συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Παρεμβάσεις ΔΕ: όταν λέμε «όχι» εννοούμε «όχι»

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ
ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ «ΟΧΙ» ΕΝΝΟΟΥΜΕ  «ΟΧΙ»
  • ΛΑΟΣ- ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ -ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΟΥΣ
  • Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ «ΟΧΙ» ΣΕ «ΝΑΙ»
  • ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ  ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΟΧΙ  στον εκβιασμό του μαύρου μετώπου κεφαλαίου, τραπεζών – ΕΕ – ΔΝΤ, του πολιτικού τους προσωπικού ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΔΗΜΑΡ, καναλαρχών, του συφερτού Μέρκελ, Σόιμπλε, Γιούνκερ και λοιπών, για νέο βάρβαρο μνημόνιο λαϊκής γενοκτονίας και μόνιμης επιτροπείας.
Παρά τις απροκάλυπτες επεμβάσεις και εκβιασμούς και την απόπειρα βιασμού της λαϊκής θέλησης, παρά την ακραία κινδυνολογία και την επιχείρηση εκφοβισμού  για επερχόμενο χάος και βέβαιη καταστροφή αν δεν υπερψηφιστεί το ΝΑΙ και δε σχηματιστεί κυβέρνηση «εθνικής ενότητας», ο λαός δεν υπέκυψε, δεν υποτάχτηκε. Αντιστάθηκε και καταδίκασε, με κάθε τρόπο, την πολιτική των μνημονίων, των μέτρων λιτότητας και κοινωνικής λεηλασίας. Το συντριπτικό ποσοστό του ΟΧΙ (61,3 %) και της συνειδητής αντίθεσης που εκφράστηκε με κάθε τρόπο (αποχή, άκυρο, λευκό), στην πραγματικότητα, συμπύκνωσαν και κατέδειξαν τη συσσωρευμένη οργή για όσα υπομένει ο λαός μας από τους ξένους και ντόπιους δυνάστες του τα τελευταία πέντε χρόνια των βάρβαρων μνημονίων. Εκφράστηκε η λαϊκή λεβεντιά απέναντι στο εμπόριο του φόβου , η αποδοκιμασία και η περιφρόνηση στα πολιτικά κόμματα που υπηρέτησαν πειθήνια το μνημονιακό μονόδρομο. 
Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης επιβεβαίωσε την αντιδραστική-ιμπεριαλιστική φύση της ΕΕ και της ευρωζώνης, που βάζουν πάνω από όλα τα συμφέροντα των τραπεζιτών, των πολυεθνικών και του κεφαλαίου που εκπροσωπούν, ακόμη πιο λυσσαλέα λόγω της καπιταλιστικής κρίσης. Δε διστάζουν να εξαπολύουν μια αδίστακτη επίθεση τρομοκράτησης και υποταγής θέλοντας να συντρίψουν κάθε λαό που τολμά να τους αμφισβητεί.
ΟΧΙ σε παλιά και νέα μνημόνια. Όχι σε οποιαδήποτε υπογραφή συμφωνίας, συνέχισης των μνημονίων, διαπραγμάτευσης με τις αξιώσεις του μαύρου μετώπου. Διαγραφή του ληστρικού χρέους. ΟΧΙ στα πρωτογενή πλεονάσματα και στη μόνιμη λιτότητα, στις ιδιωτικοποιήσεις, στη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και των χαρατσιών, στη φοροληστεία μέσω αύξησης εσόδων ΦΠΑ, στην άμεση ή έμμεση μείωση συντάξεων και μισθών, στη σύνταξη στα 67, στην ανεργία και τη δουλική εργασία, στη συνέχιση της ταπεινωτικής επιτροπείας και των κανόνων του Δημοσιονομικού Συμφώνου, στην καταβαράθρωση της δημόσιας υγείας και παιδείας. Μέτρα που περιέχονται στο νέο πακέτο προτάσεων της κυβέρνησης με την πλήρη αποδοχή τους από τους υποστηρικτές του ΝΑΙ και θα σημάνουν και εκπαιδευτικό Αρμαγεδώνα. Ήδη οι διορισμοί ψαλιδίζονται, το όριο μαθητών στα τμήματα ανέβηκε στο 30, η αξιολόγηση και οι νέες μειώσεις μισθών είναι προ των πυλών. Η επιλογή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ της «διαπραγμάτευσης εντός των πλαισίων» της ευρωζώνης και της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ και του ΔΝΤ, που θυσιάζει το συντριπτικό ΟΧΙ στο βωμό της «εθνικής συνεννόησης» με τους εκφραστές και υπηρέτες του ΝΑΙ δεν μπορεί παρά να καταλήξει στην υποταγή.
ΕΞΩ από ευρωζώνη ΕΕ και ΝΑΤΟ. Ρήξη, σύγκρουση και ανατροπή τηςεξουσίας του κεφαλαίου ντόπιου και ξένουπρος όφελος των εργαζόμενων, των ανέργων, της νεολαίας, της κοινωνίας. Μόνο αυτή η πολιτική μπορεί να υπηρετήσει με τον πιο γνήσιο τρόπο τις λαϊκές ανάγκες, τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας, της νέας γενιάς. Να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν, να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν.
ΟΧΙ ηχηρό, απέναντι σε όσους εντός κι εκτός Ελλάδας, κονταίνουν κι άλλο τη δημοκρατία. Ενάντια στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία, τους διακινητές του φόβου. Για το δικαίωμα των λαών να ορίζουν τις τύχες τους και να αποφασίζουν γι αυτές κι όχι η μυστική διπλωματία των τεχνοκρατών και τα όργανα της ΕΕ. Για να φουντώσουν οι αγώνες από ένα ταξικά ανασυγκροτημένο, εργατικό κίνημα και να οργανωθεί ο λαός για να ορίζει την τύχη του και να επιβάλλει τη θέλησή του. ΟΧΙ σε κάθε προσπάθεια εκτόνωσης της λαϊκής οργής.  
Ο λαός πρέπει να ορθώσει το ανάστημά του, να αποκρούσει τις επιθέσεις και τα τελεσίγραφα, να ακυρώσει τις σειρήνες και τα αντιδραστικά σχέδια του νέου αντιλαϊκού μετώπου για υπογραφή νέου μνημονίου.
Αυτή την κατεύθυνση θα υπηρετήσουμε, σαν ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ μέσα κι έξω από τα συνδικάτα.
Για όλα αυτά ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στους δρόμους του αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης, για να ανοίξουμε το δικό μας δρόμο! Καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να εντείνουν τη μάχη με κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις, απεργίες, καταλήψεις για να μην υπογραφεί νέο μνημόνιο.
Καλούμε σε συμμετοχή στη σύσκεψη εργατικών σωματείων την Πέμπτη στις 6μμ ΕΚΑ για το συντονισμό της πάλης μας.
Προτείνουμε στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να διοργανώσει συλλαλητήριο την Κυριακή 12 Ιούλη ημέρα Συνόδου Κορυφής για το ελληνικό ζήτημα και να προχωρήσει σε παραπέρα συντονισμό με σωματεία και ομοσπονδίες για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια.
Καλούμε τις δυνάμεις που μιλούν στο όνομα της αριστεράς και στην παρούσα χρονική στιγμή αποτελούν την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να πρωτοστατήσουν σε αυτόν τον αγώνα.
Για τη νίκη των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού μας, για ένα διεθνιστικό μήνυμα αντίστασης, αξιοπρέπειας και απελευθέρωσης προς όλους τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου.
ΟΧΙ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΟΥΤΕ ΔΝΤ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΕ – ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΛΑΕ
ΔΥΝΑΤΟΣ ΛΑΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΓΩΝΑΣ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ 
ΙΟΥΛΙΟΣ 2015
Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου