συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Πανελλήνιος Σύλλογος εργαζομένων ΔΗΜΗΤΡΑ: Κάλεσμα για την Πρωτομαγιά, Προπύλαια 11:00 πμ

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,

Η Πρωτομαγιά σε όλο τον κόσμο είναι η μέρα που η Εργατική Τάξη διαδηλώνει για να τιμήσει τους χιλιάδες αγωνιστές και τους νεκρούς της, πάνω στις θυσίες των οποίων, σήμερα μπορούμε ακόμα να μιλάμε για εργατικά δικαιώματα. Είναι μέρα τιμής, αλλά και μέρα αγωνιστικής υπερηφάνειας. 

Είναι ημέρα που η Εργατική Τάξη υψώνει το κεφάλι επιδεικνύοντας το σθένος και τη δύναμη που έχει ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ, για να φέρει τον κόσμο ανάποδα, για να φέρει την πραγματική δικαιοσύνη και την αληθινή ειρήνη στον κόσμο! 

Είναι η ημέρα που οι εργαζόμενοι βροντοφωνάζουν σε όλη τη γη "ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ"!

Διανύουμε την εποχή των τεράτων. Η αξεπέραστη οικονομική κρίση, βγάζει στην επιφάνεια όλο και πιο μεγάλη αγριότητα και βαρβαρότητα από την πλευρά του κεφαλαίου. Η εργασία παίρνει ξεκάθαρα πια, και με την υποστήριξη των κυβερνήσεων και του κράτους, τα χαρακτηριστικά της δουλείας. 
Η οκτάωρη εργασία, η αμοιβή που συνδέεται με το χρόνο εργασίας και όχι με το κομμάτι, το δικαίωμα απουσίας με αποδοχές, λόγω ασθένειας, η άδεια αναψυχής με αποδοχές, η κοινωνική ασφάλιση, μπαίνουν στο στόχαστρο και καταργούνται το ένα μετά το άλλο, για να διασωθεί η κερδοφορία των αφεντικών.

Ζούμε κάθε μέρα τον υποβιβασμό στις ζωές μας, στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην υγεία. Η γενιά των παιδιών μας, οι επόμενες γενιές, θα ζήσουν μία χαμένη ζωή, χωρίς ελπίδα, χωρίς όνειρα, χωρίς όραμα, αν αφήσουμε αυτή τη δυστοπία να ριζώσει μέσα στον κόσμο. Ούτε για εμάς που βρισκόμαστε στην αποδρομή του εργασιακού βίου μας, τα πράγματα είναι καλύτερα. Μία κοινωνία στην οποία οι υπερήλικες αναγκάζονται να δουλεύουν μέχρι το θάνατο, ενώ οι νέοι παραμένουν άνεργοι ή όμηροι ελαστικών, κακοπληρωμένων εργασιακών σχέσεων, χωρίς δικαιώματα, είναι μία κοινωνία που αρρωσταίνει όλο και περισσότερο. Μία κοινωνία-εφιάλτης! Δεν θέλουμε αυτό τον κόσμο, ούτε για εμάς, ούτε για τα παιδιά μας.

Ο κόσμος διχάζεται σε ένα μηδαμινό αριθμό αδιανόητα πλούσιων ανθρώπων, που έχουν συγκεντρώσει όλο τον πλούτο της γης, και στα δισεκατομμύρια ανθρώπων που έρχονται σε αυτή τη ζωή φτωχοί και πεθαίνουν ακόμα πιο φτωχοί. Η φτώχεια έχει μπει για τα καλά ακόμα και στην καρδιά των μητροπολιτικών κέντρων του καπιταλισμού. Ακόμα και αυτοί που έχουν δουλειά, δεν μπορούν να έχουν στέγη, δεν μπορούν να έχουν θέρμανση, δεν μπορούν να έχουν καλή διατροφή, δεν μπορούν να έχουν περίθαλψη, ούτε εκπαίδευση, ούτε καμία προϋπόθεση για να είναι η ζωή  τους ανθρώπινη. Ο κόσμος σήμερα γίνεται ένα παγκόσμιο θέατρο πολέμου. Σε αυτόν τον πόλεμο, τα γεράκια του πολυεθνικού κεφαλαίου, προορίζουν τα παιδιά μας για ξεκοιλιασμένα πτώματα με ένα όπλο στο χέρι. Προορίζουν εμάς για τους τάφους πάνω στους οποίους θα ξαναχτίσουν τις αυτοκρατορίες τους. Είμαστε οι αναλώσιμοι που θα υπερασπιστούμε τη δικτατορία τους! 

Αυτός ο κόσμος πρέπει να γκρεμιστεί! Αυτόν τον κόσμο θα γκρεμίσουν της γης οι κολασμένοι, με την Εργατική Τάξη μπροστά! Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι παγκόσμια, διεθνής απεργία . Τη φετινή Πρωτομαγιά οι εργαζόμενοι σε όλη τη γη θα διαδηλώσουν την Αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό Λαό! Θα απαιτήσουν την Κατάπαυση του Πυρός στη Γάζα, θα καταγγείλουν τη Γενοκτονία και την Εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων από το κράτος-απαρτχάιντ του Ισραήλ, θα βροντοφωνάξουν την αλληλεγγύη τους στο ελπιδοφόρο φοιτητικό κίνημα που ξεσηκώνεται για να υπερασπιστεί ένα ολόκληρο λαό  στην καρδιά του μεγαλύτερου συμμάχου του, στις ΗΠΑ. 

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι απεργία - Δεν είναι αργία - ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ - 

Συγκέντρωση στην Αθήνα, Προπύλαια 11:00 πμ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου