συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

ΕΛΜΕ Λήμνου-Αγ. Ευστρατίου: Ψήφισµα αλληλεγγύης στον φοιτητή Χρήστο Κυπραίο

ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ - ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ 

Λ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 16  

ΜΥΡΙΝΑ 81400 ΛΗΜΝΟΣhttp://www.elme-limnou.gr/ 

Αρ. Πρ. 63/27-07-2022 

Προς: Σχολεία ΕΛΜΕ, µέλη του σωµατείου  

ΚΟΙΝ: ΜΜΕ 

email: elmelimnos@gmail.com  

facebook: https://www.facebook.com/ 

ELMELIMNOS 

                                           Ψήφισµα αλληλεγγύης στον φοιτητή Χρήστο Κυπραίο   

Καταγγέλλουµε την απρόκλητη επίθεση της αστυνοµίας σε συγκέντρωση διαµαρτυρίας από συλλογικότητες και φεµινιστικές οµάδες στα Εξάρχεια στις 22/7/2022, εξαιτίας της απόπειρας βιασµού γυναίκας εκεί. Καταγγέλλουµε την απαγόρευση της πορείας και τη διάλυσή της, τον ξυλοδαρµό διαδηλωτριών και διαδηλωτών και τον απρόκλητο και άγριο ξυλοδαρµό και τη σύλληψη του φοιτητή του Φυσικού Τµήµατος του ΕΚΠΑ Χρήστου Κυπραίου.  

Καταγγέλλουµε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που µεθόδευσε την απαγόρευση χωρίς καµία αιτιολογία και έδωσε εντολή για την επίθεση των ΜΑΤ στην πορεία. Έχει δηµοσιοποιηθεί οπτικοακουστικό υλικό όπου εµφανίζονται αστυνοµικοί να βιαιοπραγούν αδιακρίτως, να ξυλοκοπούν και να χυδαιολογούν απέναντι σε πολίτες, να επιχειρούν να τραβήξουν το υπηρεσιακό τους περίστροφο, να αποκλείουν καταστήµατα κρατώντας  οµήρους τους θαµώνες. Αυτά είναι µερικά δείγµατα από το κρεσέντο καταστολής µέσα στο οποίο πραγµατοποιήθηκε και η σύλληψη του φοιτητή Χρήστου Κυπραίου. Άνδρες της ΔΕΛΤΑ τον περικύκλωσαν και του επιτέθηκαν απρόκλητα, τον ξυλοκόπησαν άγρια, τον καθήλωσαν µπρούµυτα στο πεζοδρόµιο συνεχίζοντας να τον χτυπούν και τον συνέλαβαν. Στη συνέχεια, του απαγορεύτηκε οποιαδήποτε τηλεφωνική επικοινωνία µε τους γονείς του και επαφή µε δικηγόρο. Δεν υπήρξε καµία ενηµέρωση για το νοσοκοµείο στο οποίο µεταφέρθηκε από την αστυνοµία ή για την υγεία του. Η απόδοση στον ίδιο  µιας σειράς κατηγοριών πλήρως ανυπόστατων, όπως δείχνει και το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό, αποτελεί µέρος της συγκάλυψης για τη βάρβαρη καταστολή της κινητοποίησης ενάντια στους βιασµούς.  

Ειδικά σε συγκυρίες σαν την σηµερινή, κατά την οποία οι πολίτες αµφισβητούν την αµεροληψία και την αποτελεσµατικότητα του δικαστικού συστήµατος, τέτοιες πρακτικές και απαγορεύσεις θυµίζουν σκοτεινές εποχές και τελικά συντελούν στην κάλυψη περιστατικών έµφυλης βίας και σεξουαλικών κακοποιήσεων.  

Εκφράζουµε την συµπαράστασή µας στον Χρήστο Κυπραίο, απαιτούµε την απόσυρση όλων των κατηγοριών και την απόδοση ευθυνών για τις αξιόποινες πράξεις που τελέστηκαν από τους άνδρες της ΕΛΑΣ. Καλούµε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Παρασκευή 29 Ιουλίου, στις 8:30 π.µ. στα δικαστήρια Ευελπίδων όπου πραγµατοποιείται η δίκη του.  

                                                    

  

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου