συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

ΕΛΜΕ Α. Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής: Να μην περάσει η επιχείρηση χτυπήματος της συνδικαλιστικής δράσης στον Πειραιά!

 
             
             ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ
 

Να μην περάσει η επιχείρηση χτυπήματος

της συνδικαλιστικής δράσης στον Πειραιά!

Για ακόμα μια φορά ο ΔΔΕ Πειραιά επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς και να ποινικοποιήσει την συνδικαλιστική δράση. Τώρα κινεί διαδικασία προανάκρισης για κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε από την ΕΛΜΕ Πειραιά ενάντια στις εξετάσεις Pisa σε Γυμνάσιο της περιοχής.

Τον ενοχλεί οποιαδήποτε φωνή επιχειρεί να κοντράρει με τις αντιδραστικές πολιτικές. Εναρμονισμένος με την κεντρική πολιτική γραμμή επιθυμεί στα σχολεία να ακούγονται και να κυριαρχούν μόνο οι απόψεις που προωθούν αυτές τις πολιτικές. Θα θυμίσουμε ότι είναι ο ίδιος που ξεσήκωσε εναντίον του όλη την Ελλάδα με τις απανωτές απόπειρες να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση τον Νοέμβρη που μας πέρασε.

Φυσικά η στάση αυτή δεν είναι δική του ιδιορρυθμία. Παίρνει αέρα από τις κεντρικές πολιτικές του συστήματος που ποινικοποιούν το δικαίωμα στην απεργία και στην διαδήλωση. Θέλουν να επιβάλουν σιωπή νεκροταφείου στα σχολεία για να προωθηθούν απρόσκοπτα οι αντιδραστικές πολιτικές στην εκπαίδευση.

Δεν θα περάσει η τρομοκρατία και οι συνδικαλιστικές διώξεις! Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους/στις συναδέλφους και στηρίζουμε όλες τις ενέργειες και τις δράσεις για να σταματήσει κάθε στοχοποίηση και δίωξη σε αυτούς και σε κάθε άλλο/η συνάδελφο που βρίσκεται ή θα βρεθεί στην ίδια θέση.
 
Απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία προανάκρισης!
Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση και τα σωματεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου