συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Σωματείο Εργαζομένων Δ. Παιανίας: Να μην περάσουν τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης | Στάσεις εργασίας 12/1 & 15/1 | συγκέντρωση 12:00 στα Προπύλαια

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                              Παιανία 10-01-2018
ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΑΝΙΑΣ                                                           Αρ. Πρωτ. 1

Συνάδελφοι,

         ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ Γ΄ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ σε συμφωνία με το κεφάλαιο και τους δανειστές, ετοιμάζεται να ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις της τρίτης αξιολόγησης (και στην συνέχεια και της Τέταρτης αξιολόγησης τον Μάιο. Η κυβέρνηση καταθέτει στη Βουλή, το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της γ΄ αξιολόγησης και τον αντι-συνδικαλιστικό νόμο. Παρά τις κοκορομαχίες για τα μάτια του κόσμου, οι επιλογές αυτές προχωρούν με την πολιτική συναίνεση όλων των αστικών κομμάτων.

Στο στόχαστρο του αντι-συνδικαλιστικού νόμου βρίσκονται, όχι προφανώς τυχαία, τα πρωτοβάθμια σωματεία και το δικαίωμα στην απεργία. Απαγορεύει πρακτικά την προκήρυξη απεργιών από τα πρωτοβάθμια σωματεία καθώς θέτει προϋπόθεση τη συμμετοχή 50% + 1 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών στη Γ.Σ.  Η κυβέρνηση και θεσμοί  θέλουν να δώσουν ένα αποφασιστικό χτύπημα, συλλογικοτήτων εργαζομένων στη βάση, στο πρωτοβάθμιο σωματείο στο  οποίο  μπορούν να διαμορφωθούν οι όροι και οι προοπτικές νίκης για τον λαό.
Το μεγαλύτερο μέρος του “πακέτου” των προαπαιτούμενων που αναμένεται να νομοθετηθεί αφορά την ολοκλήρωση της συνταγής της σκληρής λιτότητας στη βάση των υπέρογκων πρωτογενών πλεονασμάτων και έναν ακόμη γύρο «διάσωσης των τραπεζών». Το αντεργατικό πακέτο περιλαμβάνει επίσης μέτρα που θα σχετίζονται με τις εργασιακές σχέσεις και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες με γνώμονα την «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας». Ταυτόχρονα με τα μέτρα της γ΄ αξιολόγησης σειρά παίρνουν μια σειρά νέες ιδιωτικοποιήσεις ενώ τα επιδόματα πρόνοιας, το ΕΚΑΣ και τα ασφαλιστικά δικαιώματα βρίσκονται στο στόχαστρο ριζικών ανατροπών.

Στα προαπαιτούμενα περιλαμβάνονται και νέες διατάξεις επέκτασης των περίφημων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Την ίδια ώρα οι θεσμοί διαμηνύουν πως μόνο αν γίνουν κανονικά οι επόμενοι πλειστηριασμοί θα δώσουν την επόμενη δόση!
Οι ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ έχουν αρνηθεί κάθε απεργιακό σχεδιασμό και στηρίζουν την κυβέρνηση, την ΕΕ και τον ΣΕΒ. Συμφωνούν πλήρως με το επιλεκτικό χτύπημα κατά των πρωτοβάθμιων σωματείων, προκειμένου να υλοποιούν απρόσκοπτα την αντιλαϊκή πολιτική μέσα στα συνδικάτα. Για το λόγο αυτό συντασσόμαστε με σωματεία και συνδικάτα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που κηρύττουν απεργιακή κινητοποίηση για την Παρασκευή 12/1.Να δείξουμε με την συμμετοχή μας ότι δεν θα μείνουμε σε αυτή την απεργία αλλά θα συνεχίσουμε και θα γενικεύσουμε τις αντιστάσεις και θα μας βρουν μπροστά τους. Δεν τους χαρίζουμε τις ζωές μας.
Κηρύσσουμε 4ωρη στάση εργασίας  για την Παρασκευή 12/1 από 11:00 έως την λήξη του ωραρίου. Απεργιακή συγκέντρωση 12:00 στα Προπύλαια (στάση μετρό Πανεπιστήμιο).
Δευτέρα, ημέρα ψήφισης κηρύσσουμε στάση εργασίας από 7.00π.μ. έως 11.00π.μ. και συμμετέχουμε στην στάση της ΠΟΕ – ΟΤΑ από 11.00π.μ. έως λήξη ωραρίου.
Καλούμε την ΠΟΕ-ΟΤΑ και την ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν 24ωρη απεργία όπως οφείλουν μπροστά στην αντιδραστική οξύτητα της αξιολόγησης. 


Από το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Παιανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου