συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

ΕΛΜΕ Ιωαννίνων: Ψήφισμα συμπαράστασης στους διωκόμενους συνδικαλιστές της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


Ιωάννινα 21 - 03 - 2018
ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Συναδέλφισσες\οι, η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων καταγγέλλει τη σύλληψη του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και την προσπάθεια σύλληψης όλων των μελών του Δ.Σ της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με τη διαδικασία του αυτοφώρου από τα σπίτια τους.
Η άμεση κινητοποίηση συναδέλφων αλλά και φορέων στη Θεσσαλονίκη, υποχρέωσε στην απελευθέρωση των συναδέλφων, παρόλα αυτά σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τους για το ψήφισμα συμπαράστασης που εξέδωσαν σε απολυόμενη έγκυο εργαζόμενη, καταγγέλλοντας την εταιρία στην οποία εργαζόταν. Η σύλληψη έγινε μετά από μήνυση του εργοδότη προς τα μέλη.
Θεωρούμε πως οι ευθύνες τόσο της Κυβέρνησης όσο και των Δικαστικών Αρχών είναι μεγάλες.
Σέρνουν σωματεία εργαζομένων στα δικαστήρια βάλλοντας με αυτό τον τρόπο, στο συνδικαλιστικό κίνημα και στους ίδιους τους εργαζομένους, αφαιρώντας τους το δικαίωμα να καταγγείλουν μια εργοδοτική αυθαιρεσία.
Μετά τα ΜΑΤ, την άγρια καταστολή και τις απαγορεύσεις, τον περιορισμό στο δικαίωμα της απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία την ποινικοποίηση της απεργίας αποχής ενάντια στην αξιολόγηση στο δημόσιο, τώρα ποινικοποιείται ακόμα και η έκφραση αλληλεγγύης και επιχειρείται απροκάλυπτα επίθεση στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και τα δικαιώματα στην εργασία.
Ο αυταρχικός κατήφορος της Κυβερνητικής πολιτικής όσον αφορά τα εργασιακά να σταματήσει εδώ.
Απαιτούμε εδώ και τώρα την απόσυρση όλων των κατηγοριών της μήνυσης των συναδέλφων και κάθε δίωξη, καθώς και την επαναπρόσληψη της απολυμένης εγκύου εργαζόμενης.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου