συγκέντρωση

Καμία συγκάληψη για τα Τέμπη! Κυριακή 26/1, 12μ, Καμάρα

Κυριακή 6 Απριλίου 2025

Ε' ΕΛΜΕ Αθήνας: Ενημερωτικό για τους πειθαρχικούς φακέλους των διωκόμενων

 

Ενημερωτικό για τους πειθαρχικούς φακέλους των διωκόμενων


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Όπως το σωματείο μας είχε εξαγγείλει, πραγματοποιήθηκε στις 2 Απριλίου παράσταση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, κατά την οποία οι συνάδελφοι/-ισσες που έχουν παραλάβει τις κλήσεις σε πειθαρχικά, επειδή συμμετέχουν στην απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση, υπέβαλαν αιτήσεις για παραλαβή των πειθαρχικών φακέλων τους. Τα διωκόμενα μέλη της Ε΄ ΕΛΜΕ που δεν υπέβαλαν ακόμα τις σχετικές αιτήσεις μπορούν να τις υποβάλουν και στην ηλεκτρονική διεύθυνση peithatt@attik.pde.sch.gr, συμπληρώνοντας το συνημμένο υπόδειγμα.

Οπωσδήποτε πρέπει να φυλαχθεί ο αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης και να ενημερωθεί άμεσα το σωματείο, όταν το Περιφερειακό Πειθαρχικό Συμβούλιο δώσει απάντηση. Η νομική ομάδα στήριξης των πρωτοβάθμιων σωματείων θα αξιοποιήσει όποια απάντηση δοθεί (ακόμα και το να μην δοθεί καμία απάντηση στις υποβληθείσες αιτήσεις), προκειμένου να προβούμε οργανωμένα και συσπειρωμένοι/-ες στο σωματείο μας στα επόμενα βήματα.

Ο πειθαρχικός φάκελος, όπως είναι ήδη φανερό αλλά θα προκύψει και από τις απαντήσεις του Περιφερειακού Πειθαρχικού Συμβουλίου, δεν έχει καταρτιστεί με βάση την κείμενη νομοθεσία (Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας κ.λπ.) και επομένως– σύμφωνα με το νομικό σκεπτικό– οι διωκόμενοι/-ες έχουν στερηθεί δικαιώματα, τα οποία οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν για να διασφαλίζονται όλες οι δυνατότητες υπεράσπισης και το επιδιωκόμενο δίκαιο αποτέλεσμα του πειθαρχικού ελέγχου. Επομένως, βάσει και αυτού του γεγονότος, οι δικηγόροι μας μπορούν να στοιχειοθετήσουν τεκμηριωμένα ενστάσεις επί της διαδικασίας.

Πρέπει επομένως να τονίσουμε ότι η διαδικασία των πειθαρχικών διώξεων για συμμετοχή σε νόμιμα κηρυγμένη απεργία αποχή, εκτός του ότι είναι πολιτικά, συνδικαλιστικά και  εργασιακά απαράδεκτη, είναι και νομικά αβάσιμη. Μέχρι και νομικός σύμβουλος του ΥΠΑΙΘΑ, μπροστά στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου και σε αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ, παραδέχτηκε πως οι διώξεις και τα πειθαρχικά σε απεργούς εκπαιδευτικούς έχουν νομικά προβλήματα.

Επιπλέον, τα πειθαρχικά συμβούλια της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Αττικής δικάζουν αυτήν την περίοδο πειθαρχικές υποθέσεις του 2020 (βρίσκονται δηλαδή σε μια περίοδο κατά την οποία δεν είχαμε τους τωρινούς βιομηχανικούς ρυθμούς παραγωγής πειθαρχικών διώξεων). Αυτό σημαίνει πως μόνο με πολιτική εντολή προτεραιοποίησης, υπάρχει περίπτωση τα πειθαρχικά όσων μετέχουν στην απεργία-αποχή να εκδικαστούν πριν περάσουν πολλά χρόνια.

Συναδέλφισσες/-οι

Είναι ξεκάθαρο πως οι χιλιάδες πειθαρχικές διώξεις πανελλαδικά με αμφίβολο νομικό έρεισμα επιδιώκουν να εκφοβίσουν τον κλάδο και να κάμψουν την αντίστασή του στην αξιολόγηση, στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών μας. Στον φόβο μας ποντάρουν! Ως τώρα δεν τους βγαίνει και δεν θα τους περάσει! Συνεχίζουμε συσπειρωμένοι στα σωματεία μας, αποφασισμένοι να δώσουμε την μάχη αυτή μέχρι τέλους.

Δεν τρομοκρατούμαστε! Πεισμώνουμε!

Άλλος ένας λόγος να απεργήσουμε μαζικά, να κλείσουμε τα σχολεία μας και να βρεθούμε ξανά, μια θάλασσα από απεργούς στις 9 Απρίλη για όλα όσα στερεί η κυβερνητική πολιτική από εμάς και τους/τις μαθητές/-τριές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου