συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Μπλόκα παντού για να μπλοκάρουμε την πολιτική κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ. Η πρόταση των Παρεμβάσεων ΔΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ για την κλιμάκωση του αγώνα

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις-Κινήσεις Δ.Ε.


ΜΠΛΟΚΑ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΕΕ - ΔΝΤ

Α. Μετά τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση στις 4 Φλεβάρη, τη μεγάλη συμμετοχή των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων και την αγωνιστική συμπόρευση με τη φτωχομεσαία αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες στις ογκώδεις απεργιακές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, τις συγκεντρώσεις και τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια αγροτών και όλου του λαού στο Σύνταγμα στις 12 και 13 Φλεβάρη:
ΤΩΡΑ είναι η ώρα για αποφασιστική κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέχρι τη ΝΙΚΗ.
Κορυφώνοντας τα βήματα αγωνιστικής συμπόρευσης όλων των αγωνιζόμενων εργαζόμενων, ανέργων, φτωχομεσαίων αγροτών, αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, νεολαίας, συνταξιούχων με νέο απεργιακό βήμα και παλλαϊκό ξεσηκωμό.
Να μην αφήσουμε κυβέρνηση, ΕΕ και κεφάλαιο να ανασυνταχθούν. Είναι καταστροφικό να υπάρξει επιστροφή στη νηνεμία και την αναμονή του τι, πότε και πώς η κυβέρνηση θα μας ξεπουλήσει στη «συνεννόηση» με ΕΕ και ΔΝΤ ή πώς θα διαπραγματεύεται με τους μεγαλοτσιφλικάδες και τους «γραβατωμένους». Οι κινητοποιήσεις πρέπει να συνεχιστούν και να κλιμακωθούν αποφασιστικά. Όχι να ετεροχρονιστούν και να αλλάξουν στόχο αναμένοντας τον ερχομό του νομοσχεδίου στη Βουλή, όπως διατείνεται ο κυβερνητικός συνδικαλισμός ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, δίνοντας χρόνο στην κυβέρνηση. Να παλέψουμε, ώστε να αποσυρθούν τώρα οι ασφαλη(ι)στρικές προτάσεις της κυβέρνησης κι όχι να περιμένουμε, να μην ψηφιστούν τότε από τη Βουλή!
Β. Είναι πια φανερό σε όλες και όλους ότι τα δικαιώματα στην κοινωνική ασφάλιση, τα κατακτημένα με αγώνες μισού αιώνα, κατεδαφίζονται προς όφελος του κεφαλαίου σε κάθε τομέα παραγωγής, όπως επιτάσσουν οι πολιτικές  ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ. Κατεδάφιση που έχει αναλάβει ειδικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που παρά τη λαϊκή κατακραυγή, δηλώνει στους εταίρους ότι θα εφαρμόσει το 3ο μνημόνιο κατά γράμμα και καλεί τα μνημονιακά συνεταιράκια ΝΔ–ΠΑΣΟΚ–ΠΟΤΑΜΙ, να υλοποιήσουν τη συμφωνία που μαζί ψηφίσανε.
Αποκρούουμε τις τακτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, του "κοινωνικού αυτοματισμού" και της διάσπασης των εργαζομένων που στηρίζονται από τη λογική του να μοιραστούμε τη φτώχεια μας, για να μην πειραχτεί το πλαίσιο κινήτρων του κεφαλαίου. Δε δεχόμαστε συντάξεις "επίδομα κηδείας" δίπλα στους μισθούς πείνας, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και του ξεπεράσματος της κρίσης προς όφελός τους. Το φόβητρο του Grexit και της εξόδου από την ΕΕ, υψώνονται ξανά από τη στοχευμένη πληροφόρηση των μνημονιακών ΜΜΕ, ώστε να αποδεχτούμε τον Αρμαγεδώνα των μέτρων της παραμονής σε αυτό το πλαίσιο κι όχι την ανάγκη ρήξης και ανατροπής. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) ορκίζονται σ' αυτό το πλαίσιο. Γι αυτό οι «εναλλακτικές» προτάσεις τους ρίχνουν τα βάρη στις πλάτες της εργαζόμενης και άνεργης πλειοψηφίας. Τους είδαμε όλους και τους μάθαμε. Μόνο η δυναμική του αγώνα μας μπορεί να επιβάλλει λύσεις προς όφελος μας, παίρνοντας πλούτο, δύναμη κι εξουσία από το κεφάλαιο.
Αυτός είναι ο μόνος δρόμος. Αν τους αφήσουμε, μαζί με την καπιταλιστική κρίση, θα φέρουν και τον πόλεμο στη γειτονιά μας. Γιατί εκεί οδηγούν οι «ευρωμονόδρομοι». Αυτοί μας πάνε κατευθείαν στην κοινωνική καταβύθιση, με τη συνυπογραφή Γερμανίας και Τουρκίας και την κάθοδο της πολεμικής, ιμπεριαλιστικής συμμορίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, στο όνομα της προσφυγικής κρίσης.
Με τα μέχρι τώρα αποφασιστικά, μαχητικά, αγωνιστικά βήματα κερδίσαμε πολλά που τους καθυστερούν και που στην κλιμάκωσή τους είναι ικανά να αποτρέψουν τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούν
  • Ξαναβάλαμε μπροστά τις συλλογικές διαδικασίες συζήτησης, τις ΓΣ και τις μορφές λαϊκής οργάνωσης απέναντι στην ανάθεση και την ατομική απόσταση
  • Πετύχαμε σημαντικά βήματα στο συντονισμό και την αγωνιστική συμπόρευση όλων των αγωνιζόμενων κομματιών του λαού, παρά την κωλυσιεργία και την αδράνεια των δυνάμεων παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με συσκέψεις και βήματα συνεννόησης πρωτοβάθμιων σωματείων, ομοσπονδιών, συλλογικοτήτων και επιτροπών.
  • Δεν μας χειραγώγησε το κλίμα «αποσταθεροποίησης» της κυβέρνησης και «ερχομού της πιο δεξιάς ΝΔ», που πιπίλιζαν τα ΜΜΕ. Εξάλλου η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση μαζί υπογράφουν και υλοποιούν τα μνημόνια. Μαζί επιχειρούν να περάσουν τα μέτρα, παρά τη λαϊκή κατακραυγή, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τη δημοκρατία και ενεργοποιώντας την καταστολή χέρι – χέρι με τις φιέστες διαλόγου, για το ασφαλές πέρασμα των αντιδραστικών μέτρων.
  • Ξαναφέραμε στο προσκήνιο την αναγκαία συζήτηση ρήξης και ανατροπής του πλαισίου κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ και ΝΑΤΟ και της εξουσίας τους, για να αντιμετωπίσουμε στα ίσα τις δυσκολίες ενός δρόμου για τα λαϊκά, κοινωνικά, εργατικά συμφέροντα κι όχι τα συνεχή αδιέξοδα του καπιταλιστικού ευρωμονόδρομου.
Γ. Βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή. Η κυβέρνηση και όλο το μαύρο μπλοκ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ – ΧΑ, των νενέκων της πολιτικής κεφαλαίου – ΕΕ, μπορεί και πρέπει να ηττηθεί. Μαζί με όλους αυτούς που διάλεξαν να διασύρουν το όνομα της αριστεράς στους διαδρόμους της υποταγής και να χρησιμεύσουν στο σύστημα πείθοντας μέσα από την απογοήτευση ότι αυτή η πολιτική είναι ανίκητη.
Γι αυτό απαιτείται αποφασιστική κλιμάκωση:
Στο πλαίσιο. Η σκληρή αναμέτρηση που δίνουμε απαιτεί πιο ισχυρό πολιτικό εξοπλισμό:
1. Κεντρικό σύνθημα παραμένει: να αποσυρθεί ο νόμος λαιμητόμος και κάθε άλλος αντίστοιχος νόμος για το ασφαλιστικό. Να στραπατσαριστεί η κυβέρνηση και η πολιτική της. Να πληρώσουν κεφάλαιο, εργοδότες για τα κλεμμένα αποθεματικά. Καθολικό σύστημα δημόσιας δωρεάν υγείας και ασφάλισης για όλο το λαό μαζί με μόνιμη, σταθερή αξιοπρεπή εργασία. Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία  τα κλεμμένα από τις τράπεζες, τους εργοδότες και το κράτος.
Καθολική Κοινωνική Ασφάλιση και Περίθαλψη για όλους, Δημόσια και Δωρεάν, με αξιοπρεπείς συντάξεις και μισθούς
2. Ταυτόχρονα να απλωθεί το πλαίσιο συνολικά απέναντι στην "αξιολόγηση" και τα προαπαιτούμενα. Να μπλοκαριστεί το πρόγραμμα παντού. Δεν πρέπει να υποτιμηθεί ο κυβερνητικός ελιγμός που καθυστερεί το ασφαλιστικό για λίγο, φέρνοντας άλλα "ισοδύναμα" νομοσχέδια φορολογικό, εργασιακό κλπ. Το μισθολογικό της νέας στασιμότητας και της κατηγοριοποίησης είναι εδώ. Ήδη με τις φιέστες του διαλόγου προχωρά ο σχεδιασμός και η υλοποίηση αντιδραστικών μέτρων στην εκπαίδευση, που σχεδιάζεται να ολοκληρωθούν με νομοσχέδιο τον Απρίλιο (σύμφωνα με τα παραδοτέα του 3ου μνημονίου). Μαθητεία–τζάμπα εργασία για τον εργοδότη, αξιολόγηση, ελαστική εργασία, επιχειρηματικοποίηση και σχολείο των δεξιοτήτων και της κατάρτισης για την αγορά κλπ. Χρειάζεται συγκεκριμένη συζήτηση, σχεδιασμός και κινητοποίηση για την απόκρουση αυτών των μέτρων, από τη σκοπιά του σχολείου των κοινωνικών αναγκών.
3. Έξω η ΕΕ, οι δανειστές και το ΔΝΤ που έχουν πιει το αίμα του λαού.
4. Να πληρώσει ο πλούτος. Το κεφάλαιο, οι επιχειρηματίες, οι τραπεζίτες, οι νεοτσιφλικάδες του κάμπου, οι μεγαλογιατροί, οι μεγαλοδικηγόροι, οι μεγάλες τεχνικές εταιρείες και λοιποί.
5. Παλεύουμε για το δικαίωμα στη δημοκρατία και την ελευθερία. Για το δικαίωμα του λαού να αποφασίζει, να διαδηλώνει, να μάχεται και να επιβάλλει τα δικαιώματά του. Αυτό το νομοσχέδιο να μην κατατεθεί. Όταν υπάρχει λαϊκός ξεσηκωμός και κατακραυγή, η μη απόσυρση ενός νόμου είναι ολοκληρωτισμός.
Η βάση αυτή είναι όπλο για την κλιμάκωση, επιδιώκουμε να είναι το ενωτικό πλαίσιο ενός μετώπου, μιας συμμαχίας εργαζομένων, νεολαίας, φτωχομεσαίας αγροτιάς, μικρών αυτοαπασχολούμενων.
Στο όχημα: Συντονισμός σωματείων, ταξικών ομοσπονδιών, επιτροπών αγώνα, μπλόκων, λαϊκών επιτροπών, συνελεύσεων γειτονιάς. Με κοινές δράσεις, αποφασιστικές παρεμβάσεις κλπ, που θα τραβάνε από το μανίκι την ΑΔΕΔΥ και θα επιβάλλουν – αναγκάζουν τη ΓΣΕΕ, αλλά δε θα αναθέτουν σε αυτές για να έχουν την πρωτοβουλία και να αποκλιμακώνουν όποτε θέλουν
Τώρα να πραγματοποιηθούν οι ΓΣ στη Β/θμια εκπαίδευση και η ΓΣ προέδρων 27/2. Η ΟΛΜΕ να καλέσει και να εξασφαλίσει ουσιαστικό συντονισμό με άλλες ομοσπονδίες, σωματεία, συλλόγους
Στις μορφές: Μορφές συντονισμένες με σωματεία υπόλοιπων κλάδων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Π.χ. Μέρα κοινών συλλαλητηρίων σε γειτονιές και δήμους με αποκλεισμούς δρόμων, δημαρχείων κλπ. 24ωρος αποκλεισμός του λιμανιού που ιδιωτικοποιείται, με ή χωρίς απεργία ναυτεργατών, το ίδιο και σε αεροδρόμια, εφορίες κλπ. Μέρα ελαστικής εργασίας με γενική κινητοποίηση 5μηνων, αναπληρωτών, κλπ. Μέρα εκπαίδευσης και νεολαίας για τα μορφωτικά δικαιώματά της. Καταλήψεις Περιφερειών ή άλλων Υπηρεσιών. Μορφές συζήτησης – ημερίδα Ομοσπονδίας ή σωματείων.
Συλλαλητήριο στο ΥΠΕΘ την Τετάρτη 17/2 για τα ζητήματα κενών, διορισμών, αναπληρωτών. Απαντάμε στη λασπολογία του υπουργού παιδείας για πλεονάζοντες και ολιγομελή τμήματα, που θέλει να μας αναγκάσει να συναινέσουμε στο μνημονιακό Προκρούστη.
Καλούμε σε νέο Συλλαλητήριο 20/2 στις μεγάλες πόλεις, μοίρασμα υλικού και συναυλία.
Συνέλευση Αγώνα με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία για το ασφαλιστικό 22/2 στην Αθήνα
Προτείνουμε απεργιακή κλιμάκωση με 48ωρη ΓΕΝΙΚΗ απεργία με την οριστικοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης και πριν την κατάθεσή του και παίρνουμε κάθε δυνατό μέτρο στην κατεύθυνση αυτή με άλλα σωματεία και συλλογικότητες. Με Μαζικούς Συλλογικούς Συντονισμένους Αγώνες Ανατροπής
Μπορούμε να νικήσουμε!
Αθήνα, 15-02-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου