συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Ζ' Σύλλογος ΠΕ Θεσ/νίκης: Χαιρετίζουμε τις μαζικές κινητοποιήσεις στις 2/3, καταγγέλλουμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό και την καταστολή και καλούμε σε νέες κινητοποιήσεις την Παρασκευή 9 Μάρτη για ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Αμπελόκηποι, 5/3/2018
Αρ. πρωτ.: 29
ΠΡΟΣ: Τα μέλη του Συλλόγου
ΚΟΙΝ.: -ΔΟΕ
            -Δ/νση Π.Ε. Δυτικής Θεσ/νίκης
                       -Εκπαιδευτικά Σωματεία

ΘΕΜΑ: Χαιρετίζουμε τις μαζικές κινητοποιήσεις στις 2/3, καταγγέλλουμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό και την καταστολή και καλούμε σε νέες κινητοποιήσεις την Παρασκευή 9 Μάρτη για ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Συνάδελφοι/ισσες,
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που την Παρασκευή 2 του Μάρτη συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις, με (βασικό) αίτημα τους μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Η πραγματοποίηση των πιο μαζικών συγκεντρώσεων όλων των τελευταίων χρόνων στην Αθήνα στο υπουργείο Παιδείας, τη Θεσσαλονίκη και διάφορες πόλεις της Ελλάδας δείχνει τη διάθεση για αγώνα από τους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα από τους αναπληρωτές και αδιόριστους και αναδεικνύει τη δυνατότητα για αποφασιστικό αγώνα με κλιμάκωση και προοπτική μέχρι τη Νίκη.
Καταγγέλλουμε το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ που, σε μια πρωτοφανή επίδειξη αυταρχισμού και καταστολής, όχι μόνο δεν δέχτηκαν να συζητήσουν τα αιτήματά μας αλλά ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη να χτυπήσουν το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο υπουργείο Παιδείας, να ματώσουν για μια ακόμα φορά τους εκπαιδευτικούς, να αντιμετωπίσουν τους αγώνες τους με ΜΑΤ, ξύλο και χημικά. Την ίδια στιγμή και στη Θεσσαλονίκη, στο γεμάτο διμοιρίες των ΜΑΤ υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, απουσίαζε η πολιτική ηγεσία, αρνούμενη για άλλη μια φορά απαξιωτικά να δεχθεί την αντιπροσωπεία των διαδηλωτών και να συζητήσει τα αιτήματά τους.

Οι συνάδελφοι μας εκπαιδευτικοί στο υπουργείο Παιδείας όχι μόνο δεν τρομοκρατήθηκαν από την ανελέητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής αλλά επέμειναν και υποχρέωσαν σε αποχώρηση των ΜΑΤ, προχώρησαν δε σε κατάληψη του υπουργείου Παιδείας όπου πραγματοποίησαν μεγάλη συνέλευση αγώνα με τη συμμετοχή αναπληρωτών από όλη τη χώρα και μόνιμων εκπαιδευτικών από τους Συλλόγους Π.Ε. και τις ΕΛΜΕ της Αττικής. Χαιρετίζουμε τη μεγάλη συνέλευση του υπουργείου Παιδείας που κατέληξε ομόφωνα στη διάθεση για συνέχιση του αγώνα με νέα συλλαλητήρια στις 9 του Μάρτη, προτάσσοντας ως βασικά αιτήματα σχετικά με τους διορισμούς:
ü    Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών στην εκπαίδευση.
ü    Διορισμός, τώρα, όλων των αναπληρωτών με έστω και μία σύμβαση που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.
ü    Όχι στο προσοντολόγιο του ΟΟΣΑ για το σύστημα πρόσληψης. Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και του ν. 3848.
ü    Ίσα δικαιώματα στους αναπληρωτές με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς
ü    Ανατροπή του εκπαιδευτικού Μνημόνιου κυβέρνησης–Ε.Ε.–ΟΟΣΑ

Απέναντι στην πολιτική διάλυσης του δημόσιου σχολείου και απροκάλυπτης αμφισβήτησης των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων μαθητών και εκπαιδευτικών αποτελεί άμεση ανάγκη η μαζική και δυναμική κινητοποίηση όλου του εκπαιδευτικού κινήματος για τη διεκδίκηση των μαζικών μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών αλλά και το σύνολο των αιτημάτων μας:
·                     Όχι στο 30ωρο και την αύξηση του ωραρίου.
·                     Άμεση εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στο δημόσιο νηπιαγωγείο σε όλη την επικράτεια (διορισμοί νηπιαγωγών-κτιριακό και υλικοτεχνική υποδομή)
·                     Όχι στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων και τμημάτων
·                     Αυξήσεις στους μισθούς για να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας!
·                     Όχι στην αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να αποφασίσει ΑΜΕΣΑ 24ωρη απεργία την Παρασκευή 9 Μάρτη με στόχο να είναι δυνατή η μαζική συμμετοχή εκπαιδευτικών από όλη τη χώρα στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στο υπουργείο Παιδείας αλλά και στα συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες πόλεις.

Κηρύσσουμε  στάση εργασίας την Παρασκευή 9/3 από 1-3 ώρες (ανάλογα με το διδακτικό ωράριο κάθε εκπαιδευτικού) για να αξιοποιηθεί είτε ως διευκολυντική για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης είτε ως συμπληρωματική (σε περίπτωση που δεν προκηρυχθεί απεργία αλλά στάση εργασίας από τη ΔΟΕ) για τη μετάβαση στη διαδήλωση της Αθήνας.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΜΗ! ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΡΑ
ΜΕ ΝΕΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΜΑΡΤΗ
ü    στην Αθήνα, στο υπουργείο Παιδείας
ü    και στη Θεσσαλονίκη, 12.30μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου
                                                                        Για το Δ.Σ.
               Ο πρόεδρος                                                            Η γεν. γραμματέας

            Ηλίας Σμήλιος                                                            Σοφία Καρασαρλίδου               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου