συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΑΔΕΔΥ: για την άδικη πειθαρχική δίωξη και τη θέση σε αυτοδίκαιη αργία της συναδέλφου Ε. Λιακοπούλου


Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την άδικη πειθαρχική δίωξη και τη θέση σε αυτοδίκαιη αργία της συναδέλφου Ευστρατίας Λιακοπούλου, Διευθύντριας του Γυμνασίου Λεβιδίου.

Η συνάδελφος, παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο με καταστρατήγηση του δικαιώματος τις απολογίας και του δικαιώματος της για υπεράσπιση από δικηγόρο. Η διοίκηση, προκειμένου να στοιχειοθετήσει εις βάρος της αδικήματα, διέταξε ΕΔΕ μετά την άσκηση πειθαρχικής δίωξης και την απολογία της. Κατά την εξέταση της συναδέλφου στην Ε.Δ.Ε., της αρνήθηκαν τη δυνατότητα να εξεταστεί με δικηγόρο, όπως επιβάλλουν οι κείμενες διατάξεις. Με μόνη την παραπομπή της, η συνάδελφος τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία, χωρίς να υπάρχει καταδικαστική απόφαση εις βάρος της.


Υπερασπιζόμαστε το Σύνταγμα που απαιτεί: Καμία ποινή χωρίς πειθαρχική απόφαση. Με το νέο πειθαρχικό δίκαιο το τεκμήριο της αθωότητας καταργείται και η «αυτοδίκαιη» αργία, μαζί με την όποια διοικητική αυθαιρεσία, επικρέμεται ως απειλή εναντίον κάθε συναδέλφου. Στο πλαίσιο αυτό είμαστε όλοι δυνητικά ένοχοι και το δημόσιο σχολείο απειλείται να μετατραπεί σε χώρο φόβου και υποταγής.

•    Καταγγέλλουμε τον ανησυχητικά μεγάλο αριθμό πειθαρχικών υποθέσεων που παρατηρείται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι οποίες διαταράσσουν την εκπαιδευτική ζωή και δημιουργούν αρνητικό κλίμα στα σχολεία.
•    Υπερασπιζόμαστε την τήρηση της διαδικαστικής νομιμότητας, που πάντα ήταν και πρέπει να είναι δικλίδα ασφαλείας, πολύ περισσότερο σήμερα, που οι δημόσιοι υπάλληλοι στο σύνολό τους δέχονται σκληρή και άδικη επίθεση.
•    Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στη διωκόμενη συνάδελφο.
•    Ζητάμε την αποκατάσταση της νομιμότητας στην πειθαρχική διαδικασία, το σεβασμό του δικαιώματος στην απολογία και στην υπεράσπιση από δικηγόρο.
•    Ζητάμε την άμεση ανάκληση της αυτοδίκαιης αργίας, την επιστροφή της συναδέλφου στο σχολείο και την παύση κάθε πειθαρχικής της δίωξης.


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου