συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Αριστερή Παρέμβαση Καθηγητών Λευκάδας: Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός δεν θα περάσει. Ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
Πέμπτη, 28 Γενάρη πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Λευκάδας. Συμμετείχε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας (κα Ζωγραφάκη), η οποία παρουσίασε την εισήγηση της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ. Συγκεντρωθήκαμε γύρω στους 40 συναδέλφους. Η συνέλευση δεν είχε αποφασιστικό χαρακτήρα λόγω της μικρής συμμετοχής. Ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες όμως, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι η συζήτηση που αναπτύχθηκε και η πολιτική αντιπαράθεση που αναπόφευκτα ακολούθησε κάνουν τις «μάσκες» να πέφτουν…

Η εισήγηση της ΟΛΜΕ- εστιάζοντας κυρίως στην περιγραφή των αντιασφαλιστικών μέτρων- δεν αναδεικνύει (σκόπιμα υποστηρίζουμε εμείς) τον κύριο ένοχο αυτής της εργασιακής κατρακύλας∙ τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την Ε.Ε., το ΔΝΤ και τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Ενώ στα λόγια αναφέρεται σε αγώνες, η αναγκαιότητα διαμόρφωσης ενός ισχυρού μαζικού εργατικού-λαϊκού μετώπου ανατροπής της αντιλαϊκής επίθεσης κάθε άλλο παρά επιδιώκεται. Στηρίζει μια προαποφασισμένη 24ωρη απεργία (4 Φλεβάρη), μοιάζοντας να μας καλεί περισσότερο σε ένα «κίνημα διαμαρτυρίας». Κι όλα αυτά τη στιγμή που έχουν ήδη ξεσπάσει μεγάλες κοινωνικές κινητοποιήσεις. Στο δρόμο έχουν βγει χιλιάδες αγρότες, μισθωτοί με μπλοκάκι, νέοι επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενοι, ναυτεργάτες, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, 5μηνίτες... Με τη λογική αυτή εναρμονίστηκε απόλυτα η στάση των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ «Ενωτική Συνεργασία Καθηγητών Λευκάδας» αλλά και μέλος της «Πρωτοβουλία Συνδικαλιστικής Έκφρασης Καθηγητών Λευκάδας» στη συνέλευση. Άξιοι εκφραστές του κυβερνητικού συνδικαλισμού όλοι τους. Με μεγάλο μένος προσπάθησαν να μην ακουστεί και να μην μπει προς ψήφιση η πρόταση της Αριστερής Παρέμβασης Καθηγητών που βρίσκεται στον αντίποδα της παραπάνω απονευρωμένης πρότασης. Ως μοναδική πρόταση προς ψήφιση παρουσιάστηκε η εισήγηση της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ. Έκαναν ό,τι πέρναγε από το χέρι τους για να μην παρθεί καμία συγκεκριμένη απόφαση που να οδηγεί σε κλιμάκωση πριν και κυρίως μετά την πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη σε περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ πρότεινε στη συνέλευση των προέδρων (30/01) αν δεν ψηφιζόταν το πλαίσιο της ΟΛΜΕ, να εξουσιοδοτηθεί ο αντιπρόσωπός μας να ψηφίσει τη 48ωρη απεργία που υποστηρίζεται από τις Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Εκπαιδευτικών Δ.Ε. Στην ενδεικτική ψηφοφορία που μετά βασάνων πραγματοποιήθηκε και η πλειοψηφία των παρευρισκομένων τάχθηκε υπέρ, η συνδικαλίστρια του ΣΥΡΙΖΑ πολύ εύκολα σήκωσε το χέρι της καταψηφίζοντας. Την ίδια τύχη είχε (δεν μπήκε σε ψηφοφορία) το ψήφισμα της Αριστερής Παρέμβασης Καθηγητών Λευκάδας για άρνηση συμμετοχής μας στον στημένο από την πλευρά του Υπ. Παιδείας Εθνικό Διάλογο.
Παραφράζοντας τη γνωστή ρήση θα μπορούσαμε να πουμε «ο βήχας και ο …συμβιβασμός δεν κρύβονται…».

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,
μας είπαν ότι μας μειώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις για να τις σώσουν, ότι θα βρούμε δουλειά αλλά πρέπει πρώτα να σαρωθούν εργατικά δικαιώματα ενός αιώνα κατακτημένα με αγώνες, ότι τα υψηλά ποσοστά ανεργίας θα μειωθούν με την επισφαλή εργασία, ότι για να έχουμε παιδεία και υγεία πρέπει να καταστραφεί κάθε τι που θυμίζει κοινωνικό δικαίωμα, ότι για να είμαστε ελεύθεροι πρέπει να γίνουμε σκλάβοι, ότι για να έχουμε δημοκρατία πρέπει το «όχι» του λαού πειθήνια να το διαβάζουμε ως «ναι». Τώρα μας λένε ότι για να σωθεί το ασφαλιστικό σύστημα πρέπει και αυτό να θυσιαστεί! Ως πότε πια! 

«Το συντριπτικό ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων στις πρόσφατες εθνικές εκλογές ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ», επαναλάμβανε διαρκώς και μονότονα η συνδικαλίστρια του ΣΥΡΙΖΑ στο τελευταίο ΔΣ του σωματείου. Φτάνει πια! Οι εκφραστές του κυβερνητικού συνδικαλισμού στα σωματεία καλλιεργούν την ηττοπάθεια προκειμένου να απονευρώσουν τους εργαζόμενους και να τους καταστήσουν κινηματικά και προπαντός πολιτικά ακίνδυνους. Φτάνει πια με τα ψέματα και την κοροϊδία. Προβάλλουν ως μοναδική «σωτηρία» τον ευρωμονόδρομο που μεταφράζεται σε μέτρα λαιμητόμο για το λαό και μάλιστα δια βίου. Την ώρα που αρχίζει πάλι να συγκροτείται ένα αυθόρμητο κοινωνικό «όχι» στα μνημόνια και την ολέθρια για τα δικαιώματα μας πολιτική που εφαρμόζεται, έρχονται να βάλουν «όρια» και «ημερομηνία λήξης» στις κινητοποιήσεις, στοχεύοντας για μια ακόμη φορά στη μετάλλαξη του «όχι» σε «ναι».

Την αβάσταχτη χειροτέρευση της ζωή μας, αν συνεχιστεί αυτή πολιτική, την γνωρίζουμε καλά. Στις κοινωνικές διεργασίες, όμως, δεν υπάρχουν νομοτέλειες... Να ορθώσουμε μαζικό, ενωτικό, εργατικό-λαϊκό μέτωπο αγώνα ρήξης και ανατροπής της κυβέρνησης και της πολιτικής της, της σύγχρονης Ιερής Συμμαχίας (κεφαλαίου-Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΝΑΤΟ), των αστικών κομμάτων του μνημονίου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) και των εκφραστών τους στους κλάδους. Να επιλέξουμε τον άλλο δρόμο της ομορφιάς και της ελπίδας. Χωρίς μνημόνια και χρέος. Χωρίς εκβιασμούς. Δίχως τη «φυλακή» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ για την αξιοπρέπεια στην εργασία και τη ζωή χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Από τα κάτω από τα εργατικά και από τα αριστερά με νέες Γενικές Συνελεύσεις, σε συντονισμό με τους συναδέλφους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους αγρότες, τους άνεργους, τη νεολαία και μαζικές κλιμακούμενες κινητοποιήσεις να διαλύσουμε το διαρκή βάρβαρο «χειμώνα» τους με την επιβολή της εργατικής – λαϊκής «άνοιξης» των ονείρων, των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων της εργαζόμενης πλειοψηφίας και της νεολαίας.

4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.
ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ- ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
Αριστερή Παρέμβαση Καθηγητών Λευκάδας
arpalef.blogspot.gr arpabelef@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου