συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Αγων. Παρέμβαση Χαλκιδικής: διακήρυξη για τις εκλογές ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Συλλογικά, ενωτικά, μαχητικά , ανατρέπουμε τα σχέδια τους !

Αντιμέτωποι με τη φτώχεια και την ανεργία, την εξαθλίωση και τη φοροληστεία, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και την κατεδάφιση κατακτήσεων ενός αιώνα, το φόβο και την κρατική καταστολή, την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και το νεοφασισμό.

Έχουμε ένα και μοναδικό χρέος : Να μην αποδεχτούμε τη μνημονιακή κόλαση, να μη συνηθίσουμε στη μιζέρια που μας βουλιάζουν κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφάλαιο , να μη ζήσουμε σαν δούλοι εμείς και τα παιδιά μας !

Το «νέο» σχολείο των κατακερματισμένων γνώσεων, των εξετάσεων, των ταξικών φραγμών, της φτηνής κατάρτισης, της μαθητείας – τζάμπα εργασίας είναι μια πραγματικότητα που αρχίζουμε να ζούμε. Πάνω στα συντρίμμια του δημόσιου σχολείου, ακολουθώντας πιστά τις νεοφιλελεύθερες συνταγές της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, χτίζουν το σχολείο της αμάθειας, το σχολείο της αγοράς.

Παλεύουμε για ενιαίο, 12χρονο, δημόσιο , δωρεάν σχολείο της γνώσης και της ολόπλευρης ανάπτυξης, για όλα τα παιδιά. Η μόρφωση δεν είναι εμπόρευμα, είναι καθολικό δικαίωμα και κατακτιέται με αγώνες !

Με εργαλείο την αυτοαξιολόγηση, θέλουν να κατηγοριοποιήσουν τα σχολεία και να τα παραδώσουν στους νόμους της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας. Με την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού, μας θέλουν φτηνούς, αναλώσιμους, περιπλανώμενους, υποταγμένους, χωρίς δικαιώματα και συνεχώς με το φόβο της απόλυσης.

Σταματάμε τα σχέδια τους μαζικά και οργανωμένα. Υψώνουμε το ανάστημα μας, ως εργαζόμενοι, ως μαχόμενοι εκπαιδευτικοί. Αντίσταση, απειθαρχία, ανυπακοή, αξιοπρέπεια! Όχι σε κάθε μορφής αξιολόγηση ! Καμία αυταπάτη ότι κάποια άλλη , καλύτερη ή εναλλακτική αξιολόγηση μπορεί να υπηρετήσει το δημόσιο σχολείο.

Μπροστά στις εκλογές…


Γνωρίζουμε ότι τα Υπηρεσιακά Συμβούλια δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα μας. Είναι όργανα προώθησης και υλοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής. Με πρωτεργάτες τα στελέχη της εκπαίδευσης και τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές – αιρετούς, αυτονόητα δικαιώματα εμφανίζονται σαν ρουσφέτια, εξαγοράζοντας συνειδήσεις και δημιουργώντας πελατειακές σχέσεις. Νομιμοποιούν τις διοικητικές λογικές, τη χειραγώγηση μας, τη μετατροπή μας σε αριθμούς. Ενσωματώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα στους μηχανισμούς του κράτους.

Εμείς δεν υπογράφουμε ! Συμμετέχουμε στις εκλογές χωρίς ψευδαισθήσεις, σε ρήξη με οποιαδήποτε λογική συνδιαχείρισης και θετικής συμβολής. Απέναντι στα μουχλιασμένα δωμάτια της συνδιαλλαγής επιλέγουμε το ανοιχτό παράθυρο, το φως και τον αέρα των δρόμων του αγώνα. Κανένα άβατο για το κίνημα ! Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία, αποκαλύπτουμε το ρουσφέτι και τις αδιαφανείς διαδικασίες, ενημερώνουμε τακτικά και αναλυτικά τους συναδέλφους. Μακριά από λογικές συνδιοίκησης, παραγοντισμού και προσωπικών φιλοδοξιών, αγωνιζόμαστε για να υπάρχουν κατοχυρωμένα δικαιώματα για όλους και όλες, εφαρμόζουμε τις αποφάσεις του κλάδου, των γενικών συνελεύσεων και της ΕΛΜΕ. Δεν συμμετέχουμε σε αξιολογικές διαδικασίες. Με όπλο το σωματείο μας μπλοκάρουμε και δεν υλοποιούμε αποφάσεις που στρέφονται κατά των εκπαιδευτικών.

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

Στη μεγάλη και ιστορικών διαστάσεων σύγκρουση που μας οδηγεί η καπιταλιστική κρίση θα κριθούμε όλοι. Το δίλλημα έχει τεθεί : Ή θα γονατίσουμε ή θα υψώσουμε πύργο ατίθασο στα σχέδια τους και θα ανοίξουμε άλλους δρόμους. Σε ρήξη με τον υποταγμένο κυβερνητικό συνδικαλισμό – δεκανίκι της εξουσίας. Κόντρα σε λογικές εκλογικής αναμονής, ανάθεσης της ζωής μας σε σωτήρες της «αριστερής» διαχείρισης εντός πλαισίου. Απέναντι στις λογικές των άσφαιρων, συμβολικών και κομματικά περιχαρακωμένων κινητοποιήσεων.

Εμείς μιλάμε για παρατεταμένο αγώνα διαρκείας στην κατεύθυνση του παλλαϊκού ξεσηκωμού. Με διαδηλώσεις, απεργίες, καταλήψεις, δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης, πρωτότυπες μορφές πάλης. Με τους αγώνες στα χέρια των εκπαιδευτικών, με συνελεύσεις, με επιτροπές αγώνα, με ζωντάνεμα των σωματείων μας. Ξέρουμε ότι αυτός είναι ο δύσκολος δρόμος, αλλά συνάμα είναι ο μόνος ρεαλιστικός για να ζήσουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες μας. Για μόρφωση , δουλειά, πραγματική δημοκρατία. Για να φύγουν όλοι : κυβέρνηση, τρόικα, δανειστές, ΕΕ, ΔΝΤ, ΝΑΤΟ, καπιταλιστές και όλοι όσοι ρημάζουν το παρών και το μέλλον μας, για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Στις 5 Νοέμβρη ,στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια ψηφίζουμε ανατρεπτικά !

Ψηφίζουμε – στηρίζουμε Αγωνιστική Παρέμβαση

Υποψήφιοι στο ΠΥΣΔΕ Χαλκιδικής και το ΑΠΥΣΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας

Αλεμίδου Θώμη

Κανταρτζής Φώτης

Καπλανίδου Χρύσα

Κουτίτας Κωνσταντίνος 

Λέκκας Παναγιώτης

Μπουρλέτσικας Παναγιώτης

Μυλωνάς Δημήτρης

Παρασκευόπουλος Γιώργος

Ψιλιάγκος Γιάννης

και στην κάλπη για το ΚΥΣΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου