συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Παρεμβάσεις ΠΕ: Οι εργαζόμενοι και το λαϊκό κίνημα δεν τρομοκρατούνται από την καταστολή και τους εκβιασμούς του μνημονιακού αντιλαϊκού μπλοκ

ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.
www.paremvasis.gr 16–7–2015
Δήλωση των εκπροσώπων
των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ–ΚΙΝΗΣΕΩΝ–ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ Π.Ε. στο Δ.Σ της ΔΟΕ
Mιχάλη Μιλτσακάκη (6975308409), Γιώργου Γαλάνη (6974750410)

Οι εργαζόμενοι και το λαϊκό κίνημα
δεν τρομοκρατούνται από την καταστολή
και τους εκβιασμούς του μνημονιακού αντιλαϊκού μπλοκ
ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
και ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ

Το βράδυ της 15ης Ιουλίου χιλιάδες εργαζόμενοι, νεολαίοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι διαδήλωσαν έξω από το κοινοβούλιο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων του δημοσίου και της ΑΔΕΔΥ, ανταποκρινόμενοι στις πραγματικές τους ανάγκες που θα τσαλαπατηθούν από το τρίτο μνημόνιο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για να περισώσουν την ίδια τους τη ζωή.

Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες των διαδηλωτών που διατράνωσαν, χωρίς φόβο, την αντίστασή τους και την κάθετη αντίθεσή τους ενάντια στο τρίτο μνημόνιο.

Οι χιλιάδες των διαδηλωτών δέχθηκαν την ωμή βία των δακρυγόνων και των δυνάμεων καταστολής με γκλομπ, άγριο ξύλο και εισβολή μηχανών μέσα στο πλήθος. Δυνάμεις των ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ με κυβερνητική εντολή επιτέθηκαν με αγριότητα στους διαδηλωτές στο Σύνταγμα και στους δρόμους μέχρι τη Συγγρού και το Μοναστηράκι. Για μια ακόμη φορά με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του κεφαλαίου, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, της Μέρκελ η «ελληνική δημοκρατία» «κέρασε» τους διαδηλωτές χημικά και ξύλο.

Το βράδυ της 15ης Ιουλίου συγκροτήθηκε εντός της Βουλής ένα ενεργητικό μνημονιακό – αντιλαϊκό μπλοκ, (ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝΕΛ,ΝΔ,ΠΟΤΑΜΙ,ΠΑΣΟΚ ) μέσα σε κλίμα «εθνικής συναίνεσης» για να ψηφίσει όλες τις απαιτήσεις των δανειστών, για την πλήρη λεηλασία της κοινωνίας και της χώρας, για την ολοκληρωτική επικράτηση της πολιτικής της ΕΕ, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και των μηχανισμών τους.

Το μνημονιακό-αντιλαϊκό μπλοκ στοχεύει στο να περάσει στη συνείδηση του λαού μας ότι αποτελεί μονόδρομο η Ε.Ε., ότι αποτελεί μονόδρομο η υποταγή στο εργαλείο της οικονομικής δικτατορίας – το €υρώ, ότι αποτελεί μονόδρομο η συναίνεση των εργαζόμενων στην επέλαση των τραπεζών, του κεφαλαίου και των ατιμωτικών τους επιδιώξεων, ότι ήταν λάθος το ΟΧΙ και η αντίσταση απέναντι στις ορδές των οικονομικών και κοινωνικών δολοφόνων.

Το βράδυ της 15ης Ιουλίου η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετατράπηκε και τυπικά σε μνημονιακή κυβέρνηση, υπογράφοντας όλα τα μέτρα που διαλύουν οριστικά την κοινωνία, εξευτελίζουν την έννοια της λαϊκής κυριαρχίας, ποδοπατούν τη λαϊκή ετυμηγορία.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να σπείρει μια ακόμη ολέθρια αυταπάτη: ότι θα «διαχειριστεί» προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων τους όρους των δανειστών. Είναι ολέθρια μια τέτοια αντίληψη αν επικρατήσει στο εργατικό κίνημα, γιατί στοχεύει στο να μπει η κοινωνική διεκδίκηση στη γωνία, σε στάση αναμονής των «από τα πάνω» εξελίξεων. Είναι ολέθρια μια τέτοια αντίληψη γιατί αντικαθιστά το λαϊκό κίνημα με τις πρωθυπουργικές πρωτοβουλίες, γιατί σπέρνει συνειδητά την απογοήτευση και τη μοιρολατρία.

Οι εκβιασμοί και το πραξικόπημα που επικαλείται η κυβέρνηση, στην πραγματικότητα πραγματοποιούνται εναντίον του λαού. Πραξικοπηματική είναι η μετατροπή του λαϊκού ΟΧΙ, σε γιαβόλ προς τους δανειστές. Εκβιαστικό είναι το ψευτοδίλημμα ότι αν δεν συναινέσουμε θα καταστραφούμε.

Το βράδυ της 15ης Ιουλίου αποδείχθηκε αυτό που έχει γνωρίσει πολύ καλά η κοινωνία και ο λαός τα τελευταία 5 χρόνια: ότι τα μνημόνια έχουν ως συστημικό - συστατικό τους στοιχείο, ως πολιτικό περιεχόμενο την βία απέναντι στο λαό και την κατάλυση της λαϊκής κυριαρχίας. Τα μνημόνια απαιτούν κράτος έκτακτης ανάγκης για να επιβληθούν, ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ που κάνουν το ΟΧΙ ΝΑΙ, πρακτικές ωμής καταστολής και βίας και τσαλαπάτημα κάθε δημοκρατικού δικαιώματος. Γι αυτό άλλωστε από το Πρωί της Τετάρτης το κέντρο έμοιαζε να έχει καταληφθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η κυβερνητική καταστολή είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό εκατοντάδων διαδηλωτών, την προσαγωγή στη ΓΑΔΑ πάνω από 50, την σύλληψη 16 από αυτούς και την παραπομπή τους σε δίκη.

Παρά τις συλλήψεις και τα χημικά, σημαντικό μέρος των διαδηλωτών ανασυντάχθηκε και συγκεντρώθηκε ξανά μπροστά στο Σύνταγμα όπου και παρέμεινε μέχρι τις 11 το βράδυ.

ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ και ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ

Απέναντι στην «εθνική» μνημονιακή συναίνεση (ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝΕΛ,ΝΔ,ΠΟΤΑΜΙ,ΠΑΣΟΚ) και όποιες κυβερνήσεις την υλοποιήσουν πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να συγκροτήσουμε ένα πλατύ, ενωτικό, κοινωνικοπολιτικό και αγωνιστικό μέτωπο με ξεκάθαρους στόχους και πρόγραμμα ανατροπής, που θα απαιτεί την κατάργηση των μνημονίων, της δανειακής σύμβασης και των εφαρμοστικών νόμων, θα αρνείται και θα ανατρέπει το μονόδρομο της πολιτικής που επιβάλλουν κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ και οι ντόπιοι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου και θα οργανώνει τον διεθνιστικό αγώνα για τη ρήξη και έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ, θα διεκδικεί ξανά το χαμένο πλούτο, θα αρνείται το χρέος, θα απαιτεί τη διαγραφή του και θα επιβάλει την παύση πληρωμής του.

Εδώ και κάμποσες εβδομάδες παιζόταν ένα «πιγκ – πογκ» με το μπαλάκι να παίζεται ανάμεσα στα πρωθυπουργικά τραπέζια και τις κλειστές αίθουσες των διαφόρων Eurogroups.

Ήρθε η ώρα να πάρει τη μπάλα ο λαός. Να βρούμε τη δύναμη, το πάθος, την ψυχική ανάταση, την αγωνιστικότητα, το πείσμα, την αυτοπεποίθηση, τη συλλογική συγκίνηση, την ευρηματικότητα, την ταξική συνείδηση και το καθαρό βλέμμα που θα επιβληθεί στην άχλη του χρόνου. Πρόκειται για την ίδια μας τη ζωή.

ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ!

ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!

ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Η ΜΟΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ
Αθήνα, 16 Ιουλίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου