συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Σύλλογος Εκπ/κών ΠΕ «Αριστοτέλης»: Ανάλγητη κυβερνητική πολιτική! Το ΥΠΕΘ απέλυσε αναπληρωτές με αναπηρία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
1ου, 3ου, 4ου, 5ου Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας, Κόρακα και Παπαναστασίου, Τηλέφωνο - Φαξ: 2108319372, e-mail: sylaristo@gmail.comhttp://www.sylaristotelis.com
                                                                                                      Αθήνα, 4-11-2017

Θέμα: Ανάλγητη κυβερνητική πολιτική! Το ΥΠΕΘ απέλυσε αναπληρωτές με αναπηρία

Δεν θα το επιτρέψουμε! 
Απαιτούμε να παρθούν πίσω οι απολύσεις ΤΩΡΑ! 
Ίσα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για τους αναπληρωτές/αναπληρώτριες! 
Δικαίωμα στις αναρρωτικές άδειες και στις άδειες κύησης και μητρότητας!

Αναπληρώτρια εκπαιδευτικός που υπηρετεί στο ΓΕΛ Οινοφύτων και ανήκει σε ειδική κατηγορία (αυτοάνοσο νόσημα - μη ιάσιμο) απολύθηκε στις 18 Οκτωβρίου.
Το ίδιο συνέβη και με αναπληρώτρια εκπαιδευτικό που υπηρετεί στα Κύθηρα και αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα με την υγεία της (αυτοάνοσο νόσημα).
Και στις δύο περιπτώσεις το Υπουργείο επικαλείται ως «αίτια απόλυσης», ότι δεν είχαν προσκομίσει ανανεωμένο πιστοποιητικό από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) κατά την πρόσληψη τους.
  Σημειώνουμε ότι και οι δύο συναδέλφισσες είχαν ήδη καταθέσει σχετικό πιστοποιητικό την προηγούμενη χρονιά, αλλά αυτό στην πορεία έληξε και είχαν αιτηθεί εγκαίρως στις υπηρεσίες την επανέκδοσή τους. Μάλιστα, για τη εκπαιδευτικό από τη Βοιωτία το πιστοποιητικό εκδόθηκε λίγες ημέρες μετά την απόλυσή της!
            Οι εκπαιδευτικοί απευθύνθηκαν στο ΥΠΕΘ και εξήγησαν όλη την κατάσταση με κάθε λεπτομέρεια και καταθέτοντας τα αντίστοιχα υπηρεσιακά έγγραφα.
Παρ’ όλα αυτά το Υπουργείο Παιδείας με ένα ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ Δελτίο Τύπου ανακοίνωσε και επίσημα την απόλυση τους! Πρόκειται για ενέργεια ανάλγητη και βάρβαρη!
     Δεν μας ξαφνιάζει βέβαια! Ανάλγητη και βάρβαρη είναι συνολικά η πολιτική της κυβέρνησης, που φτάνει στο σημείο να περικόψει βασικά κοινωνικά επιδόματα, το ΕΚΑΣ των συνταξιούχων, ακόμα και το πενιχρό βοήθημα των 300 ευρώ για την προμήθεια σχολικών ειδών από άπορες οικογένειες και την ίδια ώρα πανηγυρίζει για τα ματωμένα πλεονάσματα του προϋπολογισμού.
     Απαιτούμε να ακυρωθούν οι απολύσεις ΤΩΡΑ, με ταυτόχρονη προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας από την ημέρα που διορίστηκαν, χωρίς καμιά διακοπή, αλλά και πληρωμή των ημερομισθίων που τους περικόπηκαν!

Απαιτούμε ταυτόχρονα:
Πλήρης εξομοίωση όλων των αδειών σε σχέση με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς (κανονικές, αναρρωτικές, μητρότητας, επαπειλούμενης κύησης, φοιτητικές κλπ) με αποδοχές, προσμέτρηση της προϋπηρεσίας και των ενσήμων. Τονίζουμε ότι οι ισχύουσες νομοθετικές ρυθμίσεις για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς συνιστούν συνθήκες γαλέρας αφού:
· Δικαιούνται αναρρωτικής άδειας, η οποία για κάθε μέρα συνεπάγεται περικοπή στο μισό του ημερομισθίου, ενώ για τις τριήμερες και πάνω άδειες απαιτείται βεβαίωση από γιατρό του ΙΚΑ για να καλυφθεί το υπόλοιπο μισό του μισθού από την αρμόδια υπηρεσία του ΙΚΑ. Για χρήση άνω των 15 ημερών αναρρωτικής άδειας, παύει να προσμετράται η προϋπηρεσία, ενώ δίνεται η δυνατότητα στην υπηρεσία να αμφισβητήσει και να λύσει την σύμβαση του αναπληρωτή, με αποτέλεσμα την απόλυσή του. Επιπρόσθετα, οι εγκυμονούσες  συναδέλφισσες δε δικαιούνται άδεια επαπειλούμενης κύησης, ούτε άδεια ανατροφής παρά μόνο άνευ αποδοχών.
· Για το σύνολο των προβλεπόμενων κανονικών αδειών, ανάλογα με τον αριθμό που χρησιμοποιήθηκε αφαιρείται μέρος από την αποζημίωση μη λήψης κανονικής άδειας στο τέλος της σχολικής χρονιάς.
· Στις άδειες για την παρακολούθηση σχολικής επίδοσης τέκνων μόνο στους αναπληρωτές υπάρχει ο περιορισμός το τέκνο να είναι μέχρι 16 ετών κάτι το οποίο αφήνει ακάλυπτους τους γονείς με παιδιά που φοιτούν στη Β΄ και Γ΄ Λυκείου.
· Στις άδειες αναπληρωτών (Φ.351.5/43/67822/Δ1, 05-05-2014) δεν περιέχεται το εδάφιο που αναφέρεται στη συμμετοχή του εκπαιδευτικού σε δίκη, με αποτέλεσμα αν χρειαστεί ο αναπληρωτής να παραβρεθεί σε δίκη να αναγκάζεται να χρησιμοποιεί την κανονική του άδεια, που είναι 7 ημέρες το χρόνο και όχι 10 όπως στους μόνιμους εκπαιδευτικούς. 
·        Πλήρης προστασία της κύησης και της μητρότητας
-Πλήρη προστασία της κύησης και ακώλυτη χορήγηση άδειας επαπειλούμενης κύησης με πλήρεις αποδοχές, καταβολή ενσήμων και αναγνώριση της προϋπηρεσίας
 -Πλήρη καταβολή μισθού και ενσήμων κατά τη διάρκεια της άδειας τοκετού και λοχείας δίχως τον περιορισμό των 200 ενσήμων τη διετία-Κανένας αποκλεισμός από παροχές μητρότητας για τις άνεργες συναδέλφισσες - Αύξηση της άδειας κύησης και λοχείας σε περιπτώσεις πολύδυμης κύησης και πολυτεκνίας-Συμπερίληψη των περιπτώσεων υιοθεσίας
-Πλήρη προστασία της μητρότητας – Εννεάμηνη άδεια ανατροφής για όλους τους γονείς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς με πλήρεις αποδοχές, καταβολή ενσήμων και αναγνώριση της προϋπηρεσίας
· Πλήρης υπολογισμός ενσήμων τις ημέρες απεργίας.
· Κατάργηση του ενδεχομένου απόλυσης των αναπληρωτών σε περίπτωση εξάντλησης της δεκαπενθήμερης αναρρωτικής άδειας λόγω ασθένειας ή προβλημάτων.

Καλούμε στις κινητοποίηση σε Πειραιά και Βοιωτία για τις επαναπροσλήψεις!

Όλοι για έναν και ένας για όλους!
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των εργαζομένων!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Η πρόεδρος                                   Ο γραμματέας

           Ρέππα Ντίνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου