συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Παρεμβάσεις ΠΕ: ΥΠΟΠΑΙΘ - Υπουργείο ταλαιπωρίας αναπληρωτών


ΥΠΟΠΑΙΘ :ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Σε βιομηχανία ταλαιπωρίας των συναδέλφων αναπληρωτών έχει μετατραπεί το ΥΠΟΠΑΙΘ. Με μια απίστευτη εγκύκλιο αρνούνται ουσιαστικά την πρόσληψη των αναπληρωτών εάν αυτοί δεν καταθέσουν ως δικαιολογητικά πρόσφατες ιατρικές γνωματεύσεις από ψυχίατρο και παθολόγο με ημερομηνία από 1 1 2015.

Οι συνάδελφοι που παρουσιάστηκαν σήμερα για να αναλάβουν υπηρεσία γνώρισαν την «τρέλα» της κείμενης νομοθεσίας και της πολιτικής ηγεσίας, που θεωρεί ότι μέσα σε 2 χρόνια τα παλιά Πιστοποιητικά Υγείας από κρατικά νοσοκομεία  που μέχρι πρότινος είχαν τριετή ισχύ δεν ισχύουν πια.

Θυμίζουμε ότι οι συνάδελφοι αναπληρωτές ενημερώθηκαν για την πρόσληψή τους Παρασκευή το βράδυ και τη Δευτέρα το πρωί τους ζητήθηκε να έχουν τα νέα  πιστοποιητικά υγείας για κατάθεση εκ νέου. 

Σε πολλές διευθύνσεις δεν έγιναν δεκτές ούτε υπεύθυνες δηλώσεις από  συναδέλφους που είχαν δικαιολογητικά εν ισχύ με ημερομηνία από το 2014  (μια και η ισχύς τους είναι διετής).

Μετά την άρνηση ανάληψης υπηρεσίας  με ευθύνη αρκετών  διευθύνσεων  οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες τρέχουν πανικόβλητοι-ες  να αποκτήσουν τις ιατρικές γνωματεύσεις, στις πλείστες των περιπτώσεων σε ιδιώτες γιατρούς πληρώνοντας από την τσέπη τους για να προλάβουν, μια που η ημερομηνία για την πρόσληψή τους λήγει αύριο.

Το υπουργείο δεν έχει διευκρινίσει αν η ημερομηνία πρόσληψης θα είναι κοινή για όλους με αποτέλεσμα οι αναπληρωτές να χάνουν 1-2 ημερομίσθια και πολύ πιθανά και 0,0333 μόρια από την προϋπηρεσία τους.

Με μια λογική που απορρέει από την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου και που έχει επιφέρει την πλήρη διάλυση σε  σχολεία, υπηρεσίες και υπουργείο, οι αναπληρωτές τοποθετούνται χωρίς συνεδρίαση των υπηρεσιακών συμβουλίων κατά το δοκούν των διευθυντών εκπαίδευσης, επαναφέροντας την αδιαφάνεια και τις πελατειακές σχέσεις και  πρακτικές. Οι αναπληρωτές τοποθετούνται αυθαίρετα χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάληψης υπηρεσίας από όλους, καταστρατηγώντας κάθε σειρά και δικαιοσύνη.  Aπαιτούμε :

·         Τα πιστοποιητικά υγείας να κατατεθούν το επόμενο διάστημα και να γίνουν δεκτές οι βεβαιώσεις που προσκομίζουν οι εκπαιδευτικοί

·         Να δημοσιοποιηθούν τώρα σε όλα τα ΠΥΣΠΕ τα κενά

·         Οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών να γίνουν μετά από  συνεδρίαση των ΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΠΕ

·         Η Δευτέρα 28 9 να θεωρηθεί κοινή μέρα πρόσληψης όλων των αναπληρωτών και να μη χαθεί κανένα ημερομίσθιο

·         Να αποζημιωθούν οι συνάδελφοι που κατέφυγαν στους ιδιώτες γιατρούς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου