συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Η κυβέρνηση κλείνει το Νοσοκομείο Νίκαιας !


ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -
ΠΕΝΤΑΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΠ ΓΕΝ. ΝΟΣ. ΝΙΚΑΙΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ  26/3/2014

Η κυβέρνηση κλείνει το Νοσοκομείο Νίκαιας !

Την περασμένη Δευτέρα 24/3 ο υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε το νοσ. Δυτικής Αττικής "Αγ. Βαρβάρα" . Εκεί ανακοίνωσε μεταξύ άλλων πως όλο το μή ιατρικό προσωπικό που μετακινήθηκε από το "Αγ. Βαρβάρα" προς το νοσοκομείο της Νίκαιας μετά την λήξη της διαθεσιμότητας ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ και θα πάει στο ... "Αττικόν" !
Έχει επισημανθεί πολλές φορές πως το νοσοκομείο της Νίκαιας είναι από τα πιο αδικημένα όσον αφορά την στελέχωση, και όχι μόνο. Πάντα το αίτημα των φορέων του νοσοκομείου ήταν να γίνουν μαζικά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μάλιστα ο φόρτος εργασίας στο νοσοκομείο, ειδικά όσον αφορά τον Παθολογικό τομέα, έχει αυξηθεί πολύ (τουλάχιστον 30%) μετά το κλείσιμο από την κυβέρνηση των μικρών νοσοκομείων στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που ήμασταν αποφασιστικά και κάθετα αντίθετοι στο κλείσιμο του "Αγ. Βαρβάρα".
Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, και ο ίδιος προσωπικά ο υπουργός κ. Γεωργιάδης, τότε ισχυρίζονταν πως θα ... πλημμυρίσει από προσωπικό το νοσοκομείο της Νίκαιας με το κλείσιμο του "Αγ. Βαρβάρα", και πως άδικα αντιδρούσαμε. Τελικά μετά την λήξη της διαθεσιμότητας στο νοσοκομείο μας δεν ήρθαν παρά λίγες δεκάδες νοσηλευτών και διοικητικών, ενώ κάποιοι μάλιστα από αυτούς έχουν ήδη μετακινηθεί πίσω. Τώρα, παρά το γεγονός πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου γνωρίζει πολύ καλά την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της Νίκαιας, ανακοινώνει διά του στόματος του ίδιου του υπουργού πως θα φύγουν και αυτοί ...

Η κυβέρνηση συνεχίζει την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ πολιτική της ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ στα νοσοκομεία. Επιβεβαιώνεται πως το λεγόμενο "πρωτογενές πλεόνασμα" κυριολεκτικά πηγάζει από το ΑΙΜΑ του ελληνικού λαού, καθώς αυτά τα μέτρα αδυσώπητης λιτότητας ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ.
Ο κ. Γεωργιάδης ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ανοιχτά, μετακινώντας το ίδιο κουρασμένο και γερασμένο προσωπικό από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Είναι πραγματικά ΤΡΑΓΙΚΟ η στοιχειώδης ενίσχυση στην στελέχωση να έχει γίνει ... "ρουσφέτι" (!) που το "πουλάει" η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και η διοίκηση της 2ης ΥΠΕ σε καθηγητές και διευθυντές που κατά καιρούς τυγχάνουν "εύνοιας".
Δεν θα ανεχτούμε αυτήν την χαριστική βολή ενάντια στο νοσοκομείο μας που πρακτικά σημαίνει την ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ του ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ.
Απαιτούμε άμεση κι γενναία ενίσχυση σε μόνιμο προσωπικό.
Καλούμε τον Σύλλογο Εργαζομένων του νοσοκομείου σε Γενική Συνέλευση από κοινού για δυναμικές κινητοποιήσεις.
Καλούμε τους συλλογικούς φορείς της περιοχής και ιδιαίτερα τους δήμους, να πάρουν άμεσα θέση και να συμμετάσχουν στον αγώνα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου