συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Αγωνιστική Ενότητα Εργαζομένων ΥΠΑΑΤ: Για την ακύρωση της κατάθεσης στεφάνου του Ενιαίου Συλλόγου ΥΠΑΑΤ στο Πολυτεχνείο

Συνάδελφοι /ες
 
μετά και την τελευταία απόφαση του Δ.Σ του Ενιαίου Συλλόγου για την ακύρωση της κατάθεσης στεφάνου από το Σύλλογο στο χώρο του Πολυτεχνείου την Παρασκευή 17/11/2017, νιώθουμε υποχρεωμένοι και δημόσια να διαχωρίσουμε τη θέση μας σ΄αυτή την πρωτοφανή απόφαση.
 
Όπως είναι γνωστό από τα ξημερώματα της Τετάρτης 15/11 πρώτης μέρας του τριήμερου εορτασμού είχαν καταλάβει το χώρο ομάδες αυτοαποκαλούμενων ΄΄αναρχικών΄΄, όπου απέκλειαν σε όλους την είσοδο στον ιστορικό χώρο, θέλοντας να ακυρώσουν στην πράξη τον εορτασμό, και όχι μόνο.
 
Το Πολυτεχνείο άνοιξε τις πύλες του για το λαό και τη νεολαία την Πέμπτη το μεσημέρι  όπου και ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις εορτασμού.
 
Με έκπληξη δεχτήκαμε την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη αργά το βράδυ (ενώ το Πολυτεχνείο ήταν ανοιχτό, ενώ ο Σύλλογος είχε ανακοινώσει τη συμμετοχή του στο εορτασμό και καλούσε την Παρασκευή στις 12 συγκέντρωση στο κεντρικό κτήριο για κατάθεση στεφάνου, ενώ είχαμε ήδη προμηθευτεί το στεφάνι), να ακυρώσει την κατάθεση.
 
Η πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, ψηφίστηκε και από τις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ, στο Δ.Σ.
 
Συνάδελφοι,  διαχωρίσαμε τη θέση μας τόσο στο ΔΣ, όσο και δημόσια.
 
Κάνουμε ξεκάθαρα τα εξής:
 
Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη για το ποιοι ήταν αυτοί που κατέλαβαν το Πολυτεχνείο και τους σκοπούς που εξυπηρετούσαν. Δεν απαλλάσσουμε κανέναν από τις ευθύνες του και δεν ξεπλένουμε όσους είχαν και έχουν την ευθύνη για την κατάσταση που διαμορφώθηκε. Είναι ομάδες παρακρατικών που προσφέρουν υπηρεσία στο κράτος, την κυβέρνηση και την Αμερικάνικη Πρεσβεία. Ο μόνος που ευνοήθηκε από την «κατάληψη  τους» είναι όσοι θέλουν να σβηστεί από την μνήμη των εργαζομένων και της νεολαίας το εξεγερτικό μήνυμα του Νοέμβρη.  
 
Πιστεύουμε ότι η απάντηση σε κάθε είδους τέτοια μεθόδευση είναι η μαζική παρουσία του κόσμου που στην πράξη θα ακυρώνει τις προσπάθειες τους. Ήθελαν να ακυρώσουν τον τριήμερο εορτασμό και δεν τα κατάφεραν. Αναρωτιόμαστε όμως ποιόν διευκόλυνε τελικά στην πράξη η μη παρουσία των σωματείων στον ιστορικό χώρο; Δεν μπορούμε να δεχτούμε, ότι την προβοκατόρικη προσπάθεια που μεθοδευμένα ξεκίνησαν για την ακύρωση του εορτασμού, να τη  συνεχίζουμε στην πράξη με αποφάσεις σαν αυτή που πάρθηκε από την πλειοψηφία του Δ.Σ.
 
Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που παρά τις αντίξοες συνθήκες -και τις καιρικές-, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις μνήμης, άφησαν ένα γαρύφαλλο σαν ελάχιστο φόρο τιμής, μετείχαν στην πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Το σύνθημα του Νοέμβρη για  «Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία » επίκαιρο παρά ποτέ στην Ελλάδα των μνημονίων.
 
Μέλη του Δ.Σ.
 
Χριστίνα Τριανταφυλλοπούλου
 
Παρασκευή Μπελεμέζη
 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΑΑΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου