συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων Π.Ε. για την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ (8/1/2019)

Δήλωση των εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΚΙΝΗΣΕΩΝ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ στο Δ.Σ. της ΔΟΕ 
Άρτεμις Κλιάφα (6974750410) – Δινοπούλου Βαγγελίτσα, αναπληρώτρια εκπ/κός (6975308409)

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ!
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/1 ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ!
ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! 
1μμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ-ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ!
ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΩΡΑ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ

Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ από τις 30/12 είχαμε ζητήσει τη σύγκλιση έκτακτου Δ.Σ. προκειμένου όλες οι δυνάμεις της Ομοσπονδίας να τοποθετηθούν για το ν/σ και να οργανώσουμε τον απεργιακό σχεδιασμό ώστε να βγει το εκπαιδευτικό κίνημα ενάντια στο προσοντολόγιο-έκτρωμα απαιτώντας την άμεση απόσυρσή του.
Τελικά το έκτακτο ΔΣ πραγματοποιήθηκε σήμερα, μετά από αίτημα των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και της ΑΣΕ – ΠΑΜΕ για εκτίμηση της κατάστασης και απόφαση των άμεσων απεργιακών βημάτων, και μια μέρα μετά την κατάθεση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων του ν/σ για το σύστημα διορισμού/προσλήψεων στην εκπαίδευση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την έναρξη της συζήτησης.
Δηλώσαμε για ακόμη μία φορά ξεκάθαρα τη θέση μας και προτείναμε συγκεκριμένο απεργιακό σχέδιο, προκειμένου να δώσουμε αποφασιστικά τη μάχη:
  • Το ν/σχέδιο αποτελεί έκτρωμα, επιφέρει σαρωτικές, αντιεκπαιδευτικές, αντιεργατικές αλλαγές, πλήττει το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων. Αποτελεί ακραία νεοφιλελεύθερη έκφραση των αντιδραστικών καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που επιτάσσουν ΕΕ-ΟΟΣΑ-κεφάλαιο για το δημόσιο σχολείο και το μοντέλο του νέου εργαζόμενου. Ικανοποιεί τις επιταγές του ΣΕΒ και όλου του αστικού μνημονιακού μπλοκ (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ). Εισάγει την πιο τιμωρητική αξιολόγηση για τους αναπληρωτές, ανοίγοντας το δρόμο της αξιολόγησης και για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς. Το πτυχίο απαξιώνεται και οι εργαζόμενοι καλούνται να μπουν σε έναν ατελείωτο μαραθώνιο χωρίς τέλος για την απόκτηση κάθε λογής πιστοποιητικών και προσόντων προκειμένου να διεκδικήσουν μια θέση ελαστικής εργασίας ανταγωνιζόμενοι ο ένας τον άλλο! Οι τεράστιες ανακατατάξεις στο εσωτερικό των πινάκων θα οδηγήσουν χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς σε οριστική απόλυση. Το ν/σ δεν επιδέχεται συζήτησης και διορθώσεων! Μόνος δρόμος μας ο αγώνας μέχρι την οριστική απόσυρση του προσοντολογίου!
  • Καλέσαμε τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. – ΟΛΜΕ να αποφασίσουν:
  • Συγκέντρωση την Τρίτη 8 Γενάρη έξω από τη Βουλή στις 2.00 μ.μ. και σύσκεψη συντονισμού αμέσως μετά στα γραφεία της ΔΟΕ.
  • Γενικές Συνελεύσεις την Τετάρτη 9/1 σε όλη την εκπαίδευση.
  • Τουλάχιστο 48ωρη απεργία Πέμπτη και Παρασκευή (10 και 11 Γενάρη). Την Πέμπτη συγκεντρώσεις και καταλήψεις στις Περιφέρειες και τις Διευθύνσεις και την Παρασκευή πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα με κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των συναδέλφων από τις Ομοσπονδίες. Συγκέντρωση στη 1μ.μ. στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή.
  • Γ.Σ. Προέδρων και στις δύο ομοσπονδίες ΔΟΕ – ΟΛΜΕ, Σάββατο 12/01 για απόφαση των επόμενων βημάτων μας.
Η πλειοψηφία της ΔΟΕ επέλεξε όλο το προηγούμενο διάστημα να κρατήσει στάση αναμονής παρά τις σαφείς προθέσεις του Υπουργείου για το σύστημα προσλήψεων/διορισμών και δεν προχώρησε σε άμεση οργάνωση αποφασιστικού αγώνα ενάντια στις επιδιώξεις της κυβέρνησης, αφήνοντας χώρο στο υπουργείο να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς του.
Στη σημερινή συνεδρίαση η στάση των ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ, ΑΕΕΚΕ, ΕΡΑ ήταν αποκαλυπτική. Αρνήθηκαν την 48ωρη απεργία, επανέλαβαν την απόφαση για απεργία την Παρασκευή 11/1, συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή. Η ΕΡΑ μάλιστα δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με το αίτημα για απόσυρση του σ/ν, αλλά με τη βελτίωσή του. Όλοι μαζί τόνισαν ότι επιμένουν στην απόφαση της 87ης Γ.Σ. του κλάδου «για διορισμούς με βάση το πτυχίο και κυρίαρχη την προϋπηρεσία» δίνοντας διαφορετικές ερμηνείες ο καθένας, εμπαίζοντας προφανώς το εκπαιδευτικό κίνημα! Από τη μια ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ ζητούν απόσυρση του ν/σ, χωρίς ωστόσο να διατυπώνουν με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο τι σημαίνει η διατύπωση ότι αυτό βρίσκεται ενάντια στις θέσεις του κλάδου. Με επιμονή απαιτήσαμε να τοποθετηθούν οι δυνάμεις της ΑΕΕΚΕ και της ΕΡΑ, οι οποίες δεν μιλούν για απόσυρση, σχετικά με το κατά πόσο αν η προϋπηρεσία ήταν «κυρίαρχη» στη μοριοδότηση που προβλέπεται στο ν/σ, τότε το προσοντολόγιο θα ήταν συμβατό με τις αποφάσεις του κλάδου και επομένως αποδεκτό. Δεν υπάρχουν ναι μεν αλλά, η συγκεκριμένη πρόταση εισάγει το προσοντολόγιο, απλά τα διάφορα προσόντα μοριοδοτούνται λιγότερο!
Αρνήθηκαν την αναγκαιότητα να γίνει Ολομέλεια Προέδρων με πρόσχημα την έλλειψη χρόνου για την προετοιμασία τους και το μεγάλο κόστος. Η πλειοψηφία της ΔΟΕ πρόκρινε το Δ.Σ. να εκτιμήσει τις αποφάσεις των Γ.Σ. και τη συμμετοχή στην απεργία την Παρασκευή, χωρίς να δεσμεύονται για νέα σύγκλιση του οργάνου. Την ίδια στιγμή δεν θέλησαν να διατυπώσουν σαφή πρόταση για τα απεργιακά βήματα που θα υπάρξουν την επόμενη εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι την Δευτέρα ή την Τρίτη το ν/σ ψηφίζεται. Αναφέρθηκαν γενικά και αόριστα σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Η τακτική τους αυτή δεν αφήνει πολλά περιθώρια, γίνεται ξεκάθαρο ότι δε θέλουν να οργανώσουν ένα απεργιακό σχέδιο που θα συγκρούεται με τον πυρήνα της λογικής του νομοσχεδίου. Για άλλη μια φορά βάζουν πλάτη στο να περάσει «αναίμακτα» ένα από τα πιο αντιδραστικά, αντιεκπαιδευτικά, αντεργατικά νομοσχέδια.
Αρνούνται την οργάνωση ενός πραγματικού απεργιακού αγώνα, η κάθε παράταξη από τη δική της σκοπιά, ενωμένες όμως στον κοινό στόχο, να μην υπάρξει καμία ουσιαστική αντίσταση, ο κλάδος να αποδεχθεί το προσοντολόγιο – έκτρωμα.
Δηλώνουμε ότι οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους συλλόγους να μην περάσει το αντιεκπαιδευτικό τερατούργημα! Το πτυχίο και η προϋπηρεσία δεν παζαρεύονται! Το εκπαιδευτικό κίνημα, θα ανατρέψει για άλλη μια φορά τις νεοφιλελεύθερες επιλογές που εδώ και 25 χρόνια επιδιώκουν να εφαρμόσουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Απαιτούμε τα ΔΣ της ΔΟΕ να θέσει τον κλάδο σε τροχιά απεργιακής σύγκρουσης κηρύσσοντας αυτή την εβδομάδα τουλάχιστο 48ωρη απεργία και Ολομέλεια Προέδρων το Σάββατο 12 Γενάρη. Τη Δευτέρα 14 Γενάρη ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, να προκηρυχθεί απεργία από τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ. Την επόμενη εβδομάδα καλούμε σε νέες Γ.Σ. και ολομέλεια προέδρων σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.
Καλούμε τις συνελεύσεις να πάρουν αποφάσεις παρατεταμένου αγώνα διάρκειας μέχρι την οριστική απόσυρση του προσοντολόγιου και την πολιτική της αδιοριστίας.
Την Παρασκευή 11/1 τα σχολεία πρέπει να είναι κλειστά. Να στηριχτεί οικονομικά από τη ΔΟΕ η μετακίνηση των συναδέλφων από όλη τη χώρα, το κέντρο της Αθήνας να βουλιάξει! Το τετραήμερο 11-14 Γενάρη δίνουμε ανυποχώρητα τη μάχη με διαρκείς κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις, καταλήψεις.

  • ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ!
  • ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
  • ΜΟΝΙΜΟΙ, ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου