συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Ενημέρωση από τη σύντομη επικοινωνία του συλλόγου ΠΕ. με το νέο Δ/ντη Εκπαίδευσης για σχεδιασμό υπηρεσιακών μεταβολών, κενά, υλοποίηση αιτημάτων συλλόγου Π.Ε. ” Κ. Σωτηρίου”



 

Σε μια άτυπη συνάντηση με τον Δ/ντη Εκπαίδευσης αφού τον καλωσορίσαμε στα νέα του καθήκοντα ζητήσαμε να ενημερωθούμε για το σχεδιασμό της Δ/νσης Αν. Αττικής τόσο για τις υπηρεσιακές μεταβολές όσο και για τα κενά που θα δοθούν για την  κάλυψη του συνόλου των αναγκών των σχολείων μας.

Η τοποθέτησή του συλλόγου  μας για 1. Τις υπηρεσιακές μεταβολές 2. Τον προσδιορισμό των λειτουργικών κενών  &  3. τα αιτήματά μας   βασίστηκαν στην  λογική της ανακοίνωσης που δημοσιεύσαμε από 5/8/22 που ζητήθηκαν κενά για αναπληρωτές🔖Υπονόμευση μαζικών προσλήψεων αναπληρωτών η  εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ που ζητά να καταγράψουν οι Δ/νσεις 5-12 Αυγούστου λειτουργικά κενά! ⚡️Επικίνδυνη εξέλιξη και για τις τοποθετήσεις νεοδιόριστων και αποσπασμένων – Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Κώστας Σωτηρίου"

Εν όψει των υπηρεσιακών μεταβολών που όπως πληροφορηθήκαμε εκκινούν σήμερα 18/8/22 επισημάναμε ότι η πραγματοποίηση τους με κλειστά σχολεία αδυνατίζει την εκτίμηση της  πραγματικής κατάστασης και των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό, αφού τον Σεπτέμβρη θα υπάρχουν και νέες εγγραφές και μετεγγραφές μαθητών, επιπλέον άδειες εκπαιδευτικών και κατ΄ επέκταση θα υπάρξουν σοβαρές διαφοροποιήσεις.

Για τους λόγους αυτούς:

  • Απαιτήσαμε τoν προσδιορισμό όλων των λειτουργικών κενών των σχολείων μας ( και των ΤΕ που δεν έχουν συσταθεί οργανικά) με κάλυψη των αναγκών τους από τη πρώτη μέρα με πρόβλεψη και για έκτακτες απουσίες ώστε να υπάρξουν εγκαίρως και αιτήματα για επαρκή αριθμό αναπληρωτών.
  • Ζητήσαμε να γίνουν δεκτές όλες οι εισηγήσεις σχολείων για διχοτομήσεις-τριχοτομήσεις τμημάτων με υπολογισμό όλων των αναγκαίων ωρών.
  • Ζητήσαμε να μην υπάρξει η λογική των περικοπών που βιώσαμε- με ολέθρια αποτελέσματα -τα προηγούμενα χρόνια  (ολοήμερα που υπολειτουργούν ή μένουν κλειστά μέχρι και το τέλος της σχ. χρονιάς, τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς ΤΕ και απουσία ολόκληρων  ειδικοτήτων από σχ. μονάδες)
  • Εισηγηθήκαμε να γίνει ένα άμεσο κάλεσμα Β΄ φάσης αποσπάσεων εντός ΠΥΣΠΕ
  • Ζητήσαμε να γίνουν δεκτά τα όποια αιτήματα βελτίωσης θέσης σε όλους τους συναδέλφους/ισσες  για κενά που θα προκύψουν με το άνοιγμα των σχολείων.
  • Ζητήσαμε ως σύλλογος να υπάρχει άμεση και ισότιμη ενημέρωση της Δ/νσης προς τα σωματεία για όλες τις διαδικασίες -σχεδιασμό, υπηρεσιακά συμβούλια, προσδιορισμό κενών προκειμένου να υπάρχει έγκαιρη παρέμβαση από τα σωματεία  για τα αιτήματα των σχολείων και των συναδέλφων μας ιδιαίτερα σε μια φάση που δεν υπάρχουν αιρετοί εκπρόσωποι στα υπηρεσιακά συμβούλια.
  • Τονίσαμε επίσης ότι υπάρχει ανάγκη διαφάνειας και επίσημης ανακοίνωσης του προγραμματισμού & των διαδικασιών στην ιστοσελίδα της Δ/νσης.

Η τοποθέτηση της  Δ/νσης  Αν. Αττικής

Από την αρχή ο νέος Δ/ντης εκπαίδευσης μας δήλωσε τη διάθεσή συνεργασίας του με τα σωματεία.

Για το προγραμματισμό υπηρεσιακών μεταβολών

18/8/22

-θα γίνουν οι τοποθετήσεις των ΠΕ 06 που βρίσκονται στη διάθεση της Αν. Αττικής

-Συμπλήρωση ωραρίου των ΠΕ79 & 86

-Εξέταση αποσπάσεων ΠΕ 79, ΠΕ86

-Εξέταση υπεράριθμών ΠΕ 05 & ΠΕ 07

-Συμπλήρωση ωραρίου ΠΕ 05 & 07

Τις αμέσως επόμενες ημέρες

-Θα ακολουθήσει πρόσκληση και χαρακτηρισμός υπεράριθμων

-Τοποθέτηση υπεράριθμων

-Εξέταση αποσπάσεων

-Αμέσως μετά   θα δοθούν κενά στους νεοδιόριστους ( πιθανά 24/8/22 με την ολοκλήρωση ανάληψης υπηρεσίας)

-Τοποθέτηση νεοδιόριστων

-Θα δοθούν κενά στους αναπληρωτές

-Τοποθέτηση αναπληρωτών

Ο Δ/ντης δήλωσε την πρόθεση της Δ/νσης για την καλύτερη δυνατή λειτουργία των σχολείων. Μας ενημέρωσε ότι έχει εμπεριέξει όλες τις ανάγκες των σχ. μονάδων πρωινού και ολοήμερου προγράμματος  και την πρόβλεψη για ενδεχόμενα κενά με το άνοιγμα των σχολείων. Έχει γίνει συνυπολογισμός των αναγκών των ολοήμερων σχολείων για όλες τις ειδικότητες με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των λειτουργικών υπεραριθμιών αλλά και την πρόσληψη όλων των απαραίτητων αναπληρωτών εκπαιδευτικών κατά κύριο όγκο ΑΠΩ ( πλήρους ωραρίου). Θα γίνει επανεκτίμηση των αναγκών του διευρυμένου ολοήμερου (στο οποίο ήδη συνυπολογίζονται όλες οι απαραίτητες ώρες ειδικοτήτων  βάσει γνωστικών αντικειμένων και ΠΕ 70 -ΠΕ 60) μετά από τον καταληκτικό αριθμό  τμημάτων  που θα συσταθούν βάσει αιτημάτων. Θα εξεταστεί η πρόταση μας για κάλυψη ως λειτουργικών των  κενών  ΤΕ που δεν έχουν συσταθεί οργανικά.

Βάσει της ενημέρωσης που είχαμε σε σχολεία ευθύνης του συλλόγου μας πιθανά προκύπτουν οι εξής υπεραριθμίες :

3ο  Δ.Σ. Μαρκοπούλου ( 2 ΠΕ 70)

3ο Δ.Σ. Παιανίας ( 3 Π.Ε. 70 )

4ο Δ.Σ. Παιανίας ( 1 ΠΕ 70)

5ο Δ.Σ. Παιανίας (σε αναστολή) (5 ΠΕ 70)

Δ.Σ. Παλαιάς Φώκαιας ( 1 ΠΕ 11)

Παρακαλούμε τους/τις  συναδέλφους/ισσες εκπαιδευτικούς και Δ/ντες/ντριες να επικοινωνήσουν με το Δ.Σ του συλλόγου μας προκειμένου να παρέμβουμε για τυχόν διαφοροποίηση στην εκτίμηση της Δ/νσης.

Για τη λειτουργία των σχολείων

  • Στα σχολεία που έχουν προκύψει παραιτήσεις ή συνατξιοδοτήσεις διευθυντριών/ντων θα ορισθούν οι υποδιευθυντές/ντριες ως αναπληρωτές/τριες Δ/ντες/ντριες . Ο ορισμός τους από το υπηρεσιακό συμβούλιο θα  ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της σχ. χρονιάς.
  • Παράταση θητείας θα δοθεί στους ήδη υπάρχοντες διευθυντές-ντριες /προϊστάμενες-ους.
  • Θα ανοίξει μετά από χρόνια το Νηπιαγωγείο Λεγραινών με ένα τμήμα!!

Ο Δ/ντης Εκπαίδευσης ήταν θετικός για κάθε επικοινωνία και ενημέρωση για τα τρέχοντα ζητήματα.  Δήλωσε ότι δρομολογεί μια επίσημη συνάντηση – επικοινωνία με τα μέλη των σωματείων όλης της Αν. Αττικής.

Δηλώνουμε  για άλλη μια φορά παρόντες/ουσες  στον αγώνα για την προάσπιση του Δημόσιου Σχολείου και των εκπαιδευτικών του, καλούμε όλους/ες τους εκπαιδευτικούς να συσπειρωθούν  στα Σωματεία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου