συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Παρεμβάσεις ΔΕ: Πρόβα κυβερνητικού συνδικαλισμού ΣΥΝΕΚ/ΜΕΤΑ και ΔΑΚΕ στην ΟΛΜΕ

 ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ Δ.Ε. ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ
Κικής Γιαννάτου, Γιώτας Ιωαννίδου
13Οκτώβρη 2015
ΠΡΟΒΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΣΥΝΕΚ/ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΔΑΚΕ ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ
Ξέραμε ότι η «συγκυβέρνηση» ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ - ΝΔ (και με ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ), που εγκαινιάστηκε με την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, συνεχίζει τη συνεργασία της με τη δέσμευση όλων από κοινού στη νέα Βουλή, να προωθήσουν τα μέτρα και των τριών μνημονίων. Οι αντιπαραθέσεις μεταξύ τους περί ύφους, ήθους και διαγραμμάτων στη Βουλή, είναι τόσες όσο χρειάζεται για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του πολύπαθου κόσμου.
Το Δελτίο Τύπου όμως του ΔΣ της ΟΛΜΕ, σχετικά με τη συνάντηση του υπουργού Παιδείας με το συμβούλιο της Ομοσπονδίας, που έβγαλαν οι πλειοψηφούσες παρατάξεις ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ, είναι μνημείο ντροπής, κυβερνητικού συνδικαλισμού, όλων των εκδοχών, παλιού και νέου! Αντί να επιτεθούν στην κυβέρνηση και τον Υπουργό της, που διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση, επιτίθενται στους συναδέλφους αδιόριστους εκπαιδευτικούς και την κινητοποίησή τους.
Θεωρούν ότι είναι βάση διαλόγου με τον υπουργό, τα «παραδοτέα του μνημονίου», ή οι δηλώσεις του περί εθελοντισμού, αξιολόγησης και αύξησης ωραρίου; Μήπως δεν άκουσαν τη δήλωσή του επί τόπου, ότι δεν υπάρχουν κλειστά σχολεία, ότι τα κενά δε θα καλυφθούν, αφού «δεν καλύπτονται ποτέ όλα» ή ότι «υπάρχουν κάθε χρόνο και καλύπτονται από διαδικασίες του κάθε σχολείου» όταν δεν καλύπτονται «με τη μέθοδο των αναπληρωτών» (!) Δεν άκουσαν ότι οι προσλήψεις θα γίνουν του χρόνου αν το επιτρέψει η οικονομική κατάσταση; Ο υπουργός λοιπόν έδωσε απαντήσεις, ενάντια στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τα σχολεία μόνο που ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ θεωρούν περιττό να τις σχολιάσουν.
Αισθάνονται εχθρούς της ΟΛΜΕ τους εργαζόμενους, όταν διεκδικούν απευθείας τα δικαιώματά τους αντί να ενισχύουν τη δύναμη αυτή, σα δύναμη για την εκπαιδευτική Ομοσπονδία. Δε θέλουν τον κόσμο στο πόδι. Η ίδια η Ομοσπονδία όφειλε να καλέσει εκπαιδευτικούς σ’ αυτή τη συνάντηση, μετά από τις τελευταίες δηλώσεις του Υπουργού. Κατηγορούν τους συναδέλφους για επικοινωνιακή τακτική, ενώ την επικοινωνιακή τακτική του υπουργού να περνά από τις Ομοσπονδίες για να δίνει φωτογραφίες χειραψιών στα κανάλια, μοιράζοντας τσάι και μνημονιακή συμπάθεια, την εγκρίνουν και την αναβαπτίζουν σε διάλογο.
Αλλά αυτή είναι ακριβώς η ουσία του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Προτεραιότητα έχει την κάλυψη της κυβέρνησης κι όχι των εργαζόμενων. Γι αυτό και πρέπει να ηττηθεί! Το προεδρείο του ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΣΥΝΕΚ/ΔΑΚΕ) δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις ανάγκες των εργαζόμενων με τέτοιου είδους τακτικές.
Ευτυχώς όμως που ακόμη υπάρχουν αφίσες, για να θυμίζουν την ιστορία του κλάδου, στους τοίχους της ΟΛΜΕ. Κοιτάξτε συνάδελφοι τι γράφει αυτή που κρέμεται πίσω από τον υπουργό όταν κάνει δηλώσεις.
«Θέατρο διαλόγου ή λόγος τιμής»;
Αυτοί διάλεξαν να συμμετέχουν στο πρώτο. Εμείς δεσμευόμαστε στο δεύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου