συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Αγωνιστικές Κινήσεις-Συσπειρώσεις ΟΤΑ: Τα δικαιώματα μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα



ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Η πανδημία του κορωναϊού αποκαλύπτει με  εκκωφαντικό τρόπο τα τεράστια κενά της δημόσια υγείας ,των δήμων  και όλων των κοινωνικών υπηρεσιών που προστατεύουν και εξασφαλίζουν το υπέρτατο αγαθό, τη ΖΩΗ. Τα μέτρα που εξαγγέλλουν δεν  έχουν να κάνουν με την προστασία της υγείας μας, πανικοβάλλονται γιατί γνωρίζουν ότι  ο κορωναϊος  θ΄αποκαλύψει,  ότι «ο Βασιλιάς τους (κράτος των  ιδιωτών) είναι γυμνός».

Αυτοί που ανησυχούν  δήθεν, με καθημερινά διαγγέλματα και εκκλήσεις να πειθαρχήσουμε στα μέτρα, για να ξεπεράσουμε την κρίση ΜΑΖΙ, είναι οι ίδιοι που διαλύσανε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες όλα αυτά τα χρόνια. Είναι οι ίδιοι που θέλανε  να  απολύσουν τους δημόσιους υπαλλήλους (μέσω αξιολόγησης)  και τελικά να φέρουν τον ιδιώτη. Είναι οι ίδιοι που έκλεισαν δεκάδες δημόσια  νοσοκομεία, άφησαν  το δημόσιο σύστημα υγείας  χωρίς γιατρούς/επαγγελματίες υγείας, χωρίς λεφτά, μηχανήματα και υλικά . 
         Σήμερα εκμεταλλευόμενοι την αγωνία και τον πανικό που οι ίδιοι σπέρνουν,  την επιθετικότητα του ίδιου του  ιού, καταβροχθίζουν  δημοκρατικά δικαιώματα, ελευθερίες, κατακτήσεις στο όνομα της ασύμμετρης απειλής.
 Ο Μητσοτάκης μιλάει για πόλεμο, το ίδιο και ο Μακρόν και σε λίγο όλοι ΜΑΖΙ ΕΕ/ ΗΠΑ/ παγκόσμιο κεφάλαιο, θα κηρύξουν την αντεπίθεση τους, απέναντι σε όσους ΔΕΝ ΠΕΙΘΑΡΧΟΥΝ  και βγαίνουν ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ τους.
Τον βρήκαν τον εχθρό, έχουν και   τα όπλα (τον  κρατικό εσμό και τα ΜΜΕ)  και άρχισαν:
  - Με πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου διευρύνουν ωράρια εργασίας, εισάγουν την εξ αποστάσεως εργασία καταργώντας στην πράξη κάθε διάκριση μεταξύ κανονικής απασχόλησης και υπερωριακής απασχόλησης, υπονομεύοντας με αυτόν τον τρόπο τις μισθολογικές απολαβές των εργαζομένων, με αποκλειστικό ωφελoύμενο τον εργοδότη. Μετατρέπουν τον χώρο κατοικίας των εργαζομένων σε χώρο εγκατάστασης εξοπλισμού του εργοδότη ή καλλίτερα  μετατρέπουν τον προσωπικό εξοπλισμό του εργαζόμενου σε εξοπλισμό του εργοδότη. Προωθούν την εξατομίκευση,  προσπαθώντας να σπάσουν  τους δεσμούς αλληλεγγύης, αντίστασης και συλλογικής διεκδίκησης. Ο ιδιώτης είναι εδώ, με συνοπτικές διαδικασίες  , σαν έτοιμος από καιρό,  με προσωπικό  που δεν νοσεί ,που δεν έχει παιδιά για να πάρει άδεια ειδικού σκοπού, ούτε έχει εργαζόμενους σε ευπαθείς ομάδες. Για τέτοιες αποφάσεις δεν χρειάζονται τα Δημοτικά Συμβούλια, οι  αποφάσεις παίρνονται δια περιφοράς ή κεκλεισμένων των θυρών, για  να προχωρήσουν τα ξεπουλήματα,   Κορωναϊος… γαρ. 
Στην χασούρα είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι, έτσι ακόμα και στην άδεια για να κρατήσουμε τα παιδιά μας ή για να προφυλαχτούμε από τον ιό ως ομάδες υψηλού κινδύνου θα χρεωθούμε μέρες από την κανονική μας άδεια
Οι Δήμαρχοι σαν τα όρνια που θέλουν να ξεσκίσουν την σάρκα των θυμάτων τους, εκμεταλλεύονται με τρόπο χυδαίο  κάθε περιθώριο επίθεσης που τους αφήνουν τα μέτρα, έτσι τοποθετούν εργαζόμενους σε θέσεις και καθήκοντα άσχετα με τις  ειδικότητες  τους, ενώ τις υποχρεώσεις του εργοδότη (άδεια, μέτρα ασφαλείας, ΜΑΠ κλπ) τις εμφανίζουν ως διευκολύνσεις και εξυπηρετήσεις. Βγάζουν εγκύκλιο για τα Σούπερ μάρκετ, ένας πελάτης ανά 10τ.μ., αλλά αυτό δεν ισχύει  για τους χώρους δουλειάς καθώς σε δεκάδες κτήρια των Δήμων ισχύει 2 έως 3 εργαζόμενοι ανά 10 τμ. Προχωρούν σε αιφνιδιαστικές απολύσεις προσωπικού και ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών με διαδικασίες εξπρές. Μέσα σε αυτή την υγειονομική/ κοινωνική κρίση τα ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ.

Εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές

Υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών και την υγεία των συνανθρώπων μας δουλεύοντας υπό αντίξοες συνθήκες στην καθαριότητα, στις βλάβες ύδρευσης -ηλεκτροφωτισμού, στις επισκευές, στο πράσινο, στις κοινωνικές δομές, στο βοήθεια στο σπίτι, στα ΚΕΠ, στα Δημαρχεία κ.α.
Είμαστε εμείς που σχεδιάζετε να κόψετε το ανθυγιεινό επίδομα, που οι περισσότεροι δουλεύουμε ως συμβασιούχοι, είμαστε εμείς που θέλετε να δουλεύουμε μέχρι τα 70 τουλάχιστον, που θέλετε να ιδιωτικοποιήσετε τις υπηρεσίες που δουλεύουμε.
 Είμαστε εμείς που θα δώσουμε απλόχερα την βοήθειά μας σε κάθε συμπολίτη μας που είναι κοινωνικά πιο ευάλωτοι και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον αγώνα κατά της επιδημίας. Απλώνουμε το χέρι για βοήθεια σε όποιον την έχει ανάγκη. Δεν δαιμονοποιούμε τους συναδέλφους & τους γείτονες  που έχουν νοσήσει, αντίθετα τους προσφέρουμε ότι έχουν ανάγκη για να ανταπεξέλθουν στην δύσκολη αυτή περιπέτεια.

Είμαστε όλοι εμείς που κρατάμε οργανωμένο τον δημόσιο τομέα, που δίνουμε καθημερινά την μάχη για δωρεάν, αξιοπρεπή, δημόσια παιδεία, κοινωνικά αγαθά-υπηρεσίες για όλο το λαό.

Για να αντιμετωπιστεί η θανατηφόρα απειλή,  η διάλυση που προωθούν,  αλλά και οι χρόνιες ανεπάρκειες που έχουν επιφέρει οι αντεργατικές πολιτικές λιτότητας απαιτούμε τη λήψη άμεσων μέτρων:
  • Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων συμβασιούχων στην υγεία, την καθαριότητα εξωτερικών και εσωτερικών χώρων και τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων.
  • Έκτακτες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και τους δήμους. Καμία εκχώρηση δημόσιων υπηρεσιών στους ιδιώτες.
  • Να προσληφθεί άμεσα όλο το αναγκαίο προσωπικό για να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ και να ενισχυθούν τα νοσοκομεία. Να υλοποιηθεί άμεσα η απόφαση για επίταξη ιδιωτικών κλινικών για κλίνες, κρεβάτια ΜΕΘ, εξοπλισμό, για  μέσα απολύμανσης, προφύλαξης και να δίνονται δωρεάν σε όσους τα χρειάζονται.
  • Άμεση Χορήγηση όλων των απαραίτητων Μέσων Ατομικής Προστασίας με ιδιαίτερη μέριμνα στις εξωτερικές εργασίες ενισχύοντας το προσωπικό με ολόσωμες φόρμες μιας χρήσης, καθημερινές μάσκες ,γάντια αντισηπτικά και ότι άλλο χρειαστεί.
  • Ειδική Άδεια για  τους όλους εργαζόμενους που ανήκουν σε όλες τις ομάδες υψηλού κινδύνου ή έχουν μέλος της οικογένειάς τους σε αυτές τις ομάδες, με πλήρη μισθό και χωρίς περικοπή ημερών κανονικής αδείας.
  • Κλείσιμο των δημοτικών κτηρίων στο κοινό. Η επικοινωνία και η εξυπηρέτηση να γίνεται Ηλεκτρονικά – Τηλεφωνικώς και Ταχυδρομικώς. Τακτικές απολυμάνσεις των εργασιακών χώρων.
  • Να επεκταθεί το Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.  Να ενταχθούν στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλοι όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.     Μέτρα υγιεινής σε όλους τους χώρους δουλειάς με ευθύνη του ΔΗΜΟΥ και επίβλεψη από το ΣΕΠΕ και το σύλλογο.          
  • Ειδική μέριμνα για πρόσφυγες και μετανάστες για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, στέγασης, περίθαλψης και εργασίας . 
  • Σε περίπτωση κλεισίματος της επιχείρησης λόγω του ιού οι εργαζόμενοι να αμείβονται κανονικά. Σε περίπτωση που μια επιχείρηση πτωχεύσει λόγω της κατάστασης που διαμορφώνεται οι εργαζόμενοι να έχουν τον πρώτο λόγο στα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης. Το κράτος μέσω του ΟΑΕΔ να τους καλύψει μισθολογικά για ένα χρόνο και μετά, αν δεν έχουν βρει δουλειά, να μπούνε στο ταμείο ανεργίας.   
  • Αναστολή πληρωμών προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ και για τους μισθωτούς, όχι μόνο για τους εργοδότες/επιχειρήσεις. 
  • Κανένας πλειστηριασμός ή κατάσχεση, καμία διακοπή ρεύματος ή νερού σε εργαζόμενους-άνεργους.

Δεν διαπραγματευόμαστε την υγεία του λαού μας!!!
Αντίσταση, Αγώνας, αλληλεγγύη η δίκη μας απάντηση!!!

ΑΚΙΣ-ΟΤΑ                 τηλ. επικοινωνίας:       6946.367.121                           ΜΑΡΤΙΟΣ 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου