συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Παρεμβάσεις ΔΕ: Ο ΟΟΣΑ περιδιαβαίνει τα ελληνικά δημόσια σχολεία ως κράτος εν κράτει

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ
Ο ΟΟΣΑ περιδιαβαίνει τα ελληνικά δημόσια σχολεία ως κράτος εν κράτει

Κλιμάκιο του ΟΟΣΑ «σουλατσάρει» ανενόχλητο στα ελληνικά δημόσια  σχολεία και μάλιστα αιφνιδιαστικά. Κάνει επιτόπιους ελέγχους και αυτοψίες, μιλώντας με εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Σαν … «στη χώρα τους». Άλλωστε, γιατί όχι; Ήλθαν στην αποικία τους.
Στις εξορμήσεις τους συνοδεύονται απ’ τους «υπαλλήλους» τους, αυτούς του Υπουργείου Παιδείας. Ήλθαν για να αποκτήσουν άλλοθι οι προτάσεις-διατάγματα που θα επιβάλουν για την εκπαίδευση των ντόπιων «ιθαγενών».
Οι θέσεις του ΟΟΣΑ είναι γνωστές από παλαιότερες εκθέσεις τους. Δεν πρόκειται να αλλάξουν τώρα. Εκπροσωπούν άλλωστε τις πολιτικές προτεραιότητες της παγκόσμιας οικονομικής ολιγαρχίας, της παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης.
Επιδιώκουν τη δολοφονία του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, τη δολοφονία του δημόσιου σχολείου. Προκρίνουν πολιτικές που οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση του δημόσιου σχολείου, μέσω της οικονομικής  - και όχι μόνο - αυτονομίας του. Γι’ αυτό ο λόγο προωθούν την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών με βάση τις επιδόσεις των μαθητών μέσα από «αντικειμενικές» εθνικού τύπου εξετάσεις, οδηγώντας έτσι τα σχολεία σε κατηγοριοποίηση και συρρίκνωση και τους εκπαιδευτικούς σε εξοβελισμό τους απ’ αυτά.
Άλλωστε, αυτή την αξιολόγηση προβλέπουν - πριν καν δουν την επόμενη έκθεση του ΟΟΣΑ - γνωστά φερέφωνα των ΜΜΕ που «διαμορφώνουν» την κοινή γνώμη και προωθούν αυτές τις πολιτικές.

Προφανώς δεν επελαύνουν τυχαία  στη χώρα μας.
Όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων μνημονιακών χρόνων υλοποιούν τις κατευθύνσεις αυτού του οργανισμού. Αυτές οι  κατευθύνσεις και οι πολιτικές, είναι καταγεγραμμένες στα μνημόνια που υπέγραψαν. Είναι γνωστές οι διακηρύξεις και οι πολιτικές που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως είναι γνωστές  και οι  πολιτικές που εφάρμοζαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Είναι επίσης γνωστές οι θέσεις της σημερινής ΝΔ μέσω των τοποθετήσεων του προέδρου της Μητσοτάκη για δημιουργία  σχολείων που θα φοιτούν οι «άριστοι». Γνωστές είναι και οι θέσεις του ΣΕΒ για την ελληνική εκπαίδευση, που αναπαράγουν τις  κατευθύνσεις αυτού του διεθνούς αντιδραστικού οργανισμού.
Οι εκπρόσωποι του ΟΟΣΑ δεν έχουν θέση στα σχολεία μας. Δεν συζητάμε για κανένα λόγο με τους πολέμιους του δημόσιου σχολείου και δεν συμμετέχουμε στον έλεγχό τους. Δεν συνομιλούμε μ΄ αυτούς που προτείνουν και προωθούν την εκπαίδευση των λίγων και «αρίστων», την απόσυρση του κράτους απ’ την υποχρέωσή του να παρέχει δημόσια εκπαίδευση, τη μετατροπή της εκπαίδευσης σε επιχείρηση, με προϊόντα τους μαθητές και κριτήριο το κέρδος.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ παρ’ όλο που απέρριψε την πρόσκληση των εκπροσώπων του ΟΟΣΑ για συνάντηση, αποφάσισε κατά πλειοψηφία (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΚ, ΠΕΚ) να κοινοποιήσει τις θέσεις της ομοσπονδίας με την …. ελπίδα «ότι η μέχρι τώρα παραμορφωμένη απεικόνιση  της Ελληνικής Εκπαίδευσης θα αλλάξει». Δηλαδή η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ πιστεύει ότι με «καλές προτάσεις» θα αλλάξουν οι πολιτικές προτεραιότητες και ο χαρακτήρας του ΟΟΣΑ.  Αυταπάτες;  Δεν το πιστεύουμε. Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ οδηγείται σε επικινδύνες ατραπούς.

Καλούμε την πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ να σταματήσει κάθε συζήτηση με τους εκπροσώπους του ΟΟΣΑ.
Καλούμε την ΟΛΜΕ να καταγγείλει τον ΟΟΣΑ , τις επισκέψεις του στα σχολεία και την κυβέρνηση που τις επέτρεψε.

Χωρίς συμβιβασμούς  και αυταπάτες, ο αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής ΕΕ, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, κυβέρνησης συνεχίζεται.

9/10/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου