συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής Πειραιά: Διακήρυξη και ψηφοδέλτιο για τις εκλογές αντιπροσώπων για την ΟΛΜΕ (Δευτ. 22/5)

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής
(ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, 
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, 
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ)
Εκλογές για το 18ο συνέδριο της ΟΛΜΕ
Θέλουμε το σωματείο μας να γίνει μια μικρή ΓΣΕΕ;
Συνάδελφοι,
Στις 18 Μαϊου θα πραγματοποιηθεί η εκλογοαπολογιστιτική συνέλευση για την τελευταία διετία της ΟΛΜΕ και στις 22 Μαΐου ψηφίζουμε για αντιπροσώπους που θα αποφασίσουν το νέο διεκδικητικό πρόγραμμα της ΟΛΜΕ και θα εκλέξουν και το νέο ΔΣ.
Μετά και την μνημονιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ – και την αντίστοιχη στήριξη της παράταξης των ΣΥΝΕΚ σε αυτήν τη στροφή – το σωματείο μας αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να γίνει χειροκροτητής των μνημονίων και των κυβερνήσεων που τα εφαρμόζουν. Ήδη η πλειοψηφία ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ το προηγούμενο διάστημα λειτούργησε ως αρραγές μέτωπο σε έναν κυβερνητικό-μνημονιακό συνδικαλισμό χειρίστου είδους. Διέσυραν έναν ολόκληρο κλάδο πίσω από τον κακόφημο «Εθνικό Διάλογο» που έφερε ως αποτέλεσμα προτάσεις για ένα φτηνό, ευέλικτο, ταξικό σχολείο. Χαιρέτισαν την επιβολή της μαθητείας, καλώντας την ηγεσία του υπουργείου να προχωρήσει με περισσότερο θάρρος! Αρνήθηκαν να οργανώσουν ουσιαστικά τον αγώνα ενάντια σε θεματική εβδομάδα και δημιουργικές εργασίες, παρά την αντίδραση του κλάδου σε αυτές. Επιχειρούν να «θολώσουν τα νερά» και να αφοπλίσουν τον κλάδο, επαναφέροντας την αξιολόγηση με το μανδύα της «εσωτερικής διαδικασίας αποτίμησης του σχολικού έργου». Υποβοηθούν έτσι το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στην επιβολή της. Με λίγα λόγια βάζουν πλάτες στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να υλοποιήσει ανεμπόδιστη την αντιεκπαιδευτική πολιτική της. Η διαφοροποίηση από πλευρές της κυβερνητικής πολιτικής δε συνοδεύεται από προτάσεις αγωνιστικού μπλοκαρίσματος τους. Η πλειοψηφία αυτή θα ξεσαλώσει αν βγει ενισχυμένη από το 18ο συνέδριο. Ήδη η ΔΑΚΕ εκμεταλλεύεται την προβοκάτσια του ΣΥΡΙΖΑ στις έννοιες της αριστεράς, του κινήματος και του αγώνα και επιχειρεί να επανακάμψει, δημιουργώντας βέβαια και το γνώριμο δίκτυο πελατειακών σχέσεων με την αναμονή «είμαστε οι επόμενοι».
Αυτό είναι το δίλημμα για τις 22 Μαϊου!
  • Όταν θα γυρνάς σε 3 – 4 σχολεία και όταν θα σε μετακινούν και θα σε βγάζουν υπεράριθμο, λόγω περικοπών σε μαθήματα, project, ώρες και αδιοριστίας για να βγαίνουν τα πλεονάσματα 3,5%, θα έχεις ένα σωματείο που θα οργανώνει τον αγώνα ή θα κάνει την πάπια «γιατί τα μνημόνιο και τα πλεονάσματα είναι μονόδρομος»;
  • Όταν θα τεθεί το θέμα για αύξηση ωραρίου, καθώς στο συμπληρωματικό 4ο μνημόνιο η αναφορά για «δέσμευση των ελληνικών αρχών στην υιοθέτηση των βέλτιστων πρακτικών του ΟΟΣΑ» σημαίνει αύξηση ωραρίου, τι θα κάνει η νέα ΟΛΜΕ; Θα οργανώσει τον αγώνα ή θα τον σαμποτάρει όπως έκανε το 2013 ο τότε πρόεδρος κυβερνητικός-μνημονιακός πρόεδρος της ΟΛΜΕ με τη δήλωση «δε θα κάνω εγώ απεργία για να θυσιαστούν καθηγητές λόγω επιστράτευσης».
  • Όταν θα πιέσει κι άλλο η Τρόικα για την αξιολόγηση του σχολείου και του εκπαιδευτικού, θα έχουμε ένα ισχυρό αρραγές μέτωπο ΔΑΚΕ (ΝΔ)-ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) που θα συμφωνεί;
  • Όταν θα προωθείται με διάφορες φιοριτούρες και νεολογισμούς το Νέο Λύκειο, που θα είναι στη λογική της κατηγοριοποίησης και της ανταποδοτικότητας, ένα σχολείο ακριβό για το λαό και κάτεργο για τον εκπαιδευτικό, η ΟΛΜΕ θα είναι χειροκροτητής της κυβέρνησης ή αντίπαλος;
Συνάδελφοι,
Το 4ο μνημόνιο δεν αφήνει πλέον περιθώρια για τα παραμύθια για το παράλληλο πρόγραμμα, πιο ανθρώπινη διαχείρριση του «αριστερού» Τσίπρα από τους προηγούμενους (ΓΑΠ, Σαμαράς) και τους επόμενους (Μητσοτάκης). Τα μνημόνια δεν είναι τεχνικά-οικονομικά προγράμματα. Είναι πολιτικό πρόγραμμα που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους. Είναι πρόγραμμα εκχώρησης λαϊκής κυριαρχίας και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων και των πολυεθνικών. Τέτοια είναι και τα μέτρα του 4ου μνημονίου. Με τη μείωση του αφορολογήτου κόβει από όλους μας περίπου ένα μισθό ακόμα! Πετσοκόβει συντάξεις από τις οποίες ζουν παιδιά και εγγόνια στην Ελλάδα της ανεργίας. Με το νέο μνημόνιο ο νέος εργαζόμενος των 500-600 ευρώ και ο συνταξιούχος των 700 ευρώ ωθείται στην ακραία φτώχεια! Κόβονται επιδόματα τέκνων και ανέργων. Ξεπουλιέται η ΔΕΗ στο μεγάλο κεφάλαιο και τα μαγαζιά θα ανοίγουν πάνω από τις μισές Κυριακές το χρόνο. Τα αντιμέτρα – αν ξεζουμιστούμε άνω του 3,7% στο πλεόνασμα – είναι κι αυτά ταξικά προσδιορισμένα, κυρίως σε μείωση φόρων για το κεφάλαιο. Δεν υπάρχει ανθρώπινη διαχείριση των μνημονίων. Όποιος τα εφαρμόζει ξεπερνάει σε μέτρα και ταξικότητα τις πιο άγριες μέρες του θατσερισμού!
Όπως διαρκώς επαναλαμβάνουμε εδώ και 7 χρόνια η ανατροπή αυτής της πολιτικής προϋποθέτει πρώτον τη μαζική αγωνιστική δράση του λαού – σε κόντρα με την ανάθεση – την αντίσταση στην επίθεση του συστήματος, τη συνειδητοποίηση ότι ο «μονόδρομος» ΕΕ-ΝΑΤΟ είναι μονόδρομος βαρβαρότητας.
Γνωρίζουμε την απογοήτευση που υπάρχει στον κλάδο και στον ελληνικό λαό, μετά την «ελπίδα» του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε λεπίδα. Και γνωρίζουμε ότι η ανάταξη του κινήματος δεν είναι εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται πρώτα και κύρια όμως να μη νομιμοποιήσουμε και να συναινέσουμε στα μέτρα και άρα να μαυρίσουμε ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ-ΠΕΚ. Και να μην αποδεχτούμε τη λογική του ΠΑΜΕ που είτε «μινιμάρει» τους στόχους του κινήματος από το κτιριακό έως την ενασχόληση με τα ναρκωτικά στις... θεματικές εβδομάδες του Υπουργείου, είτε φοβάται αγώνες όταν αυτοί είναι σε εξέλιξη και σαλπίζει εικονικές αντεπιθέσεις όταν δεν κινείται τίποτα.
Συνάδελφοι,
Το τοπίο γενικά μαυρίζει. Η κρίση του συστήματος οδηγεί σε πιο επιθετικά επεισόδια. Στην «πολιτισμένη Δύση» οι διάφοροι Φρανκενστάιν του συστήματος, τσακώνονται για το ποιος είναι πιο αντιδραστικός: Κλίντον ή Τραμπ, Μακρόν ή Λεπέν; Στη γειτονιά μας (Τουρκία, ΠΓΔΜ κλπ) οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών και οι τυχοδιωκτισμοί των αστικών τάξεων μπορεί να δημιουργήσουν «ατυχήματα» στα οποία θύματα θα είναι οι λαοί. Ο αγώνας για τα δικαιώματα μας και ο αγώνας για δημοκρατία-ψωμί-ειρήνη είναι όσο ποτέ αναγκαίος!
  • ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17/05, ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 18/05 ΚΑΙ ΣΤΙς ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 22/05!
  • ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ - ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!
  • ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟ, ΑΓΟΡΑΙΟ ΦΤΗΝΟ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!
Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής
(ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, 
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, 
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ)
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΠΑΛΙΩΝ & ΝΕΩΝ
& ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ - ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΕΕ – ΔΝΤ
Για δουλειά με δικαιώματα – ζωή με αξιοπρέπεια 


Για δουλειά με δικαιώματα – ζωή με αξιοπρέπεια

Το Ψηφοδέλτιο της 
Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής

ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ   ΜΑΡΙΑ  - 7ο Γ/σιο Κερατσινίου
ΒΑΖΟΥΡΑ ΣΟΝΙΑ - ΓΕΛ Αίγινας
ΒΑΣΙΛΑΤΟΥ ΒΙΚΥ – ΓΕΛ Αίγινας (αναπληρώτρια)
ΒΙΔΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - 1ο ΕΠΑΛ Πειραιά
ΓΕΩΡΓΑΛΑ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ – ΓΕΛ Αίγινας
ΓΚΕΡΤΣΟΣ ΖΗΣΗΣ 1ο ΕΠΑΛ Πειραιά
ΔΑΣΑΚΛΗ ΜΑΓΔΑ – Γ/σιο Καμινίων και 2οΕσπ.ΕΠΑΛ Δραπ
ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ - Μουσικό Σχολείο
ΘΑΝΑΣΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ – ΓΕΛ Γαλατά (αναπληρώτρια)
ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ   - 4ο ΓΕΛ Κερατσινίου
ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΟΥ  ΕΛΕΝΗ - 3ο ΓΕΛ Κερατσινίου
ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ - 9ο ΓΕΛ Πειραιά
ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ ΠΑΤΡΑ   - 6ο Γ/σιο Νίκαιας
ΚΟΚΛΑ ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ – 4ο ΓΕΛ Νίκαιας
ΚΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΣ – ΕΠΑΛ Ρέντη
ΜΑΝΟΥΣΑΚΑ ΣΤΕΛΛΑ – 6ο Γ/σιο Πειραιά
ΜΑΝΩΛΙΑΔΟΥ ΝΑΤΑΛΙΑ Δ/νση
ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΛΑΓΙΑ – ΕΠΑΛ Αίγινας
ΜΕΛΙΓΚΩΝΗΣ ΝΙΚΟΣ - 1ο Γ/σιο Αίγινας
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - 1ο ΓΕΛ Δραπετσώνας
ΝΤΣΙΩΡΑΣ ΝΙΚΟΣ – 1ο Γ/σιο Κερατσινίου
ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΩΣΤΑΣ – 8ο Γ/σιο Πειραιά
ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ - 1ο ΓΕΛ Δραπετσώνας
ΠΛΕΣΣΑ ΜΑΙΡΗ – 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου
ΠΡΕΚΑΤΕ ΑΙΜΙΛΙΑ – Γυμνάσιο Αγκιστρίου
ΣΑΒΒΑΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΕΠΑΛ Ρέντη
ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ – 2ο ΓΕΛ Κερατσινίου
ΣΙΑΚΑΒΕΛΛΑ ΛΕΝΑ – 1ο Περάματος και  5ο Γ/σιο Νίκαιας
ΣΠΥΡΑΛΑΤΟΣ   ΓΙΑΝΝΗΣ – Ζάννειο Γ/σιο
ΣΤΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ – 3Ο ΓΕΛ Νκαιας
ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ – ΓΕΛ Καμινίων
ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΓΙΩΤΑ – ΕΠΑΛ Σαλαμίνας
ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ - 1ο ΓΕΛ Πειραιά
ΧΟΤΖΟΓΛΟΥ ΧΡΥΣΑ – 8ο ΓΕΛ Πειραιά
ΧΟΥΝΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ–1οΕΕΓυμν Δραπ,2οΕσπ.ΕΠΑΛ Δραπ
ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΟΥ ΒΑΣΩ - ΕΠΑΛ Σαλαμίνας
Συνδικάτα ταξικά και αγωνιστικά - όχι κυβερνητικά και συνδιαχειριστικά
  • ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ - ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!
  •  ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟ, ΑΓΟΡΑΙΟ ΦΤΗΝΟ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!
στηρίξτε
  •  τη μετωπική ενωτική δράση που ακολουθούμε στο σωματείο,
  • τη γραμμή στήριξης των αγωνιστικών πρωτοβουλιών του σωματείου,
  • την ανάγκη δημιουργίας πραγματικού συνδικαλισμού, ταξικού, αγωνιστικού και δημοκρατικού με ζωντανές συνελεύσεις – όργανα διαλόγου και συγκρότησης των αγώνων,
  • την πολιτική και οργανωτική ανεξαρτησία του σωματείου από τη διοίκηση και το κράτος,
  • την πολιτική κατεύθυνση ενάντια στην ιμπεριαλιστική – καπιταλιστική βαρβαρότητα, τις αυταπάτες «συνδιαχείρισης» της κρίσης μαζί με τα αφεντικά, ντόπια και ξένα,
  • ότι ποτέ δεν πουλήσαμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες
Τα μνημόνια δεν είναι μονόδρομος! Είναι εξαθλίωση και εσαεί χρεοκοπία! Μονόδρομος είναι ο αγώνας για μια καλύτερη ζωή σε σύγκρουση με το κεφάλαιο, τους δανειστές, την ευρωζώνη - Ε.Ε., τις ΗΠΑ!
Να ανασυγκροτήσουμε τα σωματεία μας, να τα κάνουμε ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου