συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Β' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Καταγγελία για την φασιστική επίθεση στον συνάδελφο Πέτρο Θεοδωρίδη


Β΄  Ε.Λ.Μ.Ε.-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                    
Πρ. Κορομηλά 51    
ΤΚ54622                                                                       Θεσσαλονίκη, 3 - 7 - 2018                                    
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ                                                                
Τηλ & Fax: 0030-2313087277                                    Προς: Σχολεία Β΄ ΕΛΜΕ, ΜΜΕ                                                     
e-mail : b.elme.thess@gmail.com     
                                                                                      
 
Καταγγελία για την φασιστική επίθεση στον συνάδελφο Πέτρο Θεοδωρίδη

Με βάση εισήγηση των ΣΥΝΕΚ, το Δ.Σ. καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την  άγρια επίθεση που δέχτηκε   ο συνάδελφος μας Πέτρος Θεοδωρίδης, πολιτικός επιστήμονας   και καθηγητής του 4ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, από ομάδα ακροδεξιών στοιχείων έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
Οι ακροδεξιοί  που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το χώρο όπου πραγματοποιούνταν εκδήλωση του Σύριζα,  αφού έβρισαν χυδαία τον συνάδελφο, τον χτύπησαν με κοντάρι με αποτέλεσμα να  πέσει λιπόθυμος στο έδαφος και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους .
Ο συνάδελφος μας  είναι  εξέχον μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας της πόλης, γνωστός για την πολυσχιδή  επιστημονική και συγγραφική του δραστηριότητα, την ενεργή του παρέμβαση  στα κοινωνικά προβλήματα και την αντιφασιστική του στάση και λόγο.
Η επίθεση εναντίον του, από ακροδεξιούς τραμπούκους καταδικάζεται απερίφραστα από  όλο τον κόσμο της εκπαίδευσης και όχι μόνο.
Το περιστατικό εντάσσεται στο καθεστώς  τρομοκρατίας και φόβου, που προσπαθούν  να επιβάλλουν στην πόλη εδώ και καιρό  ακροδεξιοί και φασίστες  εξαπολύοντας  τάγματα εφόδου ενάντια σε καταλήψεις, θέατρα, καταστήματα, πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες,  πολίτες, μετανάστες, ομοφυλόφιλους ακόμη και μνημεία στα πρότυπα των χιτλερικών μεθόδων.
Αξιοποιούν το κλίμα που διαμόρφωσαν τα εθνικιστικά συλλαλητήρια και την κοινωνική αλλά θολή δυσαρέσκεια, ιδιαιτέρα της νεολαίας, από τις αντιλαϊκές πολιτικές των τελευταίων χρόνων, επιδιώκοντας να την  εκφράσουν με τον πιο αντιδραστικό και βάρβαρο  τρόπο.
Οι επιθέσεις αυτές δεν αφορούν μόνο τις «ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες» αλλά όλους μας. Όλοι είμαστε ο εν δυνάμει επόμενος στόχος στη λογική του «όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εχθρός μας». 0ι φασιστικές συμμορίες που τρομοκρατούν με συνθήματα του τύπου «η πόλη μάς ανήκει» δεν έχουν κανένα μα κανένα ενδιαφέρον για τα λεγόμενα εθνικά θέματα. Στην πραγματικότητα δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο.
Την στιγμή που η πόλη βουλιάζει στην ανεργία, τη μαύρη εργασία και την παρακμή, οι εργαζόμενοι βλέπουν να κατάσχονται  τα σπίτια και  οι περιουσίες τους και ο πλούτος και οι υποδομές της πόλης και της χώρας παραδίδονται στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, οι φασιστικές ομάδες  συνεπικουρούμενες από πολιτικούς , θρησκευτικούς και οικονομικούς παράγοντες, εκτρέπουν  τη δημόσια «συζήτηση»  στην ονοματολογία και την καλλιέργεια μίσους απέναντι στους γειτονικούς λαούς, στην αναβίωση εμφυλιοπολεμικού κλίματος.   Οι ευθύνες της κυβέρνησης και των αστυνομικών αρχών (αυτές διώκουν αγωνιστές νεολαίους και  αγωνιστές των κοινωνικών κινημάτων) είναι τεράστιες  και πρέπει να τις αναλάβουν πριν θρηνήσουμε νεκρούς.
Απαιτούμε την σύλληψη και την τιμωρία των φυσικών  και ηθικών αυτουργών της επίθεσης στον συνάδελφο μας Πέτρο Θεοδωρίδη.
Σε κάθε περίπτωση οι εκπαιδευτικοί που καθημερινά δίνουμε τη μάχη μέσα κι έξω από τα σχολεία για τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας, μαζί με τους εργαζόμενους, τη νεολαία και το δημοκρατικό λαό της πόλης,  θα στήσουμε φραγμό στα άνομα και επικίνδυνα σχέδια του φασιστικού εσμού.
Η πόλη της Θεσσαλονίκης,  πρέπει να ξαναγίνει αφιλόξενη για τους εχθρούς της ελευθερίας, της ισότητας και της δημοκρατίας.

Το   ΔΣ   της  Β΄ Ε. Λ. Μ. Ε.-Θ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου