συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Αγων. Παρέμβαση Λέσβου: Δεν είναι αθώοι! Να καταδικαστεί παραδειγματικά η νεοναζιστική συμμορία! Όλοι/ες στην πλατεία Σαπφούς την Τρίτη 6 Οκτωβρίου στις 18.30!

 

Ενσωματωμένη εικόνα

Δεν είναι αθώοι!

Να καταδικαστεί παραδειγματικά η νεοναζιστική συμμορία!

Όλοι/ες στην πλατεία Σαπφούς την Τρίτη 6 Οκτωβρίου στις 18.30!

 Η δίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής φτάνει επιτέλους, έπειτα από 5 και μισό χρόνια, στην τελική της έκβαση. Παρά το πολύ σημαντικό πολιτικό και ιστορικό φορτίο της συγκεκριμένης δίκης, για τα μεταπολιτευτικά χρονικά, οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσαν να κρατήσουν όλη την πολύχρονη αυτή διαδικασία μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, δίχως κάλυψη από τα ΜΜΕ και χωρίς να τηρούνται και να δημοσιοποιούνται μαγνητοφωνημένα πρακτικά ώστε να γνωρίζει ο λαός μας την εξέλιξη της υπόθεσης. Επιδίωξη όλων των κυβερνήσεων και του κράτους ήταν να πέσουν “στα μαλακά” οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών και των δοσίλογων, οι εγκληματίες δολοφόνοι του αντιφασίστα Π. Φύσσα, οι τραμπούκοι των ταγμάτων εφόδου που εξαπέλυσαν άγρια τρομοκρατία ενάντια στους φτωχούς Αιγύπτιους ψαράδες, τους συνδικαλιστές της ζώνης του Περάματος, τους κατατρεγμένους πρόσφυγες που ζουν κάτω από συνθήκες εξαθλίωσης. Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται πως η συμμορία της ΧΑ αποτέλεσε τη “χρυσή εφεδρεία” του συστήματος που γεννά τη φτώχεια, τη ληστρική εκμετάλλευση των εργαζομένων, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο. Αυτό καταμαρτυρεί και η απαράδεκτη εισήγηση της εισαγγελέως Οικονόμου, που πρότεινε την αθώωση και την απαλλαγή απ’ όλες τις κατηγορίες όλων των μελών της ΧΑ, πλην του Ρουπακιά, δολοφόνου του Π. Φύσσα. Αποτελεί προσβολή και ύβρη απέναντι στο δολοφονημένο αντιφασίστα, σε όσους ήρθαν αντιμέτωποι με τη νεοναζιστική βία, απέναντι στις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας.

Η παραδειγματική καταδίκη των εγκληματιών φασιστών είναι λαϊκή απαίτηση. Ανταποκρίνεται στα βαθιά δημοκρατικά αισθήματα και αντανακλαστικά του λαού μας. Ας μην ξεχνάει όμως κανείς τη σπουδαία διατύπωση πως ο φασισμός “είναι η οργάνωση της τρομοκρατικής βάρβαρης καταπίεσης της εργατικής τάξης (...) είναι σωβινισμός στην πιο βάρβαρη μορφή του, που καλλιεργεί το χτηνώδικο μίσος ενάντια στους άλλους λαούς”. Η οριστική συντριβή των φασιστικών και ναζιστικών ιδεών δεν θα έρθει μέσα από τα έδρανα των δικαστηρίων του σημερινού συστήματος. Θα έρθει μέσα από τον αγώνα του εργατικού και του λαϊκού κινήματος, της νεολαίας, ενάντια στην πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου που επιβάλλει την πιο βάρβαρη καπιταλιστική εκμετάλλευση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, που ξεσκίζει και κουρελιάζει τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, την απεργία και τη διαδήλωση. Θα έρθει μέσα από την πάλη του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού και φιλειρηνικού κινήματος ενάντια στους πολέμους που εξαπολύουν μια χούφτα ιμπεριαλιστές για να καθυποτάξουν χώρες και λαούς, για να ξαναμοιράσουν τα σύνορα με των λαών το αίμα, γεννώντας τα καραβάνια των προσφύγων.

Ως Δάσκαλοι που διδάσκουμε με το παράδειγμα και τη στάση μας έχουμε το ύψιστο χρέος να μην επιτρέψουμε να δηλητηριάζονται οι συνειδήσεις των παιδιών μας, από τις ιδέες του φασισμού και του ναζισμού. Έχουμε χρέος να φράξουμε το δρόμο στην είσοδο των ακροδεξιών και ρατσιστικών αντιλήψεων και φωνών μέσα στις σχολικές αίθουσες! 

Απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη των εγκληματιών δολοφόνων!

Δεν είναι αθώοι!

Καλούμε στην αντιφασιστική συγκέντρωση

την Τρίτη 6 Οκτώβρη στις 18.30στην πλατεία Σαπφούς!

 

Αγωνιστική Παρέμβαση

Μυτιλήνη 5-10-2020







Η Αγωνιστική Παρέμβαση στο διαδίκτυο: http://paremvasilesvos.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου