συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Γ' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Στηρίζουμε τον αγώνα των εκπ/κών στα Εκπαιδευτήρια "Νέα Γενιά Ζηρίδη". Όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                                        Θεσσαλονίκη 7/4/2020
Πρ. Κορομηλά 51
τηλ. 6978300483                                 
e-mail: gelmeth3@gmail.com
fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ “ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

Το ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ   συμπαραστέκεται στον αγώνα των εκπαιδευτικών  στα Εκπαιδευτήρια “Νέα Γενιά Ζηρίδη»,  που ξεκίνησαν  αποχή από την εξ αποστάσεως διδασκαλία.
Πρόκειται για τη δεύτερη απεργιακή κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης σε συνθήκες πανδημίας. Μετά την απεργιακή δράση  των εργαζομένων στην Ιόνιο σχολή, που κατέγραψε μια σημαντική νίκη-σταθμό, το δρόμο της αντίστασης και του αγώνα για την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων συνεχίζουν οι εκπαιδευτικοί στα Εκπαιδευτήρια “Νέα Γενιά Ζηρίδη». 
Η διοίκηση έχει αναστείλει τη λειτουργία τους παρανόμως ,ωστόσο  οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να παρέχουν εκπαιδευτικό έργο εξ αποστάσεως .Μέχρι τώρα έχει καταβληθεί από τη διοίκηση μόνο ένα μέρος της μισθοδοσίας του Μαρτίου 2020, που αντιστοιχεί στην πρώτη εβδομάδα μαθημάτων που πραγματοποιήθηκαν  και παροτρύνει το εκπαιδευτικό προσωπικό να συνεχίσει αμισθί το έργο του μέχρι την έναρξη των διακοπών του Πάσχα!  
Για άλλη μια φορά επανέρχεται το ζήτημα της παράνομης αναστολής των συμβάσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και της απαίτησης της εργοδοσίας για " μαύρη και τζάμπα" τηλεργασία πληρωμένη από το κρατικό επίδομα και από τα δίδακτρα των γονέων.
Η πανδημία αποδεικνύεται άλλη μια ευκαιρία για  επιχειρηματικούς κύκλους στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης να αυξήσουν τα κέρδη τους σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, εντείνοντας το σκηνικό της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και εκμετάλλευσης της εργασίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.
Η Γ΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στηρίζει τον αγώνα των συναδέλφων στα Εκπαιδευτήρια “Νέα Γενιά Ζηρίδη», όπως και όλων των συναδέλφων στην ιδιωτική εκπαίδευση που αντιστέκονται στις κυβερνητικές πολιτικές και την εργοδοτική αυθαιρεσία, και ζητά την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους .

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου