συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Ενημερωτικό συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ (22/9/2015)

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Προξένου Κορομηλά 51
e.elme.thess@gmail.com
Ενημερωτικό συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ
Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ στη συνεδρίαση του την Τρίτη 22/9/2015 πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:
  • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες : Το Δ.Σ. αποφάσισε, μετά και την επίσκεψή του στην Ειδομένη την Κυριακή 6/9, στα πλαίσια της αναγκαίας αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, τη συνέχιση της στήριξής τους υλικά με είδη πρώτης ανάγκης.. Καλεί τους συλλόγους διδασκόντων να ανταποκριθούν και να συγκεντρώσουν χρήματα για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης. Οργανώνει νέα επίσκεψη στην Ειδομένη την Κυριακή 27/9. Θα παρέμβει με άλλα σωματεία σε Περιφέρεια και Υπουργείο, διεκδικώντας την κρατική στήριξη των προσφύγων. Έκδοση ανακοίνωσης της ΕΛΜΕ.
  • Επέτειος Παύλου Φύσσα : Το Δ.Σ. καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που οργανώνεται από συλλογικότητες και φορείς την Παρασκευή 25/9, στις 7.00 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου με σύνθημα «Δεν ξεχνάμε. – Στη φυλακή οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής – Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες». Έκδοση ανακοίνωσης της ΕΛΜΕ.
  • Κενά – Υπηρεσιακές μεταβολές : Το Δ.Σ. στις παραστάσεις στις Διευθύνσεις έθεσε το οξυμένο πρόβλημα των κενών συνολικά σε όλη την χώρα και στη Θεσσαλονίκη με τα κενά στα Γυμνάσια, στα Γενικά και Τεχνικά Λύκεια και στην Ειδική Αγωγή που ανήκουν στη δύναμη του ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, μετά και τις αποσπάσεις, να φτάνουν τα 200. Στην παράσταση στη Δ/ση Δυτικής Θεσσαλονίκης (10/9/2015) επανέφερε τις προτάσεις του που διασφαλίζουν την τήρηση κριτηρίων διαφάνειας και αντικειμενικότητας και μεταξύ αυτών την αναγκαιότητα της κοινοποίησης χρονοδιαγράμματος για όλες τις φάσεις των τοποθετήσεων ( λειτουργικά υπεράριθμοι, σε διάθεση, αποσπασμένοι, αναπληρωτές). Ζήτησε οι διαθέσεις για συμπλήρωση ωραρίου να επιδιωχθεί να γίνονται στα συγκροτήματα σχολείων και στα δημοτικά διαμερίσματα άμεσα, τη δημοσιοποίηση των κενών σε ώρες και των μορίων τοποθέτησης των συναδέλφων, καθώς και την αναγκαιότητα να γίνονται αιτήσεις τοποθέτησης για συμπλήρωση ωραρίου.
  • Για τις τεχνικές ειδικότητες : Το Δ.Σ. στις συναντήσεις και παραστάσεις των ΕΛΜΕ στη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης (10/9/2015) και την Περιφερειακή Διεύθυνση Κ. Μακεδονίας (8/9 και 17/9/2015) επανέφερε τις προτάσεις του κλάδου που διαμορφώθηκαν μετά την επιστροφή στα σχολεία των συναδέλφων τις διαθεσιμότητας για τη λειτουργία ολιγομελών τμημάτων, τη συμπλήρωση ωραρίου τους με γραμματειακή υποστήριξη στα σχολεία, την τοποθέτησή τους στις σχολικές βιβλιοθήκες, κ.ά. Ο Δ/ντης Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι στηρίζει τις προτάσεις των ΕΛΜΕ. Ο περιφερειακός Διευθυντής, ο οποίος έχει και την ευθύνη στις τελικές τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών, δεσμεύτηκε ότι θα τις υλοποιήσει. Αναμένουμε την τήρηση των δεσμεύσεων για ολιγομελή τμήματα με βάση τις προτάσεις των συλλόγων διδασκόντων. Έκδοση ανακοίνωσης της ΕΛΜΕ.
  • Για τους αναπληρωτές : Το Δ.Σ. αποφάσισε να εκδώσει ανακοίνωση για τα προβλήματα των αναπληρωτών και τους διορισμούς, με την οποία και θα απευθυνθεί στους αναπληρωτές τις ημέρες προσωρινής και μόνιμης τοποθέτησής τους.
  • 5η Οκτωβρίου – Παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στον εκπαιδευτικό : Το Δ.Σ. αποφάσισε να προτείνει να οργανωθούν από κοινού με τις άλλες ΕΛΜΕ συγκεκριμένες δραστηριότητες όπως έκδοση ανακοίνωσης, συνέντευξη τύπου, κινητοποίηση, κ.ά.
  • Συνάντηση των ΕΛΜΕ (διελμικό) : Το Δ.Σ. προτείνει να γίνει ανοιχτή συνάντηση των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ την Τρίτη 29/9, στις 7.00 μ.μ., στην ΕΔΟΘ για να συζητηθούν τα άμεσα προβλήματα με την έναρξη της χρονιάς, τα γενικότερα που προκύπτουν από την εφαρμογή του μνημονίου, τις παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις των ΕΛΜΕ, καθώς και ό,τι άλλο κρίνεται αναγκαίο από τις ΕΛΜΕ.
  • Γενική Συνέλευση : Το Δ. Σ. οργανώνει Γ. Σ. την Πέμπτη 15/10/2015 για τα οξυμένα προβλήματα με την έναρξη της χρονιάς, τις συνέπειες του νέου μνημονίου στην εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς, καθώς και για το πρόγραμμα διεκδίκησης των αιτημάτων του κλάδου. Την πρόταση – εισήγηση που θα καταθέσει το Δ.Σ. στη συνέλευση θα τη συζητήσει σε συνεδρίασή του την Τρίτη 29/9. ( Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ συζητάει την Τρίτη 29/9 την εισήγηση προς τις Γ.Σ. για την οποία, καθώς και για τον προγραμματισμό των συνελεύσεων που θα προτείνει θα σας ενημερώσουμε. )
  • Αιμοδοσία : Το Δ.Σ. αποφάσισε να προχωρήσουν από κοινού οι ΕΛΜΕ στην έκδοση αφίσας – καλέσματος των συναδέλφων για να συμμετέχουν στις προγραμματισμένες ημέρες αιμοδοσίας. Να συζητηθούν, σε συνάντηση των ΕΛΜΕ, η δυνατότητα αναβάθμισης συνολικά της αιμοδοσίας, καθώς και να λυθούν μια σειρά προβλήματα που προκύπτουν στη διαδικασία διαχείρισης της αιμοδοσίας των ΕΛΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου