συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Παρεμβάσεις στο δημόσιο: Πρόταση απόφασης για το 37ο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 37ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ στο Δημόσιο

Το 37ο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ διεξάγεται σε μια κρίσιμη περίοδο.
Από τη μια μεριά η αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Η κυβέρνηση της ΝΔ λεηλατεί τα εναπομείναντα λαϊκά δικαιώματα, δίνοντας «γη και ύδωρ» στο κεφάλαιο. Συνεχίζει και κλιμακώνει αντιδραστικά την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τα δικαιώματα μας πετσοκόβονται στην προκρούστεια κλίνη των δημοσιονομικών κανόνων, της επιτροπείας, του Δημοσιονομικού Συμφώνου και της πολιτικής της ΕΕ. Με τον νέο «αναπτυξιακό» νόμο ανοίγει ο δρόμος για την εκχώρηση στους ιδιώτες των μεγάλων φιλέτων και την μετατροπή των δημόσιων αγαθών σε εμπορεύματα. Η μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα συμπιέζεται, οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μηδενίζονται ενώ επεκτείνονται οι πάσης φύσης ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Η κυβέρνηση ενεργοποιεί τη σιδερένια φτέρνα του «Νόμος, Τάξη, Κέρδος»! Κατάργηση πανεπιστημιακού ασύλου, εισβολή ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ ενάντια στους φοιτητές/τριες που αντιστέκονται, κτύπημα απεργιών και διαδηλώσεων, νέος αντιδραστικός Ποινικός Κώδικας που ποινικοποιεί τους αγώνες, προκλητικές συλλήψεις αγωνιστών, αστυνομοκρατία, βιομηχανία διώξεων, πρόστιμα. Διαμορφώνουν ένα ασφυκτικό πλαίσιο εκβιασμών, πειθαρχικών ποινών, ελέγχου του κράτους και της εργοδοσίας στα συνδικάτα. Οξύνουν την επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, εδραιώνουν το κράτος «έκτακτης ανάγκης», αστυνομικής βίας και καταστολής.
Από την άλλη πλευρά ο γραφειοκρατικός, κυβερνητικός συνδικαλισμός και οι παρατάξεις που τον στηρίζουν επιχειρούν να ακυρώσουν τον αγωνιστικό ρόλο των συνδικάτων μετατρέποντάς τα σε «κοινωνικούς εταίρους» του ΣΕΒ και της κυβέρνησης. Να περάσουν το δόγμα «δεν υπάρχει άλλη λύση» και στους εργαζόμενους αφοπλίζοντας τους, και επιτείνοντας το καθεστώς απογοήτευσης και αναποτελεσματικότητας.
ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ ενάντια στα συμφέροντα και τις ανάγκες των λαών
Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ δηλώνουν υποταγή σε ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και στα επιθετικά σχέδια του ιμπεριαλισμού στην περιοχή. Η κοινή φιλοδοξία να παίξουν το ρόλο του σημαιοφόρου τους στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, εκφράστηκε τόσο με την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών, όσο και με τη συμφωνία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, Αιγύπτου για την αξιοποίηση της ΑΟΖ για τα συμφέροντα των οικονομικά κυρίαρχων του πλανήτη. Πρόκειται για επικίνδυνες επιλογές υπέρ του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, ενάντια στα συμφέροντα και τις ανάγκες των λαών της περιοχής. Ανοίγουν το δρόμο της αλληλοσφαγής μεταξύ των εργαζόμενων, του πολέμου μεταξύ των φτωχών για να αυξάνουν τα κέρδη των πολυεθνικών και να εξασφαλίζεται η κυριαρχία τους. Η αναβάθμιση της αμερικάνικης στρατιωτικής παρουσίας στη χώρα μας γίνεται σε μια περίοδο που χτυπούν ξανά τα τύμπανα του πολέμου στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή.
Ταυτόχρονα, μαζί με την όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης, η εφαρμογή από την κυβέρνηση της πολιτικής της Ευρώπης - φρούριο και των συμφωνιών ΕΕ – Τουρκίας έχει γεμίσει πνιγμένους πρόσφυγες τη Μεσόγειο, εξαθλιωμένους μετανάστες και παιδιά που ζουν σε κολαστήρια τύπου Μόριας. Πληθαίνουν οι επιθέσεις ακροδεξιών και φασιστών σε προσφυγόπουλα στα Βίλια, την Κόνιτσα, το Γέρακα, τη Σάμο κ.α., ενώ προσπαθούν να περάσουν τις ιδέες του ρατσιστικού μίσους στα σχολεία και στοχοποιούν όσους αντιδρούν. Πρόκειται για μια ακροδεξιά που ενισχύεται στο έδαφος των πολιτικών διαρκούς λιτότητας και φτώχειας από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις.
Την ίδια περίοδο
Σχεδόν όλα τα στοιχεία των βασικών μεγάλων οικονομιών (ΗΠΑ, ΕΕ, Νοτιανατολική Ασία) καθώς και των αναπτυσσόμενων χωρών δείχνουν ισχυρά σημεία εισόδου της παγκόσμιας οικονομίας σε ένα νέο κύκλο ύφεσης, που αναπαράγει ολοένα και σε ανώτερο βαθμό τη βαρβαρότητα, τις αντιφάσεις του συστήματος, το βάθεμα των κοινωνικών ανισοτήτων. Και δείχνουν ότι η κοινωνική καταβύθιση αλλά και η ευρύτερη πολεμική και περιβαλλοντική απειλή θα είναι τα κύρια στοιχεία της νέας κατάστασης.
Η πρόσφατη έκρηξη του μαζικού κινήματος, όπως και αυτή των «Κίτρινων Γιλέκων» στη Γαλλία πέρυσι, της νεολαίας ιδιαίτερα, ακόμα και λαϊκών εξεγέρσεων σε μια σειρά χώρες του πλανήτη υπογραμμίζουν την αδυναμία του καπιταλισμού να λύσει τόσο τα άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα λαϊκά προβλήματα και δείχνει τις δυνατότητες επιστροφής του λαϊκού παράγοντα στο κέντρο των εξελίξεων. 

Καιρός να σκεφτούμε και να πάμε αλλιώς!
Δεν θα χαρίσουμε το παρόν μας σε ένα μέλλον χωρίς ελπίδα, δεν θα αποδεχτούμε
τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού κόσμου, της εργασιακής ζούγκλας,
του κοινωνικού κανιβαλισμού, του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας,
των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της προσφυγικής δυστυχίας.
Δεν θα θυσιαστούμε για τα κέρδη τους!
Όχι στο δημόσιο – επιχείρηση.
Παιδεία, υγεία, δημόσιες υπηρεσίες δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στο λαό!
Όχι στη συρρίκνωση και υποχρηματοδότηση των κοινωνικών υπηρεσιών
Όχι στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση υγείας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης
Η δημόσια περιουσία και οι επιχειρήσεις (ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, ύδρευση-αποχέτευση, δίκτυα μεταφορών, λιμάνια, αεροδρόμια, δημόσια γη, κρατικά κτίρια, ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες κ.λπ.)  δεν πωλούνται-εκποιούνται.
Όχι στην αξιολόγηση-αυτοαξιολόγηση, τις απολύσεις και την πειθάρχηση.
Όχι στην ομηρία της ελαστικής εργασίας και των προσοντολογίων αλληλοσφαγής. Μόνιμη, σταθερή δουλειά.
Χωρίς αυτούς είμαστε τα πάντα, χωρίς εμάς είναι τίποτα!

                         ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

Ο αγώνας για να μπλοκαριστούν οι συνεχιζόμενες αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις και να ανατραπούν όσα επιβλήθηκαν, για ένα νικηφόρο κίνημα εργατικών λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων, αποτελεί κόμβο, που μπορεί και πρέπει να γίνει σημείο στροφής των εξελίξεων.
Δε φτάνει να εκφράζουμε το δίκιο μας, πρέπει να μπορούμε και να το επιβάλλουμε.
Η ελπίδα στους αγώνες και τα σωματεία μας.
Είναι ανάγκη να σκεφτούμε και να δράσουμε, πιάνοντας το νήμα από τις καλύτερες στιγμές των συλλογικών μας αγώνων των τελευταίων χρόνων, να αναμετρηθούμε με τις ανεπάρκειές μας, να δούμε κατάματα τον πραγματικό αντίπαλο, να πάρουμε τα ρίσκα μας. Συνεχίζουμε το νήμα με τους σημερινούς αγώνες στην υγεία, τις μάχες στην εκπαίδευση για προσλήψεις και ανοιχτά σχολεία στα προσφυγόπουλα, τις κινητοποιήσεις για μόνιμη εργασία και μονιμοποίηση των συμβασιούχων, την κόντρα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Αγώνες που κρατάνε ανοιχτή την σύγκρουση με τα μνημόνια και τις αντιδραστικές καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και αναζητούν την γενίκευση, την κλιμάκωση τους, την νικηφόρα διέξοδό τους. Αναγκαία προϋπόθεση για αυτό είναι ένα νέο ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, στο περιεχόμενο, στις κατευθύνσεις και τους στόχους του.  Ένα κίνημα που δεν θα συμβιβάζεται με το καθεστώς της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Ένα κίνημα ενωτικό, με διακλαδική λογική, με συντονισμό των αγώνων, που θα ενοποιεί τον κόσμο της εργασίας. Με αναβαθμισμένους πολιτικούς-συνδικαλιστικούς στόχους που είναι οι προϋποθέσεις για να δικαιωθούν οριστικά και σε όλη την έκτασή τους τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων. Που θα θέτει επιθετικά την απάντηση από εργατική σκοπιά και δε θα συμβιβάζεται με την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων. Που δε θα δίνει τη μάχη από τη σκοπιά της υπεράσπισης του παλιού ή της εξαίρεσης των κλάδων από κάποια ακραία μέτρα. Που θα είναι απέναντι από τον κρατικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό και όλες τις μορφές έκφρασης του, με την καταστροφική λογική της συναίνεσης στον ευρωπαϊσμό, τον ανταγωνισμό και την αξιολόγηση, την ανταποδοτικότητα και τις ιδιωτικοποιήσεις, το συνδικαλισμό του παζαρέματος με τις κυβερνήσεις και της υπόκλισης στη λογική των «αναγκαίων θυσιών», με την κομματική στοίχιση και την υποταγή στο διαδρομισμό στα υπουργεία, με όλα αυτά που οδήγησαν τις τελευταίες δεκαετίες δικαιώματα και κατακτήσεις από την μια απώλεια στην άλλη.
Ένα εργατικό κίνημα με τη δημοκρατία των γενικών συνελεύσεων, που θα στηρίζεται πάνω σε αγωνιστικά πρωτοβάθμια σωματεία και επιτροπές αγώνα σε χώρους δουλειάς, στον κάθε εργαζόμενο που θέλει να παλέψει για να σταματήσει και να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Με κοινή δράση, μαζικό και μάχιμο συντονισμό. Με μαχητικές μορφές πάλης σε όλα τα μέτωπα, με στόχο τη νίκη και όχι την απλή διαμαρτυρία.

Παλεύουμε και αγωνιζόμαστε για:
Την κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων και των δημοσιονομικών ευρωσυμφώνων. Έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ και κάθε άλλο ιμπεριαλιστικό οργανισμό. Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές πολεμικές εκστρατείες!
Διαγραφή του ληστρικού και τοκογλυφικού χρέους που επιβάλλει στο λαό μας νέες θηλιές.
Ακύρωση των συμφωνιών – ιδιωτικοποιήσεων. Δεν πουλάμε! Δεν παραχωρούμε το δημόσιο πλούτο!
Απαλλαγή της χώρας και του λαού μας από όλα τα ιμπεριαλιστικά δεσμά!
Σταθερό μέτωπο αγώνα ενάντια στο ρατσισμό, τον εθνικισμό, την ακροδεξιά και το φασισμό.

Το μέλλον μας δεν είναι φτώχεια και ανεργία!
Κάλυψη των απωλειών στο εισόδημα. Κατάργηση όλων των νόμων που μείωσαν μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις για όλους, άμεση επαναφορά  του 13ου και 14ου μισθού. Κανείς/καμιά κάτω από 1.000 ευρώ καθαρά!  Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
Να σταματήσει η καταλήστευση των εργαζομένων και του λαού από τη φορολογική επιδρομή. Δραστική μείωση της φορολογίας των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων. Αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου. Δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
Κούρεμα των χρεών των εργαζομένων σε κράτος, τράπεζες και οργανισμούς.
Μπλόκο στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις. Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια κράτους - τραπεζών. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια δουλειάς ή στα 58 (άνδρες) και 55 (γυναίκες), 55 και 50 στα βαρέα. Ενιαία ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους-ες, χωρίς κατηγοριοποιήσεις.
Να χρηματοδοτηθεί ο ΕΟΠΥΥ με τα αναγκαία κρατικά κονδύλια ώστε να καλύπτονται δωρεάν η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, όλες οι εξετάσεις και οι θεραπείες. Η πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη και η κοινωνική ασφάλιση είναι δικαίωμα όλων!
Ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο, δίχρονη, δημόσια, υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση. Υποστηριχτικές δομές σε όλα τα σχολεία. Όλα τα προσφυγόπουλα/μεταναστόπουλα στο δημόσιο σχολείο.
Άμεση χρηματοδότηση όλων των ταμείων για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τους δικαιούχους. Όχι στη διάλυση-ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και στη μείωση των εφάπαξ.
Επιστροφή των κλεμμένων στα ασφαλιστικά Ταμεία. Να δώσει το Κράτος τα χρήματα που δεν έχει αποδώσει για χρόνια στα Ταμεία του δημοσίου. Τέρμα στην εισφοροδιαφυγή του κεφαλαίου.

Όχι στη διάλυση των υπηρεσιών και το ξεπούλημα των δημοσίων αγαθών!
Μαζικές μόνιμες προσλήψεις για να καλυφθούν οι κοινωνικές ανάγκες και τα τεράστια κενά  σε υγεία, παιδεία, πρόνοια, ΟΤΑ, υπηρεσίες. Γενναία αύξηση των δαπανών για την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών.
Δωρεάν, δημόσια και υψηλής ποιότητας παιδεία, υγεία, περίθαλψη, ασφάλιση, δομές κοινωνικής πρόνοιας, πολιτισμό για όλο το λαό. Δημόσιες μεταφορές, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες με χαμηλό κόστος για το λαό. Καμία ιδιωτικοποίηση εμπορευματοποίηση – εκχώρηση - συρρίκνωση των δημοσίων αγαθών, δομών και υπηρεσιών και υπαγωγή τους στην καπιταλιστική κερδοφορία. Ακύρωση των μέχρι τώρα ιδιωτικοποιήσεων. Κατάργηση της αξιολόγησης, της στοχοθεσίας και όλων των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων για  τη μετατροπή του δημοσίου σε Α.Ε.

Όχι στη δουλειά  λάστιχο, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, την εντατικοποίηση!
Κατάργηση κάθε μορφής προσωρινής και ελαστικής εργασίας και προγραμμάτων δουλείας. Να μπει τέλος στην ομηρία των εργαζομένων συμβασιούχων όλων των μορφών. Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί για την κάλυψη όλων των αναγκών. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Ίσα δικαιώματα και αμοιβές των ελαστικά εργαζομένων με τους μόνιμους.
Κανένας εργαζόμενος έξω από τα σωματεία. Εγγραφή όλων των εργαζομένων στα σωματεία με πλήρη εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, ανεξαρτήτως της σχέσης και του χρόνου εργασίας τους. Να τους αποδεχθούν και να τους εντάξουν ισότιμα όλες οι ομοσπονδίες του δημοσίου και η ΑΔΕΔΥ.
Μείωση του χρόνου εργασίας με αύξηση των αποδοχών. Υπερασπιζόμαστε τα αιτήματα των κλάδων για επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Μπλόκο στη νέα επιδρομή στα εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες!
Όχι στο χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης, τις ομαδικές απολύσεις, την κατάργηση των ΣΣΕ. Αγωνιζόμαστε για τα δημοκρατικά, συνδικαλιστικά, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων. Δημοκρατία και ελεύθερος συνδικαλισμός σε όλους τους χώρους δουλειάς. Πλήρη δικαιώματα για συλλογικές διαπραγματεύσεις, συνδικαλιστική κάλυψη όλων των εργαζομένων.
Πλήρες και καθολικό δικαίωμα όλων των συνδικάτων για κήρυξη απεργίας και όλων των μορφών εργατικής αντίστασης και πάλης, χωρίς περιορισμούς. Καμία κρατική, εργοδοτική ή δικαστική παρέμβαση στον τρόπο, τις μορφές και την απόφαση των εργαζομένων και των συνδικάτων τους για αγώνες, απεργίες, κινητοποιήσεις.
Να καταργηθεί τώρα το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης εργαζομένων και κλάδων. Να σταματήσουν οι διώξεις σωματείων και συνδικαλιστών για τη δράση τους.

Διεκδικούμε σύγχρονα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες! 
Απόκρουση-ανατροπή της κλιμακούμενης αστυνομικής βίας και κρατικής τρομοκρατίας. Κάτω τα χέρια από τη νεολαία, το άσυλο. Με τους αγώνες μας υπερασπίζουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και κατακτήσεις.
Κατάργηση όλων των νόμων που κτυπούν και καταργούν στοιχειώδη δημοκρατικά και εργατικά δικαιώματα.

Αντιπαλεύουμε το φασισμό, το ρατσισμό και την πολεμική απειλή! 
Πάλη για τη συντριβή των φασιστικών συμμοριών και του ρατσισμού. Να καταδικαστούν οι φασίστες δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής.

Καμιά συμμετοχή στα φιλοπόλεμα σχέδια των ιμπεριαλιστών και τις εκστρατείες ενάντια σε χώρες και λαούς. Όχι στη διάθεση ελληνικού εδάφους, αέρος και εξοπλισμού για επεμβάσεις σε άλλες χώρες. Έξω το ΝΑΤΟ. Όχι στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για την Κύπρο. Κατάργηση του Ευρωστρατού, της Frontex και των δυνάμεων ταχείας επέμβασης.

Να μην υπογραφούν οι νέες συμφωνίες για τις Βάσεις! Να κλείσουν όλες οι Βάσεις!

Καμιά εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις!
Αυτός ο τόπος να πάψει να είναι πολεμικό ορμητήριο των Αμερικανών!
Διεθνιστική αλληλεγγύη. Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, νομιμοποίηση στους μετανάστες. Ανθρώπινες και ελεύθερες συνθήκες για τη διαβίωση τους πλήρη δικαιώματα. Όχι στους περιορισμούς απόδοσης ΑΜΚΑ. Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης, όχι στις «επαναπροωθήσεις», κατάργηση της επαίσχυντης ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Ασφαλή ελεύθερη διέλευση από χερσαία και θαλάσσια σύνορα για τους πρόσφυγες του πολέμου της καταπίεσης και της φτώχειας. Όχι στην Ευρώπη φρούριο. Σε πρόσφυγες μετανάστες δικαίωμα παραμονής και δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης στη χώρα προορισμού τους.

Καμία αναμονή!  Πρόταση αγώνα!

Απέναντι στην νέα διακυβέρνηση και την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ  σε συνέχεια των προηγούμενων μνημονιακών  κυβερνήσεων δεν πρέπει να υπάρχει καμία στάση ανοχής και αναμονής ή πολύ περισσότερο αυταπάτης ότι υπάρχει περίπτωση, αν δεν αγωνιστούν οι εργαζόμενοι να μην εφαρμοστούν οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις και πολιτικές κυβέρνησης, Ε.Ε, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, κεφαλαίου. Καλούμαστε λοιπόν να συμβάλλουμε να πιάσουμε το νήμα ξανά οι εργαζόμενοι στο δημόσιο από τις μεγάλες παρακαταθήκες αγώνα, παλιότερες και νεότερες, με διεκδικήσεις εφ’ όλης της ύλης που απαντάνε στην αντεργατική επίθεση που συνεχίζεται, με μορφές πάλης  ανυποχώρητου αγώνα διαρκείας που θα περιλαμβάνει συγκεντρώσεις, αποκλεισμούς, καταλήψεις και απεργίες και Γενικές Συνελεύσεις που θα καθορίζουν κάθε φορά την εξέλιξη του αγώνα. Σε μια τέτοια κατεύθυνση καταθέτουμε στο 37ο Συνέδριο πρόταση αγώνα : 1) Την οργάνωση μαχητικής, αποφασιστικής κινητοποίησης αμέσως μετά το συνέδριο για κάλυψη όλων των κενών με μαζικές μόνιμες προσλήψεις για να καλυφθούν οι κοινωνικές ανάγκες και τα τεράστια κενά  σε υγεία, παιδεία, πρόνοια, ΟΤΑ, υπηρεσίες. Κατάργηση του προσοντολογίου στην εκπαίδευση. Κατάργηση κάθε μορφής προσωρινής και ελαστικής εργασίας και προγραμμάτων δουλειάς. Να μπει τέλος στην ομηρία των εργαζομένων συμβασιούχων όλων των μορφών. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες με ίδιες αμοιβές και ίσα δικαιώματα.
     Μείωση του χρόνου εργασίας με αύξηση των αποδοχών. Υπερασπιζόμαστε τα αιτήματα των κλάδων για επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων τους.
Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Κανείς κάτω από 1.000 ευρώ καθαρά!  Επαναφορά του 13ου-14ου μισθού. Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων . Σύνταξη με 30 χρόνια δουλειάς και ή στα 58 (άνδρες) και 55 (γυναίκες), 55 και 50 στα βαρέα. Ενιαία ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους-ες, χωρίς κατηγοριοποιήσεις. Όχι στην ιδιωτικοποίηση διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.
Όχι στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση υγείας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης.
Όχι στην αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση.

Προχωράμε:
  1. Με βάση τις αποφάσεις των σωματείων σταματάμε κάθε προσπάθεια προχωρήματος της αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης στην εκπαίδευση, υλοποιώντας τη μορφή της απεργίας – αποχής. Συνεχίζουμε την απεργία - αποχή σε όλο το δημόσιο.
  2. Προωθούμε το πανεργατικό μέτωπο και επιδιώκουμε τον κοινό βηματισμό και συντονισμό σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με το νεολαιίστικο κίνημα. Καλούμε τις αγωνιστικές δυνάμεις του δημοσίου κλάδου να συμβάλλουμε από κοινού ώστε η πρόταση αγώνα να γίνει υπόθεση των σωματείων που θα την πάρουν πάνω τους και θα την προωθήσουν με αγωνιστική συνεννόηση και συντονισμό. Απευθύνουμε κάλεσμα ώστε η υλοποίησή της, να είναι αποτέλεσμα και των διεργασιών του Συνεδρίου.
    • Απεργία 9/12/2019 με αίτημα αιχμής τους μόνιμους μαζικούς  διορισμούς  τώρα – μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.Παρέμβαση διαμαρτυρίας για τα εργασιακά δικαιώματα, με έμφαση στις άδειες μητρότητας, την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, 14.00, Υπουργείο Εργασίας.
    • Συμμετοχή στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 6/12 στις 12.00 στα Προπύλαια και στις κινητοποιήσεις της 6ης Δεκέμβρη στη μνήμη της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενάντια στην καταστολή και τον αυταρχισμό.
    • Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση, την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, 13.00, Προπύλαια.
    • 24ωρη Απεργία την μέρα ψήφισης του προϋπολογισμού, με μαχητικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα καταδίκης και αντίστασης στα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης και Ε.Ε.
    • Συμμετοχή στα συλλαλητήρια της 9/1 με απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, για να τιμήσουμε τον αγωνιστή καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα που δολοφονήθηκε από στέλεχος της ΝΔ το 1991, με διαδηλώσεις καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής.
    • 16 και 17 Γενάρη, 48ωρη Απεργία για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα και το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Την πρώτη μέρα συλλαλητήρια σε κάθε πόλη και τη δεύτερη Πανελλαδικό στην Αθήνα.
    • 11/12 συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ στην κινητοποίηση των υγειονομικών στο Ζάππειο, στην ημερίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου που προπαγανδίζει την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και της κοινωνικής ασφάλισης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου