συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Ζ' Σύλλογος ΠΕ Θεσ/νίκης: Πλάι στους υγειονομικούς δίνουμε τη μάχη για τη δημόσια υγεία και τη ζωή


 Αμπελόκηποι, 25/4/2020
Αρ. πρωτ.: 19
ΠΡΟΣ: -Τα μέλη του Συλλόγου
        (στα σχολεία τους)

ΚΟΙΝ.:  -Δ.Ο.E.
-Εκπαιδευτικά Σωματεία
-Δ/νση Π.Ε. Δυτικής Θεσ/νίκης
             -ΕΔΟΘ
ΘΕΜΑ: 28/4/2020 - Πλάι στους υγειονομικούς δίνουμε τη μάχη για τη δημόσια υγεία και τη ζωή
                                                                                                                         
Συνάδελφοι/ισσες,
Ο covid-19 και η πανδημία που έχει χτυπήσει και τη χώρα μας, όχι μόνο προκαλεί δραματικές αλλαγές στις ζωές όλων μας αλλά αναδεικνύει και τις τεράστιες ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για τις τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της υγείας, την εγκατάλειψη του δημόσιου συστήματος υγείας που δημιούργησαν για να ενισχύσουν το ιδιωτικό κεφάλαιο. Αντί όμως για την έστω και καθυστερημένη λήψη μέτρων στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας και των κοινωνικών υποδομών, η κυβέρνηση αρκείται στον περιορισμό των λαϊκών ελευθεριών και αξιοποιεί την νέα κρίση για την επιβολή  αντεργατικών μέτρων. Αναγορεύοντας «την ατομική ευθύνη» σε καθοριστικό παράγοντα της εξέλιξης της επιδημίας, λαμβάνει μέτρα όπως η καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, που δεν «θωρακίζει»  υγιειονομικά την κοινωνία. Στοχεύει τελικά στον  αφοπλισμό των αγώνων και των λαϊκών διεκδικήσεων, σε μια περίοδο που τα σωματεία χρειάζεται να δρουν και να παρεμβαίνουν στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, απολύσεις, μειώσεις αποδοχών κ.ά.
Τα αντιλαϊκά μέτρα έρχονται για να μείνουν και να φορτώσουν ακόμη μια φορά την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων. Με αφορμή την αντιμετώπιση  της πανδημίας συντελείται μια νέα επίθεση στα κοινωνικά δικαιώματα και τις εργασιακές σχέσεις, όπως φαίνεται και από την επίθεση που δέχεται στις μέρες μας και η δημόσια παιδεία με την κατάθεση του αντιδραστικού αναχρονιστικού αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, που η εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνει (αξιολόγηση, αύξηση μαθητών/τμήμα, νέοι εξεταστικοί φραγμοί κλπ) θα οδηγούσε στο κλείσιμο χιλιάδων τμημάτων και σχολείων, τον αποκλεισμό μαθητών και τις απολύσεις εκπαιδευτικών.
Πραγματική προστασία όμως της δημόσιας υγείας έχει αποδειχθεί περίτρανα στις μέρες της πανδημίας ότι θα επιτευχθεί μόνο μέσα από τη ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας, κόντρα στις κυβερνητικές πολιτικές όλων των τελευταίων χρόνων για την ιδιωτικοποίηση της υγείας αλλά και όσα συμβαίνουν με τα τεράστια ποσά που οδεύουν προς τον ιδιωτικό τομέα υγείας. Απαιτείται να προχωρήσουν άμεσα οι χιλιάδες προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και η παροχή όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας. Απαιτείται το άνοιγμα όλων των Μ.Ε.Θ. και ο εξοπλισμός τους και ταυτόχρονα η επίταξη, χωρίς αποζημίωση των ιδιωτικών κλινικών, δομών υγείας και Μ.Ε.Θ. με όλο τον εξοπλισμό και το προσωπικό τους.

Οι εκπαιδευτικοί όπως όλοι/ες οι εργαζόμενοι/ες θέλουμε να επιβιώσουμε και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και δικαιώματα! Με σεβασμό στις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας για την προστασία της δημόσιας υγείας, μένουμε ενεργοί, συνεχίζουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο τον αγώνα για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την κατάργηση όλων των αντιδραστικών μέτρων.
Απαιτούμε:
· ΕΝΙΣΧΥΣΗ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΡΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ!
· Προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού- Άνοιγμα των ΜΕΘ - Δωρεάν εξετάσεις - Επίταξη χωρίς αποζημίωση αναγκαίων ιδιωτικών δομών/Μ.Ε.Θ.
· Να μην εκτεθεί κανένας/μία εργαζόμενος/η σε κίνδυνο
· Μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις που δουλεύουν κανονικά και μετακινούνται μαζικά

Στηρίζουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο την ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ για την ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ την Τρίτη 28 Απρίλη που κήρυξαν η ΟΕΝΓΕ και η ΕΝΙΘ. Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας, θα συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στις 11π.μ., στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ (κάτω είσοδος).
Για το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης
  
 Η πρόεδρος                                 Ο γεν. γραμματέας     

           Δέσποινα Σαββίδου                                             Ηλίας Σμήλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου