συγκέντρωση

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Αθήνα: Απεργιακή Συγκέντρωση 11.00 πμ Κλαυθμώνος-Υπουργείο Εργασίας και πορεία (με όλα τα μέτρα προστασίας)

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ

Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2020

Αγωνιστικές Κινήσεις-Συσπειρώσεις ΟΤΑ: Κάλεσμα στους εργαζόμενους στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

 

 Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΚΑΛΕΣΜΑ

στους εργαζόμενους  στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

 

Συναδέλφισες / Συνάδελφοι,

σας καλωσορίζουμε στη δουλειά

Γνωρίζουμε ότι  η επιλογή σας να εργαστείτε μέσω του προγράμματος –κοινωφελής εργασία- είναι επιλογή με το μαχαίρι στο λαιμό, γιατί η ανεργία σπάει κόκαλα..

Για άλλη μια φορά, η συνταγή της εικονικής μείωσης των ποσοστών ανεργίας, της ευκαιριακής κάλυψης των τεράστιων κενών και ελλείψεων που υπάρχουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και της καθιέρωσης της εκ περιτροπής κακοπληρωμένης εργασίας, συνεχίζεται με ιδιαίτερο ζήλο  από όλες τις κυβερνήσεις.

Όλα  μέλι γάλα    λοιπόν!!!    κι’  όλοι ευχαριστημένοι !!!

Η κυβέρνηση γιατί  “ρίχνει” τους δείκτες της ανεργίας για 8 μήνες, καθιερώνει το μοντέλο της κάλυψης των κενών  σε καίρια σημεία με συμβασιούχους, διευρύνει  την  διάσπαση των εργαζομένων υλοποιώντας  διαφορετικές ταχύτητες πληρωμής και δικαιωμάτων, εδραιώνει  το καθεστώς ομηρίας,  ως μια νέα κανονικότητα.

 ΕΕ και ΟΟΣΑ,  γιατί  επιβάλλουν  τις περιβόητες μεταρρυθμίσεις τόσο στην εργασία όσο και στο δημόσιο. Κλιμακώνεται  έτσι η επιδίωξη του κεφαλαίου  για επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας σε βάρος της μόνιμης και σταθερής δουλειάς αλλά και η συρρίκνωση του δημοσίου  με μείωση των υπαλλήλων.

Οι δήμαρχοι τρίβουν τα χέρια τους γιατί αφενός  έχουν τσάμπα προσωπικό & αφετέρου  ένα προσωπικό πιο ευάλωτο στις ορέξεις τους , μιας και οι εργαζόμενοι αυτοί δεν διέπονται από την Σ.Σ.Ε., ούτε προλαβαίνουν  να οργανωθούν και να αντιδράσουν.

Το κράτος και οι  κυβερνήσεις  του,  δεν αναγνωρίζουν τα όποια  δικαιώματα και τη μέχρι σήμερα δική τους   νομοθεσία, καθώς οι εργαζόμενοι στο «πρόγραμμα»   δεν πληρώνονται με βάση τις τριετίες, την εκπαιδευτική τους βαθμίδα, την οικογενειακή τους κατάσταση ή την επικινδυνότητα της εργασίας.

Απέναντι σε αυτή τη βαρβαρότητα που επιβάλλουν,  οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ/ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, να αντιπαρατεθούμε.

Η μακροχρόνια ανεργία και η ανάγκη για δουλειά( ανάγκη επιβίωσης), δεν μπορεί να καλύπτεται με δουλειά κατά διαστήματα, η να εξαντλείται  σε συσσίτια, τα ΤΕΒΑ και φιλανθρωπίες  των παπάδων και των διάφορων επιδοτούμενων ΜΚΟ.

Τα κενά δεν μπορούν και δεν πρέπει να καλύπτονται με ελαστικές μορφές εργασίας. Η  περιστασιακή κάλυψη των κενών στοχεύει και στην περιστασιακή κάλυψη των δημόσιων υπηρεσιών και την απαξίωση τους ώστε να στρώνεται το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση τους.

Συναδέλφισες, συνάδελφοι,

 

Στο σύνολο των  Δήμων( όλου του κοινοβουλευτικού φάσματος-  χωρίς καμία εξαίρεση) υπηρετούν κατά   χιλιάδες,  εργαζόμενοι (μέσω ΟΑΕΔ) σε όλες τις υπηρεσίες. Μαζί με τους «παρατασιούχους» και τους Ι.Δ. Ορισμένου Χρόνου(8μηνα) ,  τα 4μηνα/2μηνα λόγω  covid19, ξεπερνάνε σήμερα το 50% των εργαζόμενων.

Στην ίδια κατεύθυνση με τους προκατόχους της η κυβέρνηση, μετατρέπει τους ανέργους σε φτηνούς προσωρινά εργαζομένους, χωρίς δικαιώματα.

 Ο μεσαίωνας δεν περιορίζεται στους Δήμους, στα σχολεία,  στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα Νηπιαγωγεία, στα νοσοκομεία. Παντού σε κάθε υπηρεσία, οι συμβασιούχοι εργάζονται σε πόστα που είναι απαραίτητα αλλά χωρίς δικαιώματα.

Ήδη έχουμε μπει στην 5η χρονιά που οι κατ’ ευφημισμό «ωφελούμενοι» μέσω ΟΑΕΔ,  χρησιμοποιούνται για όλες τις δουλειές για να καλύψουν τα αυξανόμενα κενά σε υπηρεσίες. Με το τέλος των προγραμμάτων θα βρεθούν πάλι στην ανεργία, και οι υπό κατάρρευση δήμοι  θα εκχωρούν τις υπηρεσίες  σε εργολάβους ιδιώτες, όπως ήδη γίνεται.

 Οι  Δήμοι αφού σταμάτησαν να προσλαμβάνουν εργαζόμενους για την κάλυψη των τεράστιων κενών που διαμόρφωνε η πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των δημάρχων σε καίριες υπηρεσίες, όπως  του πρασίνου, του ηλεκτρολογικού, του συνόλου των τεχνικών υπηρεσιών κ.α., οι δήμαρχοι υπογράφουν μαμούθ προγραμματικές συμβάσεις εκχώρησης σε ιδιώτες( πράσινο/ηλεκτρολογικό/τεχνικά έργα) και παράλληλα καλύπτουν κάποιες από τις ανάγκες λειτουργίας των υπηρεσιών με φτηνή/κακοπληρωμένη δουλειά  μέσω  ΟΑΕΔ.

 Η μαζική ανακύκλωση  των ανέργων με ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα δημιουργούν συνθήκες γαλέρας. Δεν αποσκοπούν ούτε στην ανακούφιση τους, όπως διαφημίζουν, ούτε σε κάποια προσωρινή λύση στα οξυμένα προβλήματα των υπηρεσιών.

Απλά αντικαθιστούν τη μόνιμη-σταθερή δουλειά με  την ελαστική περιπλανώμενη, φθηνότερη (κατά 40%-50%) από τους σημερινούς κουτσουρεμένους μισθούς.

 

Μάθετε τα δικαιώματά σας

 

 Τα προηγούμενα προγράμματα Κοινωφελούς εργασίας, με τους αγώνες των εργαζομένων πετύχαμε  την εφαρμογή ορισμένων δικαιωμάτων, όπως: 

-      Η απασχόληση σας  να υπάγεται στο καθεστώς πενθήμερης εργασίας. Το δε ωράριο απασχόλησης  ν΄ακολουθεί το ωράριο των μόνιμων εργαζόμενων με την ίδια ειδικότητα στην ίδια υπηρεσία.

-       Από την πρώτη ημέρα πρόσληψης σας  ο Δήμος υποχρεούται  σε όσους εργάζεστε στην καθαριότητα, τεχνική, πράσινο, φύλαξη, Παιδικούς Σταθμούς   να σας δώσει Μέσα Ατομικής Προστασίας για την υγιεινή και ασφάλεια σας (παπούτσια, γάντια, παντελόνι, αδιάβροχο κ.α.), ένα λίτρο φρέσκο γάλα την ημέρα καθώς και τις απαιτούμενες & προβλεπόμενες εξετάσεις.

-       Δικαιούστε άδεια με αποδοχές δύο (2) εργάσιμες ημέρες το μήνα. Στην περίπτωση που δεν κάνεις χρήση κάθε  μήνα, τότε οι μέρες μεταφέρονται στον επόμενο μήνα. 

-      Οι γονείς παιδιών ηλικίας 4 έως 16 ετών δικαιούνται να απουσιάσουν συνολικά στη διάρκεια του Προγράμματος έως δύο (2) ημέρες , σε ώρες ή ολόκληρη ημέρα κάθε φορά, προκειμένου να διευκολυνθούν στην παρακολούθηση της σχολικής επίδοσης των παιδιών τους.

-      Εργαζόμενοι  οι οποίοι θα απασχολείστε σε παιδικούς/βρεφονηπιακούς σταθμούς μπορείτε να κάνετε χρήση του δικαιώματος απουσίας δύο (2) ημερών μηνιαίως, ενώ αναστέλλεται η απασχόλησή σας κατά τη διάρκεια των διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα, εξαιρουμένων των επίσημων αργιών. Στην περίπτωση αυτή, η απασχόλησή σας παρατείνεται μέχρι τη συμπλήρωση εκατόν είκοσι πέντε (125) ημερομισθίων και κατά ανώτατο όριο έως έξι (6) μήνες και δεκαπέντε (15) ημερολογιακές ημέρες.

-      Στις περιπτώσεις που απουσιάσετε  λόγω ασθένειας, απαιτείται η προσκόμιση σχετικού πιστοποιητικού θεράποντος ιατρού. Οι ημέρες απουσίας λόγω ασθένειας που καλύπτονται από το Πρόγραμμα ανέρχονται συνολικά σε δεκατρείς (13) ημέρες.

-      Σε περίπτωση που οι Ωφελούμενοι κάνουν χρήση αναρρωτικής άδειας πέραν των δεκατριών (13) ημερών, παρατείνεται η δυνατότητα απασχόλησής τους μέχρι τη συμπλήρωση εκατόν είκοσι πέντε (125) ημερομισθίων και κατά ανώτατο όριο έως έξι (6) μήνες και δεκαπέντε (15) ημερολογιακές ημέρες.

Ø  Οι εργαζόμενες που κυοφορούν,  δικαιούνται επιπλέον να απουσιάζουν για να υποβληθούν σε εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου, εφόσον οι εξετάσεις αυτές πρέπει να γίνουν σε ώρες απασχόλησής τους από τον θεράποντα ιατρό.

-      Σε περιπτώσεις απουσίας λόγω: α) επαπειλούμενης κύησης, β) κύησης και γ) λοχείας, οι οποίες βεβαιώνονται με τα προβλεπόμενα ιατρικά δικαιολογητικά, οι εργαζόμενες  δεν εκπίπτουν του Προγράμματος, αλλά αναστέλλεται η απασχόλησή τους κατά τη διάρκεια απουσίας τους, ενώ το χρονικό διάστημα απασχόλησης δύναται να ανέλθει κατά ανώτατο όριο στους δέκα (10) μήνες.

Ø  Οι μητέρες δικαιούνται μετά τον τοκετό είτε να προσέρχονται αργότερα είτε να αποχωρούν νωρίτερα από την εργασία τους κατά μία (1) ώρα κάθε μέρα και μέχρι τέκνο να φτάσει στην ηλικία των τριάντα (30) μηνών. Σημειώνεται ότι το μειωμένο ωράριο για τη φροντίδα παιδιού έχει ως αφετηρία τη λήξη της άδειας λοχείας, δηλαδή εννέα (9) εβδομάδες μετά τον τοκετό. Το μειωμένο ωράριο για λόγους φροντίδας παιδιού χορηγείται με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις στους γονείς και των δύο φύλων. Χορηγείται δε στον απασχολούμενο γονέα ακόμη και στην περίπτωση που ο άλλος γονέας δεν εργάζεται.

Ø   Σε περίπτωση διαζυγίου, διάστασης ή γέννησης τέκνου χωρίς γάμο των γονέων του, το μειωμένο ωράριο για τη φροντίδα του παιδιού λαμβάνει ο γονέας που έχει την επιμέλεια του παιδιού, εκτός αν συμφωνήσουν διαφορετικά. Το δικαίωμα αυτό αποδίδεται έπειτα από κοινή δήλωση των γονέων προς τον Δήμο. Το δικαίωμα καθυστερημένης προσέλευσης ή πρόωρης αποχώρησης της μητέρας και εναλλακτικά του πατέρα για τη φροντίδα του παιδιού έχουν και οι θετοί γονείς παιδιού ηλικίας έως έξι (6) ετών, υπό τους ίδιους ως άνω όρους των φυσικών γονέων και με χρονική αφετηρία την υιοθεσία.

Ø     ΟΙ εργαζόμενοι είναι ασφαλισμένοι έναντι εργατικού ατυχήματος. Έχουν δικαίωμα  άδειας  5  ημερών λόγο γάμου και δικαίωμα  άδειας  2 ημερών λόγω θανάτου συζύγου, τέκνων, αδελφών, εξ αγχιστείας συγγενών  ίδιου βαθμού. Άδεια παρουσίας σε δικαστήριο κατόπιν νόμιμης κλήτευσης.

Ø  Οι εργαζόμενοι ΑμεΑ ή που έχουν παιδιά με πνευματική, ψυχική ή σωματική αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω ή παιδιά έως 15 ετών που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη ινσουλινοεξαρτώμενο ή τύπου 1 με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω ή έχουν σύζυγο με αναπηρία 80% και άνω, τον/την οποίο/α συντηρούν, έχουν δικαίωμα στο μειωμένο ωράριο κατά μία (1) ώρα την ημέρα, χωρίς ανάλογη περικοπή των αποδοχών τους.

Ø  Δήμος και ΝΠΔΔ είναι υποχρεωμένοι να σας τοποθετήσουν στην θέση  εκείνη για την οποία έχετε προσληφθεί σύμφωνα με την δημόσια  πρόσκληση και την αίτηση σας.  Δεν έχει δικαίωμα ο εργοδότης να σας τοποθετήσει σε διαφορετική θέση - ειδικότητα από αυτή την οποία έχετε προληφθεί.

       Δεν έχει  δικαίωμα ο εργοδότης να σας απασχολεί  Σάββατα και Κυριακές καθώς και βραδινές ώρες. Απαγορεύεται να δουλεύετε πίσω από τα απορριμματοφόρα.

Ø  Δικαιούστε  πλήρους ιατροφαρμακευτικής κάλυψης  υπαγόμενοι στην ασφάλιση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).   

Ø  Όσοι απασχοληθούν σε  βαριές και ανθυγιεινές εργασίες, όπως ορίζονται βάσει νόμου, δικαιούνται βαριά και ανθυγιεινά ένσημα. Οι εργαζόμενοι σε οικοδομικές εργασίες, οικοδομικά ένσημα.

 

     Συναδέλφισες, συνάδελφοι,

Για 8 μήνες θα εργαστείτε, κάτω από αυτές τις άθλιες προϋποθέσεις που διαμορφώνουν οι κυβερνήσεις με τη συναίνεση των δημάρχων.  Είναι ανάγκη να γνωρίζετε   κι΄αυτά  έστω τα ελάχιστα δικαιώματα που έχετε για να τα υπερασπιστείτε, αλλά και να συμβάλλετε μαζί με τους μόνιμους συναδέλφους σας, να διευρυνθούν.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ & ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

1. ΕΦΑΡΜΟΓΗ  ΤΩΝ ΣΥΛΛ. ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΣΕ  ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ & ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ Ο ΟΑΕΔ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ-ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ.

2. ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ, 3ΕΤΙΩΝ, ΣΠΟΥΔΩΝ

3. ΑΝΘΥΓΕΙΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ  σε ΑΝΘΥΓΕΙΙΝΕΣ ΔΟΥΛΙΕΣ.  ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ  ΥΓΕΙΙΝΗΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

4. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ/   ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

5. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ – ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

6. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ  ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ/ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ /ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ &  ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Να  αρνηθούμε τη βαρβαρότητα που επιβάλλουν,  οργανωθείτε σε επιτροπές/ παλέψτε μαζί με όλους τους εργαζόμενους για τα δικαιώματα σας.

Να επιβάλουμε τη δική μας κανονικότητα, με την πραγματικότητα των αναγκών μας.

 

Σας καλωσορίζουμε στη δουλειά και σας καλούμε από την πρώτη μέρα  σε ένα κοινό αγώνα σε όλους τους Δήμους, για την ανατροπή της μαύρης εργασίας, των διακρίσεων και του μισού μισθού/ μισή ζωή.

Τηλ. Επικοινωνίας : Μπινιώρης Νίκος,  6946367121

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου