συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

ΕΛΜΕ Χανίων: Κάτω τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ


Ημερομηνία:           16/10/2019
Αρ. Πρωτοκόλλου:           1479
ΠΡΟΣ: Διεύθυνση Δ.Ε. νομού Χανίων
Σχολεία Δ.Ε. νομού Χανίων
 
ΚΟΙΝ : τοπικά ΜΜΕ



Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, αντικαθιστώντας το άμισθο και εκλεγμένο Διοικητικό του Συμβούλιου με έμμισθο, διορισμένο από την ίδια. Η κυβέρνηση επιδιώκει να επιβάλει τον έλεγχο του μεγαλύτερου πανελλαδικά οργανισμού που αφορά έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο πληθυσμό, σε μια εποχή βαθειάς κρίσης όπου η ανεργία, η φτώχεια, τα κοινωνικά αδιέξοδα, η έλλειψη κοινωνικών αξιών οδηγεί σε τεράστια διάδοση όλων των εξαρτήσεων, από τα «ναρκωτικά», το Διαδίκτυο, το αλκοόλ, το τζόγο κ.ά. Πρόκειται για προκλητική ενέργεια που επιχειρεί να αλλάξει το χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ που επί σειρά ετών με τα προγράμματά του έχει συμβάλει στο να ξεφύγουν από την κόλαση των ναρκωτικών και να ενταχτούν στην κοινωνική ζωή και δράση χιλιάδες νέοι.
Ο θεραπευτικός πυρήνας της αποτελεσματικότητας του ΚΕΘΕΑ είναι η συμμετοχή, που εκφράζεται σε όλα τα επίπεδα, με κορωνίδα την εκλογή της διοίκησης του Οργανισμού. Η κυβέρνηση προσπαθεί να στηρίξει την επιλογή της αφήνοντας ψευδείς, συκοφαντικούς υπαινιγμούς για τον τρόπο λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ. Το ΚΕΘΕΑ για σχεδόν 40 χρόνια, με τη συμμετοχή και την ψήφο των ίδιων των μελών των θεραπευτικών προγραμμάτων, των γονιών τους, των εργαζομένων, έχει διασφαλίσει την υποδειγματική δημοκρατική λειτουργία και χρηστή διαχείριση του Οργανισμού, εκλέγοντας ένα ΔΣ άμισθο, υπόλογο σε όλους τους παραπάνω και την ελληνική κοινωνία. Η αιφνίδια κατάργηση της διοικητικής δομής κλονίζει τον Οργανισμό συθέμελα και εισάγει την ανασφάλεια στους εργαζόμενους, στους θεραπευόμενους και στη μεταξύ τους σχέση. Αλλοιώνει το χαρακτήρα των "θεραπευτικών κοινοτήτων" του, αλλοιώνει τις θεωρητικές και κλινικές του αρχές, που βασίζονται στην ισότιμη συμμετοχή, στη συλλογικότητα και το διάλογο.
Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και η αιτιολόγησή της, αποτελεί βάναυση προσβολή προς το ΚΕΘΕΑ, τη διεύθυνση, τους εργαζόμενους, τα μέλη των θεραπευτικών προγραμμάτων, τις οικογένειές τους και βάζει εμπόδια στην κοινωνική επανένταξη των εξαρτημένων ανθρώπων, που το ΚΕΘΕΑ με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια υπηρετεί. Στεκόμαστε στο πλευρό των εξαρτημένων ατόμων, συμπαραστεκόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας στον αγώνα του KEΘEA να συνεχίσει το έργο του και να υπερασπιστεί τις αρχές λειτουργίας του.
Απαιτούμε:
       Να ανακληθεί άμεσα η προκλητική αυτή απόφαση παρέμβασης στο ΚΕΘΕΑ.
       Να διαφυλαχθεί ο χαρακτήρας του και να ενισχυθεί η δράση του με νέες μονάδες, με επαρκές μόνιμο προσωπικό, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό






ο Πρόεδρος
Β. Λιόντος
 

ο Γ. Γραμματέας
Μ. Γιακουμάκης
 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου