συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Ενότητα Αντίστασης Αλληλεγγύης ΕΛΜΕ Πειραιά: Η μαζική κινητοποίηση θα δώσει την απάντηση στη νέα επιχείρηση τρομοκρατίας και διώξεων από τον ΔΙΔΕ Πειραιά! Καλούμε το ΔΣ της ΕΛΜΕ να πάρει άμεσα απόφαση για κινητοποίηση

 
Η μαζική κινητοποίηση θα δώσει την απάντηση στη νέα επιχείρηση τρομοκρατίας και διώξεων από τον ΔΙΔΕ Πειραιά!

Καλούμε το ΔΣ της ΕΛΜΕ να πάρει άμεσα απόφαση για κινητοποίηση

Η διαδικασία προανάκρισης που έχει ξεκινήσει με εντολή και πρωτοβουλία του ΔΙΔΕ Πειραιά ενάντια στην κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά στο 1ο ΓΣ Κερατσινίου την ημέρα των εξετάσεων ΠΙΖΑ αποτελεί άλλο ένα χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση και παρέμβαση.

Πρόθεση του είναι να προχωρήσει η διαδικασία σε ανοικτές συνδικαλιστικές διώξεις! Τον ενοχλεί οποιαδήποτε φωνή επιχειρεί να κοντράρει με τις αντιδραστικές πολιτικές. Εναρμονισμένος με την κεντρική πολιτική γραμμή επιθυμεί στα σχολεία να ακούγονται και να κυριαρχούν μόνο οι απόψεις που προωθούν αυτές τις πολιτικές. Δεν είναι η πρώτη απόπειρα δίωξης: θυμίζουμε τις μηνύσεις του ενάντια στην κινητοποίηση για την ημερίδα για τα ιδιωτικά σχολεία, τις διώξεις συνδικαλιστών και συναδέλφων επειδή συμμετείχαν σε αποφάσεις της ΕΛΜΕ, το κάλεσμά τους σε γραπτές εξηγήσεις για τις απόψεις τους κτλ.

Είναι φανερό ότι την αυταρχική στάση αυτή θα τη βρούμε μπροστά μας: σε κάθε προσπάθεια κινητοποίησης που θα ενοχλεί, από το μικρότερο ως το μεγαλύτερο ζήτημα.

·         Στις κινητοποιήσεις που -πρέπει- να καλεστούν ενάντια στην αξιολόγηση και στην είσοδο των αξιολογητών στο σχολείο και στην τάξη.

·         Στην δυνατότητα της ΕΛΜΕ αλλά και των συναδέλφων να συζητάνε στα σχολεία για τα συνδικαλιστικά τους ζητήματα χωρίς να μπαίνουν μια σειρά προϋποθέσεις και εμπόδια.

·         Σε όλα αυτά δηλαδή που -πράγματι- διαταράσσουν την «κανονικότητα» των ταξικών φραγμών, της κατηγοριοποίησης, του χτυπήματος στο δικαίωμα στη μόρφωση για τα παιδιά του λαού.

Για μας είναι ΚΑΘΑΡΟ: αυτή η στάση του ΔΙΔΕ (που παίρνει αέρα από τις πολιτικές του Υπουργείου και έχει ενοχλήσει πλατιά τους συναδέλφους στον Πειραιά), αυτή η νέα επιχείρηση διώξεων θα σπάσει μόνο με την ΜΑΖΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ συναδέλφων. Που θα απαιτήσουν να σταματήσει ΑΜΕΣΑ η προανάκριση. Που θα καταγγείλουν την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης!

Για αυτό η στάση της πλειοψηφίας της ΕΛΜΕ να μην θέλει να καλέσει ΑΜΕΣΑ μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, παρά την επίμονη πρότασή μας, επιχειρεί να κρύψει κάτω από το χαλί  ένα τέτοιο τόσο σημαντικό ζήτημα. Υπενθυμίζουμε πάντως ότι όποια προσπάθεια έκαναν από την αρχή της χρονιάς κατευνασμού των ζητημάτων με τον ΔΙΔΕ ή συνδιαλλαγής και συνεννόησης μαζί του δεν απέδωσαν (τί περίεργο) καρπούς. Η μόνη φορά που υποχώρησε ήταν όταν το ζήτημα των διώξεων άνοιξε πλατιά στους συναδέλφους (τον Νοέμβρη) και οδήγησε σε μια συγκέντρωση εκατοντάδων συναδέλφων.

Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε απόλυτα κρίσιμο και αναγκαίο να υπάρξει μια πρώτη άμεση μαζική απάντηση στο ζήτημα.

Έστω τελευταία στιγμή, καλούμε το ΔΣ της ΕΛΜΕ να πάρει απόφαση για κινητοποίηση που να ζητήσει την παύση των διώξεων. Η κινητοποίηση αυτή δε μπορεί να γίνει 1-2 μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία. Αν συνεχίσει να αποφεύγει το στοιχειώδες μέτρο αυτοπροστασίας ενός σωματείου δηλώνουμε την πρόθεσή μας να καλέσουμε τους συναδέλφους σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, ώστε μαζικά και αυτοοργανωμένα οι εκπαιδευτικοί να πράξουν αυτό που φαίνεται να αρνείται η πλειοψηφία του ΔΣ.

·         Να σταματήσει ΑΜΕΣΑ η προανάκριση! Καμία ΔΙΩΞΗ!

·         Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται – τα σωματεία δεν θα γίνουν γλάστρες δημοσίων σχέσεων

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου