συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Παρεμβάσεις Δημοσίου: 24 Σεπτέμβρη απεργούμε ενάντια στο αντεργατικό-αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο της ΝΔ.


ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ –ΚΙΝΗΣΕΙΣ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ στο ΔΗΜΟΣΙΟ

21/9/2019

24 Σεπτέμβρη απεργούμε ενάντια
στο αντεργατικό-αντισυνδικαλιστικό  νομοσχέδιο της ΝΔ

Να ανατραπεί, να μην κατατεθεί!
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για αυξήσεις στους μισθούς,
κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων,
ακύρωση της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης,
μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η κυβέρνηση της ΝΔ με έναν καταιγισμό ρυθμίσεων για την επίτευξη δήθεν της «ανάπτυξης» μέσα από επενδύσεις, που αποτελεί το στρατηγικό της όραμα για την «μεταμνημονιακή εποχή». Υψηλή κερδοφορία για το κεφαλαίο, μακροχρόνια υποταγή για την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα: αυτό είναι που επιδιώκει.
Ελπίζοντας να πιάσει στον ύπνο το εργατικό κίνημα και με εφόδιο την αντεργατική παρακαταθήκη της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύει επίθεση βαθαίνοντας και επιταχύνοντας το αντιλαϊκό και αντεργατικό κεκτημένο όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων που διαχειρίστηκαν την καπιταλιστική κρίση και χρεοκοπία. 
Ταυτίζει λοιπόν, στον αναπτυξιακό νόμο που κατεβάζει για ψήφιση την επόμενη βδομάδα, την καπιταλιστική επενδυτική «ανάπτυξη» με την κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων και την πλήρη ασυδοσία του κεφαλαίου πάνω στην εργασία και στις επενδύσεις.
Ο νόμος και ο γενικότερος σχεδιασμός της ΝΔ παραδίδει τομείς του δημοσίου στους ιδιώτες, η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και η νέα λεηλασία του εισοδήματος (αυξήσεις σε ΔΕΗ, πετρέλαιο κοκ) εξανεμίζουν τους μισθούς των εργαζόμενων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ ταυτόχρονα κρατά καθηλωμένους τους πετσοκομμένους εδώ και 10 χρόνια μισθούς στο δημόσιο. 

Κυβέρνηση, ΣΕΒ, ΕΕ και κεφάλαιο επιδιώκουν:
·         Το πλήρες φακέλωμα των συνδικάτων και των συνδικαλιστών με το ηλεκτρονικό μητρώο, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό έλεγχο στη λειτουργία και στις αποφάσεις τους. Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις παρεμβαίνουν στον συνδικαλιστικό ν. 1268, που αφορά εξίσου δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, επιχειρώντας να καταργήσουν το δικαίωμα στην απεργία και τις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων (ΓΣ κλπ) με την καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τη λήψη απόφασης, καθώς οι όροι και οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή της ρύθμισης μπορεί να γίνει με απόφαση του υπουργού εργασίας. Επιχειρούν αποδυναμώσουν τα συνδικάτα και τις συνελεύσεις τους, να δυσκολέψουν την εργατική διεκδίκηση και πάλη. Δεν φοβούνται φυσικά την «Κοινωνική Συμμαχία» των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και τον αστικοποιημένο συνδικαλισμό σε σωματεία και ομοσπονδίες. Επιδιώκουν το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία στα Πρωτοβάθμια Σωματεία, καθώς γνωρίζουν καλά ότι μόνο από αυτά μπορούν να προκύψουν αποτελεσματικοί εργατικοί αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.
·         Να διασφαλίσουν τα κέρδη τους και να αφανίσουν με το  50+1% της Αχτσιόχλου για τη λήψη των αποφάσεων, ακόμη και τη σκέψη για απεργία.
·         Να πλήξουν τις συλλογικές συμβάσεις, με την αναστολή της εφαρμογής τους σε πλήθος περιπτώσεων εταιριών με οικονομικά προβλήματα (υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, στο 60% δυνητικά των επιχειρήσεων) και σε ολόκληρες γεωγραφικές ενότητες, με την καθιέρωση Ειδικών Οικονομικών Ζωνών.
·         Να επεκτείνουν την ελαστική εργασία, με την «δυνατότητα» εργαζόμενος και εργοδότης να «συμφωνούν» σε μετατροπή της πλήρους απασχόλησης σε μερική ή σε κάθε μορφή εκ περιτροπής για ορισμένο ή αόριστο χρόνο.
·         Να δώσουν τη δυνατότητα, με πιο χαλαρούς όρους και έλεγχο εκ των υστέρων των επενδυτικών σχεδίων, για την ίδρυση εταιριών σε δύο ήμερες, με την καθιέρωση πειθαρχικών ποινών για τους υπαλλήλους που δεν γνωμοδοτούν για τις αδειοδοτήσεις εντός ασφυκτικών χρονικών ορίων.
·         Να ιδιωτικοποιηθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και να παραχωρηθούν δικαιώματα πιστοποίησης σε ιδιώτες, επιφέροντας νέο πλήγμα στην επίβλεψη από τις δημόσιες υπηρεσίες των περιβαλλοντικών, οικονομικών και άλλων όρων, με αρνητικές συνέπειες στη προστασία του περιβάλλοντος, στην υγιεινή και την ασφάλεια. 

Όλα στο κεφάλαιο λοιπόν και
δώρα το φυσικό περιβάλλον, οι εργαζόμενοι και η εργασία τους!
Καμία ανοχή στην κυβέρνηση και την πολιτική της – Καμιά αναμονή!
Το εργατικό κίνημα, ο λαός και η νεολαία πρέπει ΤΩΡΑ να απαντήσουν αποφασιστικά!
Συνδικάτα και αγώνες στα χέρια των εργαζόμενων!
Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις η εργατική τάξη, η νεολαία και ο λαός πρέπει να αντιδράσει αποφασιστικά στο νέο κύμα σκληρών μέτρων που μας ετοιμάζουν. Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα να απαντήσουν με απεργία ενάντια στην ψήφιση των μέτρων, ανεξάρτητα από τις συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Να δώσουν τη μάχη να αποτελέσει η απεργία στις 24/9 μια μεγάλη μαχητική αντικυβερνητική διαδήλωση με στόχο την απόσυρση του νομοσχεδίου.
Ξέρουμε καλά ότι οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, μέσα από τις «κοινωνικές συμμαχίες», έχουν αρνηθεί κάθε απεργιακό σχεδιασμό που θα έχει προοπτική συνέχειας, σύγκρουσης και ρήξης με τις κυρίαρχες πολιτικές και «στηρίζουν» την κυβέρνηση, την ΕΕ και τον ΣΕΒ, αφού συμφωνούν με την ανάπτυξη και δεν έχουν διαφορετική στρατηγική από αυτή των κυβερνήσεων. Εξάλλου, τις προηγούμενες μέρες ο δοτός πρόεδρος της ΓΣΕΕ μαζί με τους διορισμένους εργατοπατέρες συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό για να δηλώσουν την υποταγή τους, ενώ δεν παρέλειψαν να τον συγχαρούν για την δημιουργία του Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου που προετοιμάζει.

Καλούμε κάθε ταξική αγωνιστική δύναμη να στηρίξει την απεργία στις 24/9,  μέσα από ένα μαχητικό συντονισμό της εργατικής βάσης,
με λογική κλιμάκωσης, σύγκρουσης και ανατροπής, που θα μπορεί
να εμπνέει και θα συσπειρώνει πλατιά τους εργαζόμενους.
Υπερασπίζουμε το δικαίωμα στην απεργία, στη συλλογική σύμβαση,
στην ανεξαρτησία των συνδικάτων από κράτος και εργοδότες.

·   Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, την συλλογική πάλη και δράση.
·   Να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα.
·   Να καταργηθούν ο νόμος Αχτσιόγλου και όλες οι αντιαπεργιακές διατάξεις.
·   Σύγκρουση –ρήξη με τα μνημόνια και με όλους όσους τα επιβάλουν (κυβερνήσεις, ΕΕ, κεφάλαιο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου