συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Παρεμβάσεις ΔΕ: Οι απολύσεις δε θα περάσουν, ο αγώνας συνεχίζεται!


100_5751Συναδέλφισσες/φοι,
Καταγγέλλουμε τη βάρβαρη και απάνθρωπη πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και του υπουργείου Παιδείας που προχώρησε στις απολύσεις εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, μαζί με άλλους συναδέλφους σχολικούς φύλακες, καθαρίστριες. Αφού προηγήθηκε ένας πολύμηνος εμπαιγμός από τον υπουργό Παιδείας σε βάρος των συναδέλφων, φτάσαμε στις πρώτες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μετά το 1911, με μαύρη εξαίρεση τις περιόδους του εμφυλίου πολέμου και των δικτατοριών Μεταξά-Παπαδόπουλου.
Αυτή είναι η πολιτική που απολύει τους εργαζόμενους, κλείνει χρήσιμες δημόσιες υπηρεσίες με κοινωνικό χαρακτήρα, όπως οι τομείς της τεχνικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης και φύλαξης σχολείων, η υγεία, η κοινωνική ασφάλιση κλπ.
Για κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ είναι οι πρώτες από τις 15.000 που έχουν συμφωνηθεί στα πλαίσια των μνημονιακών δεσμεύσεων. Είναι ολοφάνερο ότι βρισκόμαστε μόλις στην αρχή μιας επέλασης απολύσεων που θα πλήξει το δημόσιο τομέα και τις υπηρεσίες που προσφέρει στην κοινωνία ρίχνοντας το κόστος στο λαό, οξύνοντας το κοινωνικό πρόβλημα της ανεργίας οδηγώντας σε αδιέξοδα χιλιάδες οικογένειες.
Εδώ και δεκαετίες η απαίτηση για απολύσεις στο δημόσιο ήταν επιδίωξη κάθε αντιλαϊκής πολιτικής και όλων των προπαγανδιστών της, με πραγματικό στόχο το τέλος της μόνιμης και σταθερής εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την αναίρεση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων που κερδήθηκαν μετά τη χούντα και όλων των προνομίων που έχασε η εργοδοσία και το κεφάλαιο στη Μεταπολίτευση.
Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή ο λόγος πρέπει να περάσει στους εργαζόμενους. Είναι ώρα για μαζικές διαδικασίες και γενικές συνελεύσεις. Για να ορίσουμε το πλαίσιο, τις διεκδικήσεις, το πρόγραμμα και τις μορφές πάλης του επόμενου διαστήματος.

Για να αποκατασταθεί η λειτουργία των σχολείων, να επαναλειτουργήσουν οι τομείς που καταργήθηκαν, να επανέλθουν οι συνάδελφοι που απολύονται. Για να ηττηθεί ο σχεδιασμός για απολύσεις με βασικό εργαλείο την αξιολόγηση. Για να μην περάσει το σχολείο-εξεταστικό κάτεργο και η μαθητεία-απλήρωτη εργασία χωρίς δικαιώματα. Για το ενιαίο 12χρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά.
Για να κατοχυρωθούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των απολυμένων και σε διαθεσιμότητα: προϋπηρεσία, ταμείο ανεργίας, ασφάλιση, συνταξιοδότηση.
Η μόνη ελπίδα για το δικαίωμα των μαθητών στο δημόσιο και δωρεάν σχολείο και για τις θέσεις εργασίας των εκπαιδευτικών είναι οι ασυμβίβαστοι και μαχητικοί αγώνες ενάντια στην κυβέρνηση της κοινωνικής χρεοκοπίας και την πολιτική που διαμορφώνει με ΕΕ-ΔΝΤ.
Δεν εγκαταλείπουμε τους απολυμένους. Δε δεχόμαστε ότι οι απολύσεις θα γίνουν καθεστώς σε μια ζωή που θα μοιάζει αργός θάνατος. Οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση είναι οι μόνοι αναντικατάστατοι. Ο αγώνας συνεχίζεται, με στόχο τη δικαίωση και την ανατροπή: κανένας μαθητής έξω από τα σχολεία, κανείς καθηγητής στην ανεργία!
Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Δ.Ε
http://www.paremvasis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου