συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» -ΕΛΜΕ Ά. Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής-Ένωση Συλλόγων Γονέων Ά. Λιοσίων-Φυλής: ΜΕΧΡΙ 15 ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ! ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ! ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤ(ΡΙ)ΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

 

Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου»

ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής

Ένωση Συλλόγων Γονέων Άνω Λιοσίων-Φυλής

 ΜΕΧΡΙ 15 ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ!

ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤ(ΡΙ)ΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ – ΓΟΝΕΙΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΝΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ!

Τρίτη 8/9 στις 11πμ συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο

Μετά τον τουρισμό, που άνοιξε ανεξέλεγκτα, χωρίς δωρεάν μαζικά τεστ, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ και άνοιγμα ΜΕΘ και ΜΑΦ, η κυβέρνηση συνεχίζει ανοίγοντας τα σχολεία χωρίς καμία προετοιμασία. Τα επικοινωνιακά παιχνίδια για ολοκλήρωση των αναγκαίων προσλήψεων, ώστε όλοι οι εκπαιδευτικοί να βρίσκονται στις θέσεις τους, δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματική εικόνα. Μόνο στο δήμο Φυλής δεκάδες είναι οι θέσεις εκπαιδευτικών τόσο στην α’βάθμια όσο και στην β΄βάθμια που δεν έχουν καλυφθεί, αριθμός μάλιστα που ανταποκρίνεται σε υπεράριθμα τμήματα.

Σε μια φάση που τα κρούσματα είναι καταφανώς περισσότερα από όσα τον Μάιο, η κυβέρνηση ρίχνει ξανά το φταίξιμο στους πολίτες, χαρακτηρίζοντας τους «απρόσεκτους» και «ανεύθυνους». Ακολουθεί φυσικά την τακτική της «ατομικής ευθύνης» και στα σχολεία.

Ενώ δεν πήραν κανένα μέτρο για την ανάπτυξη των σχολικών υποδομών, ζητάνε από τους μαθητές να κρατούν αποστάσεις μέσα σε αίθουσες κλουβιά των 25 τ.μ., στις οποίες στοιβάζονται 25 μαθητές. Χωρίς ντροπή προχώρησαν στην αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τάξη σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά, εν μέσω πανδημίας και με όλους τους ειδικούς να προτείνουν το ακριβώς αντίθετο.

Τα παραπάνω, επιβεβαιώνονται με απόλυτο τρόπο στον εξαιρετικά επιβαρυμένο δήμο μας, όπου τα κτιριακά ζητήματα αποτελούν πάγιο και εκρηκτικό πρόβλημα. Με ευθύνες όλων των δημοτικών αρχών δεν έχει προχωρήσει η ανέγερση νέων σχολικών μονάδων, με μοναδική εξαίρεση το 10ο ΔΣ Άνω Λιοσίων.

·                     Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του 8ου Δημοτικού Σχολείου και του 11ου Νηπιαγωγείου. Έχουν ιδρυθεί κι έχουν λυθεί όλα τα γραφειοκρατικά κωλύματα, αλλά δεν προχωρά η ανέγερσή τους. 

·                     Το 11ο ΔΣ, παρότι έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του κτιρίου και έχουν οριστεί τα γεωγραφικά όρια για εγγραφές μαθητών, η Διεύθυνση ΠΕ δεν έχει ολοκληρώσει τις απαιτούμενες ενέργειες για ΑΜΕΣΗ λειτουργία του σχολείου (εξοπλισμός, εκπαιδευτικό προσωπικό, κλπ)

·                     Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ δίχρονη προσχολική αγωγή και εκπαίδευση εξακολουθεί να βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα! Δεκάδες προνήπια δεν γνωρίζουν που θα βρεθούν με το πρώτο κουδούνι, καθώς ο Δήμος δεν έχει προχωρήσει στην εξεύρεση χώρων/παραρτημάτων κατάλληλων για τους μικρούς μαθητές. Και βέβαια, δεν αποτελεί λύση η τοποθέτηση κοντέινερ μέσα σε αυλές σχολείων, καθώς καθιστούν περιορισμένους τους προαύλιους χώρους. Και γνωρίζουμε πολύ καλά πως ούτε προσωρινή λύση αποτελεί, αφού η εικόνα των κοντέινερ στα σχολεία μας είναι ΜΟΝΙΜΗ και χωρίς διάθεση επίλυσης.

·                     Είναι επείγουσα η ανάγκη για: ίδρυση, ανέγερση και λειτουργία του 5ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων, ώστε να αποσυμφορηθεί το υπερκορεσμένο 2ο Γυμνάσιο. Και για ανέγερση νέου κτιρίου για το 3ο Λύκειο Άνω Λιοσίων, που λειτουργεί σε κτίριο άνω των 50 χρόνων.

·                     Επιβάλλεται να αποσυμφορηθούν άμεσα τα υπερκορεσμένα 1ο, 2ο Γυμνάσιο, 1ο και 2ο Λύκειο Άνω Λιοσίων και το 2ο Γυμνάσιο Ζεφυρίου για να υπάρξει στοιχειώδης προστασία της σχολικής κοινότητας σε αυτά από τον κορονοϊό.

Όλα τα παραπάνω φυσικά δεν αρκούν για να ανταποκριθούν στην απαίτησή μας για ασφαλή επιστροφή των παιδιών στα σχολεία, για μόρφωση που να αντιστοιχεί στις ανάγκες των παιδιών μας. Η εμπειρία των μικρών τμημάτων του περσινού Μάη - Ιούνη έδειξε ότι το αίτημα για ολιγομελή τμήματα είναι μια αναγκαιότητα που ξεπερνά την περίοδο της πανδημίας!

Δεν θα διαπραγματευτούμε την υγεία και τη ζωή μας με όρους κόστους και κέρδους! Απαιτούμε εδώ και τώρα τη δημιουργία νέων σχολικών τάξεων, με την αξιοποίηση σχολικών μονάδων και αιθουσών που μένουν κλειστές, με την εξεύρεση κατάλληλων χώρων, με την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων ενεργειών για νέες σχολικές μονάδες. Δεν αποτελεί δικαιολογία για τον Δήμο το δεν έχουμε χρήματα! Τα υπέρογκα ανταποδοτικά της χωματερής, η λειτουργία της οποίας έχει ανυπολόγιστες συνέπειες στην υγεία των κατοίκων της περιοχής, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να δοθούν για κοινωνικές παροχές σε υγεία και παιδεία ΑΜΕΣΑ!

Την ίδια στιγμή, ενώ τα σχολεία άνοιξαν η καθαριότητα βρίσκεται στον αέρα. Η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας τον δρόμο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΟΚ) επέλεξε να μην προσλάβει μόνιμο προσωπικό καθαριότητας αλλά με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ως τον Ιούνιο του 2021 και αριθμό πολύ κατώτερο από αυτό που απαιτείται ώστε να υπηρετηθούν οι οδηγίες και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ στην εποχή του COVID-19. Όμως την αδιαφορία του κράτους για την ασφάλεια των μαθητών/ριων και των οικογενειών τους διαδέχεται η αδιαφορία της δημοτικής αρχής που έχοντας ως επιχείρημα ότι το υπουργείο αυτά τα χρήματα έστειλε για καθαρίστριες δεν αποφάσισε να δώσει ούτε 1 € από τα εκατομμύρια που φτάνουν στα ταμεία από την χωματερή για την καθαριότητα των σχολείων. Έτσι και στον Δήμο Φυλής, η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με τον ίδιο αριθμό καθαριστ(ρι)ών παρά τις αυξημένες ανάγκες για ενίσχυση του προσωπικού, φυσικά με μόνιμη σχέση εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς!

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι δε θέλουν να αναλάβουν την κρατική – κυβερνητική ευθύνη και σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολείων. Η αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων θεωρεί κόστος τις δαπάνες για τη μόρφωση και την υγεία του λαού, δε δίνει ούτε ένα ευρώ παραπάνω για τη στήριξη των σχολείων εν μέσω πανδημίας. Τα μεγάλα πακέτα των δις ευρώ κατευθύνονται και πάλι στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τις εξοπλιστικές δαπάνες. Τα κονδύλια για μόνιμες προσλήψεις, σχολικές υποδομές, λειτουργία των σχολείων δεν αφορούν την κυβέρνηση!..

Το δημόσιο δωρεάν 12χρονο σχολείο και η 2χρονη προσχολική αγωγή/εκπ/ση για όλα τα παιδιά κι η ασφαλής πρόσβαση σε αυτή είναι δικαίωμά τους κι υποχρέωση του κράτους.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Καθημερινή πλήρης λειτουργία των σχολείων με μειωμένο αριθμό μαθητών στο τμήμα (12-15), ανάλογα με τα τ.μ. των αιθουσών ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις, με αξιοποίηση όλων των κενών αιθουσών και των εκατοντάδων σχολείων που έκλεισαν πανελλαδικά όλα τα προηγούμενα χρόνια και κάθε είδους κτηρίων, ακόμα και ιδιωτικών, που θα μπορούσαν να βρεθούν διαθέσιμα σε κάθε δήμο. Άμεση εκπόνηση κεντρικού πανελλαδικού σχεδίου για νέα σχολικά κτίρια που να καλύπτουν τις ανάγκες για σχολική στέγη.
  • Μαζικές προσλήψεις – διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών σε μια φάση με βάση πτυχίο και προϋπηρεσία με έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών, που να ικανοποιεί την ανάγκη για περισσότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές.
  • Άμεσος διορισμός/Μονιμοποίηση ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία για την κάλυψη όλων των σχολικών αναγκών..
  • Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.
  • Δωρεάν διάθεση του αναγκαίου υλικού προστασίας στα σχολεία (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, υλικά καθαριότητας) με έκτακτη επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές.
  • Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση όπου χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.
  • Δημιουργία Σχολιατρικής Υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου