συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Β' ΕΛΜΕ: Στο προσκήνιο όλα τα αιτήματα του κλάδου!


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Πρώτιστο καθήκον των σωματείων και του εκπαιδευτικού κινήματος είναι να επαναφέρουμε στο προσκήνιο όλα τα αιτήματα διεκδίκησης του κλάδου όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί στο 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ και τις Γ.Σ. των Προέδρων.

Πρέπει να απαιτήσουμε από τη νέα κυβέρνηση την ακύρωση όλων των νομοθετημάτων που ψηφίστηκαν στη βάση των μνημονίων, με τα οποία ανατράπηκαν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών, τόσο στην εκπαίδευση όσο και γενικότερα.

  1. Άμεση αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ. Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις όλων των εκπαιδευτικών. Να επανέλθουν όλοι οι μισθοί στα επίπεδα προ του 2009. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.

  2. Καμία σύνδεση μισθού–αξιολόγησης. Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη για όλους. Να επανακαταταγούν άμεσα όλοι οι εκπαιδευτικοί σε κλιμάκια και βαθμούς με βάση τα χρόνια υπηρεσίας τους. Κλαδική συλλογική σύμβαση. Να καταργηθεί άμεσα όλο το νομοθετικό πλαίσιο (νόμοι, υπουργικές αποφάσεις, προεδρικά διατάγματα) της αξιολόγησης και της αυτοαξιολόγησης.

  3. Καμία απόλυση εκπαιδευτικού. Να επιστρέψουν ΤΩΡΑ στα σχολεία όλοι οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα και να ξαναλειτουργήσουν από τον Σεπτέμβρη όλες οι καταργημένες ειδικότητες της τεχνικής εκπαίδευσης.

  4. Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών. Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των σχολείων. Όχι στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Προσλήψεις αναπληρωτών μόνο για λειτουργικές ανάγκες με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και αναγνώριση όλης της προσφερθείσας προϋπηρεσίας.

  5. Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών στα επίπεδα του Μαΐου 2013 και επαναπροσδιορισμός των οργανικών από τα υπηρεσιακά συμβούλια με βάση το ωράριο των 21 ωρών.

  6. Ενίσχυση του ρόλου των υπηρεσιακών συμβουλίων. Να επανέλθουν όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές στα υπηρεσιακά συμβούλια με πλήρη διαφάνεια, βάσει μορίων και με δυνατότητα ένστασης.

  7. Κανένα τμήμα πάνω από 20 μαθητές

  8. Να καταργηθείο αντιεκπαιδευτικός νόμος για το λύκειο και η τράπεζα θεμάτων. Δημόσιο ενιαίο δωρεάν 12χρονο Σχολείο για όλα τα παιδιά. Να ξεκαθαριστεί άμεσα ο τρόπος εισαγωγής στην τριτοβάθμια, των μαθητών που φοιτούν φέτος στη Β΄ Λυκείου.

  9. Να ανοίξουν άμεσα τα σχολεία που έκλεισαν την περίοδο 2010 – 2014. Καμία νέα συγχώνευση-κατάργηση σχολείου

  10. Άμεση έναρξη της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

  11. Εργασιακή δημοκρατία στα σχολεία. Σύλλογοι διδασκόντων κυρίαρχα όργανα. Να καταργηθεί όλο το αντιδραστικό πλαίσιο του πειθαρχικού δικαίου και το καθηκοντολόγιο.

  12. Υπεράσπιση των δημοκρατικών, συνδικαλιστικών και πολιτικών δικαιωμάτων μας. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα.

Η πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, οφείλει να είναι διαρκής! Δε μας χαρίστηκε ποτέ τίποτα. Όσα κερδήθηκαν ήταν αποτέλεσμα συλλογικών και ανυποχώρητων αγώνων!

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Γιαννάτου Κική Κωτούλας Τάσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου