συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Παρεμβάσεις ΔΕ: Ανακοίνωση – καταγγελία για την απαράδεκτη συμπεριφορά του Γραμματέα της ΟΛΜΕ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ


Ανακοίνωση – καταγγελία

για την απαράδεκτη συμπεριφορά του Γραμματέα της ΟΛΜΕ

Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ την Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016, μείναμε εμβρόντητοι από τη συμπεριφορά του Γραμματέα και εκπροσώπου της ΔΑΚΕ. Πιο συγκεκριμένα την ώρα που διεξαγόταν η συζήτηση γύρω από το σοβαρότατο ζήτημα της ένταξης των προσφυγόπουλων στη Δημόσια Εκπαίδευση, ο Γραμματέας της ΟΛΜΕ ξεκίνησε να καταφέρεται εναντίον μας με χυδαίους και υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Με αυτόν τον τρόπο εξέτρεψε την συζήτηση από τα πλαίσια της πολιτικής και συνδικαλιστικής αντιπαράθεσης, επιδιώκοντας να δημιουργήσει κλίμα εκφοβισμού, τρομοκρατίας και φίμωσης για να συγκαλύψει τις πραγματικές και ξενοφοβικές θέσεις της παράταξής του μπροστά στο προσφυγικό ζήτημα.

Δεν θα υποκύψουμε στον πειρασμό να εκθέσουμε τους χαρακτηρισμούς αυτούς δημόσια, διότι θεωρούμε ότι προσβάλλουν κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο άνθρωπο, αλλά και διότι βρίσκονται στον αντίποδα του ήθους, του πολιτικού μας πολιτισμού και του δημοκρατικού μας αισθήματος. Οφείλουμε, όμως, να επισημάνουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε αντιμέτωποι, ως παράταξη, με τέτοιου είδους συμπεριφορά. Μπροστά σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετώπισε ως τώρα η Εκπαίδευση από την επίθεση της πολιτικής της κυβέρνησης, ΕΕ – ΔΝΤ, κεφαλαίου, για την προώθηση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην Εκπαίδευση, η στάση του Γραμματέα της Ομοσπονδία ήταν πανομοιότυπη και εξίσου χυδαία και προκλητική. Εκφράζει την επιλογή της  ΔΑΚΕ να αποτελέσει βασικό πυλώνα στήριξης αυτής της πολιτικής στο συνδικαλιστικό κίνημα και της πρόθεσής της, να ανακόψει οποιαδήποτε δυνατότητα ανάπτυξης ενός κινήματος το οποίο θα αναχαιτίσει και θα ανατρέψει τη βάρβαρη πολιτική ΕΕ – ΔΝΤ – κυβέρνησης και όλου του αστικού μπλοκ εξουσίας που τη στηρίζουν.


Ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ θεωρούμε ότι τέτοιου είδους συμπεριφορά και χαρακτηρισμοί, ιδιαίτερα όταν εκφράζονται και εκφέρονται από τον Γραμματέα μιας Ομοσπονδίας δεκάδων χιλιάδων Εκπαιδευτικών, δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές, πρέπει να καταδικάζονται και να απορρίπτονται. Δεν συνάδουν με το ήθος του Δασκάλου που διδάσκει και με το παράδειγμά του τον Δημοκρατικό διάλογο. Προσβάλλει  τον κλάδο και την Ομοσπονδία μας, τις δημοκρατικές διαδικασίες και την ίδια τη λειτουργία της. Ταυτόχρονα, υποτιμά τους μακρόχρονους αγώνες για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και για το Δημόσιο Δωρεάν και Δημοκρατικό Σχολείο.

Ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, δηλώνουμε ότι αυτές οι συμπεριφορές δεν μας τρομοκρατούν ούτε και πρόκειται να φιμώσουν το λόγο μας και τη δράση μας. Καταγγέλλουμε τη αυτή στάση του Γραμματέα της ΟΛΜΕ και εκπροσώπου της ΔΑΚΕ και καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να την απορρίψουν. Καλούμε επίσης όλες τις παρατάξεις της ΟΛΜΕ να τοποθετηθούν και να καταδικάσουν δημόσια αυτές τις πρακτικές, προασπίζοντας τη δημοκρατική λειτουργία της ΟΛΜΕ. Τέλος ζητάμε να υπάρξει άμεση μέριμνα με την καταγραφή και μαγνητοφώνηση των πρακτικών των συνεδριάσεων ώστε να διαφυλάσσεται η πολιτική και συνδικαλιστική συζήτηση και αντιπαράθεση μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια.

Υστερόγραφο

Έπειτα από τις τοποθετήσεις των παρατάξεων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, στη συνεδρίαση της Τρίτης 12 Ιουλίου 2016, για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο Γραμματέας της ΟΛΜΕ και εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ εμφανίστηκε αμετανόητος για τη στάση του και επανήλθε με επιπλέον προκλητικούς προσωπικούς χαρακτηρισμούς απέναντι στους εκπροσώπους των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ. Οι δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ πέρα από ορισμένες γενικόλογες διατυπώσεις και αφηρημένες εκκλήσεις για «ψυχραιμία», παρείχαν επί της ουσίας κάλυψη στο Γραμματέα, τηρώντας πολιτική ίσων αποστάσεων προς όλους. Εξ’ άλλου αυτό υπαγορεύει το κοινό «πρωτόκολλο» συνεργασίας ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ για την υπεράσπιση της αντεργατικής και αντιλαϊκής  μνημονιακής πολιτικής.    

Το ΠΑΜΕ συνηγόρησε στην πολιτική των ίσων αποστάσεων, προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω. Ορθά – κοφτά και χωρίς περιστροφές δήλωσε ότι «καταδικάζει τη λεκτική βία από όπου κι αν εκφράζεται», αναπαράγοντας ανερυθρίαστα όλη τη χυδαία προπαγάνδα της άρχουσας τάξης. Απέδειξε έτσι ότι αποτελεί το αναγκαίο συμπλήρωμα στην φιλοκυβερνητική συμμαχία ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ. Φαίνεται ότι για το ΠΑΜΕ, αποτελεί οριστικό παρελθόν ο αποκαλυπτικός και καταγγελτικός λόγος απέναντι στη Δεξιά, την πολιτική και την πρακτική της. Αντί αυτών προσχωρεί στην άκρως «ταξική» θέση των ίσων αποστάσεων υιοθετώντας και αναπαράγοντας όλη την προπαγάνδα του αστικού μπλοκ. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του διαχρονικού συμφιλιωτισμού, των σφιχτών εναγκαλισμών και τελικά της υποταγής απέναντι στην πολιτική της ΔΑΚΕ/ΝΔ.



Αθήνα, 12 Ιουλίου 2016

Οι εκπρόσωποι των   

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ

στο ΔΣ της ΟΛΜΕ       

Άννα Μπαχτή

Χρίστος Σόφης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου