συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Καταγγελία ΕΛΜΕ Λέσβου: Απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στη Μυτιλήνη, 17-11-2020

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ

ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ  ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020

Η ΕΛΜΕ Λέσβου καταγγέλλει την επίθεση των δυνάμεων καταστολής στη Μυτιλήνη το απόγευμα της 17ης Νοέμβρη 2020 σε πολίτες που βάδιζαν στο πεζοδρόμιο της προκυμαίας και την άδικη επιβολή προστίμων 5 μέτρα από το άγαλμα του Μυρογιάννη στο πάρκο της Αγ.Ειρήνης.

Διμοιρία των ΜΑΤ σταμάτησε πολίτες που βάδιζαν στο πεζοδρόμιο σε τριάδες και δυάδες με αποστάσεις και όλα τα μέτρα προστασίας, προκειμένου να μην προσεγγίσουν το άγαλμα του δολοφονημένου από τη χούντα Μιχάλη Μυρογιάννη.

Έκοψαν πρόστιμα σε πολίτες που περπατούσαν στο πεζοδρόμιο φωνάζοντας «ψωμί υγεία παιδεία ελευθερία» με πολλά μέτρα απόστασης μεταξύ τους, βεβαιώσεις κίνησης και απόλυτη συνείδηση των μέτρων πρόληψης κατά της διάδοσης του κορονοϊού. Τους έκοβαν το δρόμο συνωστιζόμενοι οι ίδιοι και αναγκάζοντας σε συνωστισμό τους πολίτες που περπατούσαν. Έκαναν υποδείξεις σε γιατρούς για τα μέτρα πρόληψης της πανδημίας ενώ τους μιλούσαν σε απόσταση αναπνοής!!!

Οι δικτατορικού τύπου έλεγχοι καμία σχέση δεν είχαν με τα μέτρα κατά της διάδοσης της πανδημίας η οποία άλλωστε διαδίδεται με συνωστισμό σε κλειστούς χώρους (σχολικές τάξεις των 26 μαθητών, ΜΜΜ, εκκλησίες) πολύ περισσότερο απ΄ ότι σε ανοιχτούς χώρους όπου ο κίνδυνος διάδοσης σχεδόν μηδενίζεται όταν τηρούνται αποστάσεις και παίρνονται μέτρα προστασίας.

Η κυβέρνηση είναι η πραγματική υπεύθυνη για το 2ο θανατηφόρο κύμα του COVID στην Ελλάδα, που οδηγεί δεκάδες συμπολίτες μας σε γεμάτα νοσοκομεία, με εξαντλημένους εργαζόμενους γιατρούς και νοσηλευτές. Δεν νομιμοποιείται να κουνά το δάχτυλο σε όσους αγωνίζονται για ΨΩΜΙ ΥΓΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Στόχος των κυβερνητικών απαγορεύσεων και της ακραίας καταστολής ήταν ο εορτασμός του Πολυτεχνείου και το μήνυμά του. Το Πολυτεχνείο ζει!

Η φωνή του Νοέμβρη δεν μπήκε ποτέ στο μουσείο. Πάντα ακουγόταν μέσα σε καταστολή και απαγορεύσεις, άδικες προσαγωγές και τρομοκρατία. Ακουγόταν με νεκρούς διαδηλωτές εν μέσω κραυγών ανιστόρητων. Δε θα σιωπήσει ούτε τώρα.

 

ü  Καλούμε την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ να βγάλει απόφαση καταδίκης της ακραίας καταστολής που δέχτηκαν οι διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα τη 17η Νοεμβρίου 2020 και να στηρίξει με κάθε τρόπο όλους τους συναδέλφους που διώκονται ή τους έχει επιβληθεί πρόστιμο.

ü  Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι και να πάψει κάθε δίωξη διαμαρτυρόμενων πολιτών για τις κυβερνητικές επιλογές που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές και να διαγραφούν όλα τα πρόστιμα για αδικαιολόγητη μετακίνηση στη Λέσβο και σε όλη τη χώρα την ημέρα του εορτασμού του Πολυτεχνείου γιατί είναι άδικα και καταχρηστικά.

Συνεχίζουμε στο δρόμο των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, των αγωνιστών της εργατικής τάξης.

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου

Συκάς Γιάννης               Ηλιόπουλος Μαρίνος               Γκίκα Έφη            Περδικούρη Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου