συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Η ΟΕΝΓΕ καλεί εκτάκτως σε σύσκεψη στους γιατρούς ΤΕΠ και ΕΚΑΒ, Δευτέρα 10/2 - 6 μμ


Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα 4 Φεβρουαρίου 2020
Α.Π:10051


ΠΡΟΣ:
  •  ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ
  •  ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΝ
  •  ΤΕΠ
Η ΟΕΝΓΕ και οι Ενώσεις μέλη της έχουν κατ’ επανάληψη ασχοληθεί τους τελευταίους μήνες με τα σοβαρά προβλήματα, όσο αναφορά την Επείγουσα Ιατρική, που βιώνουν οι συνάδελφοι γιατροί στα ΤΕΠ και στο ΕΚΑΒ:
·        Τον Ιούνιο του 2019 είχαμε αντιδράσει σε όλους τους τόνους στην απαράδεκτη αντιεπιστημονική υπουργική απόφαση Πολάκη περί Επείγουσας Ιατρικής, με αποτέλεσμα τον Ιούλιο του 2019 να εκδοθούν μεταγενέστερα διορθωτικά ΦΕΚ που καταργούσαν κάποιες από τις διατάξεις της.
·        Από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο του 2019 μαζί με τους άμεσα ενδιαφερόμενους συναδέλφους πετύχαμε να μην ακυρωθεί ο διορισμός των 170 περίπου νέων Επιμελητών ΤΕΠ στα Νοσοκομεία του λεκανοπεδίου Αττικής και των νησιών του Αιγαίου.
·        Τον Ιανουάριο του 2020 επανήλθαμε καταγγέλλοντας την αναστολή της βαθμολογικής εξέλιξης σε δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις γιατρών ΤΕΠ στην Θεσσαλονίκη με επίκληση από τις αρμόδιες υπηρεσίες διατάξεων της απαράδεκτης υπουργικής απόφασης του Ιουνίου 2019 για την οποία κατ’ επανάληψη έχουμε απαιτήσει να καταργηθεί στο σύνολό της.
Δυστυχώς, έφτασε πριν λίγες μέρες στα Νοσοκομεία εγκύκλιος του Υφυπουργού Υγείας κ. Κοντοζαμάνη με ημερομηνία 15/1/2020, η οποία αγνοεί τις μέχρι τώρα θέσεις μας και επιμένει στη εφαρμογή των υπολειπόμενων απαράδεκτων διατάξεων αυτής της υπουργικής απόφασης της προηγούμενης Κυβέρνησης, δημιουργώντας έτσι σοβαρότατο πρόβλημα στην λειτουργία του ΤΕΠ και του ΕΚΑΒ και αδικώντας κατάφορα σχεδόν όλους τους εκεί γιατρούς από τους οποίους οι περισσότεροι αγόγγυστα και με αυτοθυσία  ασκούν την Επείγουσα Ιατρική εδώ και χρόνια.


Για όλους τους παραπάνω λόγους καλούμε τους συναδέλφους των ΤΕΠ και του ΕΚΑΒ σε σύσκεψη στα γραφεία της ΟΕΝΓΕ (Λαμίας 2, Αμπελόκηποι) την Δευτέρα 10/2 και ώρα 6μμ.
Θα έχει προηγηθεί την ίδια μέρα συνάντηση της ΟΕΝΓΕ με τον Υφυπουργό Υγείας στην οποία μεταξύ άλλων θα έχουν τεθεί και τα παραπάνω σοβαρότατα θέματα.   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου