συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Αγωνιστική Ανεξάρτητη Παρέμβαση Έβρου: διακήρυξη για τις εκλογές της Β' ΕΛΜΕ Έβρου


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ 
Ακρίτες Διγενείς,


κρατούσαν την άκρη του χιτώνα σαν το καλό τραπεζομάντηλο της μάνας της Κυριακής.

Κάποιος θυμήθηκε πως είναι

«άλλο να πεθαίνεις για την πατρίδα κι άλλο εκείνη να σε πεθαίνει».

Βρέθηκαν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, σε τέσσερα σχολειά για ν αντικρύσουν πολλά

ζευγάρια μάτια που διψούσαν για γνώση και αθωότητα….



Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Οι νεοφιλελεύθερες μνημονιακές κυβερνήσεις στη χώρα μας ήρθαν να εξαθλιώσουν οικονομικά μεγάλο μέρος του λαού μας περικόπτοντας μισθούς, συντάξεις και μεροκάματα, να καταστρατηγήσουν ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, να επιβάλουν αλλεπάλληλα χαράτσια και φόρους, να ιδιωτικοποιήσουν δημόσιες υπηρεσίες, να εκχωρήσουν εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, να διαλύσουν και τα τελευταία υπολείμματα κοινωνικού κράτους, μετατρέποντας βασικά κοινωνικά αγαθά όπως είναι η υγεία και η παιδεία σε είδη πολυτελείας για λίγους που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν. Ταυτόχρονα προκειμένου να περάσουν τα πιο αντιδραστικά μέτρα επενδύουν στην καλλιέργεια του κοινωνικού αυτοματισμού ώστε να στρέφεται η δυσαρέσκεια, η αγανάκτηση και η οργή σε λάθος κατεύθυνση.

Παράλληλα, η χώρα βρίσκεται στη δίνη σοβαρών γεωπολιτικών ανακατατάξεων για το μοίρασμα του πλούτου και τον έλεγχο της ανατολικής Μεσογείου από ισχυρές χώρες. Οι περικοπές στις δαπάνες για την παιδεία κρίνονται αναγκαίες από τις ελληνικές κυβερνήσεις προκειμένου να χρηματοδοτούνται τα σχέδια των ιμπεριαλιστών, τα οποία αναζωπυρώνουν τα εθνικά μίση, δημιουργούν ανασφάλεια στους πολίτες κι αβεβαιότητα για το μέλλον τους.

Η δημόσια εκπαίδευση μετρά τις πληγές της…

Στο πλαίσιο των περικοπών και της λιτότητας, το φθηνό σχολείο με βάση τις οδηγίες του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε. έρχεται να τσακίσει τις ανάγκες, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, τις εργασιακές συνθήκες των εκπαιδευτικών και το περιεχόμενο της παρεχόμενης γνώσης. Το δημόσιο σχολείο καταρρέει, με τον προϋπολογισμό για την Παιδεία για το 2019 να αντιστοιχεί στο 2,87% του ΑΕΠ από τα χαμηλότερα ποσοστά παγκοσμίως!

H χρόνια αδιοριστία και η ραγδαία αύξηση της ελαστικής εργασίας έχει εξοντώσει τους συναδέλφους μας αναπληρωτές που ζουν σε ένα καθεστώς μόνιμης εργασιακής ομηρίας και ταυτόχρονα έχει δημιουργήσει εκρηκτικά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων όσο αφορά στις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, αλλά και το εργασιακό καθεστώς των μόνιμων εκπαιδευτικών! Η μείωση των μισθών μας, η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, η ελαχιστοποίηση των μεταθέσεων, η αύξηση του διδακτικού ωραρίου, η κάλυψη ωραρίου σε 2, 3 ακόμη και 5 σχολεία, η αύξηση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα, οι καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και τμημάτων, το κλείσιμο εκπαιδευτικών δομών, η κατάργηση της μείωσης των 3 ωρών των υπευθύνων εργαστηρίων πληροφορικής και φυσικών επιστημών, οι φραγμοί στη δημιουργία τμημάτων και τομέων-ειδικοτήτων στα ΕΠΑ.Λ, ομάδων προσανατολισμού στα ΓΕ.Λ, ξενόγλωσσων τμημάτων, αλλά και στη δυνατότητα μείωσης των μαθητών στα τμήματα όπου υπάρχουν μαθητές με αναπηρία ή μαθησιακές δυσκολίες, η συρρίκνωση των προγραμμάτων αντισταθμιστικής αγωγής, το γεγονός ότι υπάρχουν μαθήματα που θεωρητικά αναγράφονται στα ωρολόγια και αναλυτικά προγράμματα, αλλά δε διδάσκονται καθόλου ή διδάσκονται με μειωμένες ώρες, η περικοπή ωρών στο ωρολόγιο πρόγραμμα των Γυμνασίων, η κατάργηση της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, οι συνεχείς αλλαγές στις αναθέσεις μαθημάτων δεν αφήνουν περιθώρια στο εκπαιδευτικό κίνημα να μείνει απαθές!

… και οι πληγές θα συνεχίσουν να αιμορραγούν…

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρά στην εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης - αξιολόγησης, στη γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και την ταυτόχρονη καλλιέργεια της «ανθρωποφαγίας» μεταξύ των αδιόριστων εκπαιδευτικών για μια μόνιμη θέση εργασίας με τη θέσπιση προσοντολογίου, στην υποβάθμιση της εκπαίδευσης σε κατάρτιση και ανάπτυξη δεξιοτήτων, στην κατάργηση της Γ΄ τάξης και στην έξωση των μαθητών από το Λύκειο με το νέο σκληρό εξεταστικό σύστημα που ετοιμάζεται να εφαρμόσει. Την ίδια στιγμή η Ν.Δ. ζητά περισσότερα και πιο σκληρά μέτρα σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

αν δεν ανατρέψουμε τα σχέδιά τους με τους συλλογικούς αγώνες μας, μέσα από τα σωματεία μας!

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Τιμήσατε όλο αυτά τα χρόνια με την ψήφο και την εμπιστοσύνη σας την «Αγωνιστική Ανεξάρτητη Παρέμβαση Έβρου» στις εκλογές τόσο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, όσο και της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου. Με αίσθημα ευθύνης ζητούμε για ακόμη μία φορά τη στήριξή σας, προκειμένου να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για την υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο. Οι υποψήφιοι συνάδελφοι που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του σχήματός μας είναι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές, Γενικής και Ειδικής Αγωγής, Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, διότι πιστεύουμε πως είναι απαραίτητο να υπάρχει εκπροσώπηση όλων των συναδέλφων και πλήρης ενημέρωση και γνώση για κάθε ζήτημα που καλούμαστε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε.

Ήρθε η ώρα να αρνηθούμε το συμβιβασμό και την υποταγή που εκφράζουν ο παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, δυναμώνοντας τα πρωτοβάθμια σωματεία μας! Δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις πως το εκπαιδευτικό κίνημα οφείλει και πρέπει να ανασυνταχθεί, γιατί «δεν υπάρχουν αδιάβατοι δρόμοι», τους δρόμους τους ανοίγουμε εμείς οι ίδιοι βαδίζοντας όλοι μαζί!

Ούτε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας!

Για ένα σωματείο που Ενώνει - Σκέφτεται - Αγωνίζεται!

Συνεχίζουμε!



….Αν δεν γινόμουν δάσκαλος, δάσκαλος θα ήθελα να γίνω,

σκέφτηκαν για πολλοστή φορά, εκείνοι που ήθελαν ν αλλάξουν τον κόσμο

και να φέρουν τον κόσμο όλο, τα μέσα έξω, σαν φόδρα παλιού πανωφοριού.

Στο μεταξύ, ο Έβρος έσκιζε τα μουσκεμένα χώματα και ξέπλενε την καρδιά τους.

Ήταν όλοι τους παιδιά ενός κατώτερου Θεού, αλλά διόλου δεν τους ένοιαζε.

Γιατί είχαν διπλά και τρίδιπλα ορκιστεί, πως

το σύνορο που γράφει Άνθρωπος, θα υπερασπιστούν με την τιμή τους.
Θ. Τσιριγώτης, Αθήνα, 20/11/2018


ΤΡΙΤΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, στο 2ο ΓΕΛ Ορεστιάδας

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  10.00π.μ.–13.00
ψηφοφορία 13.00-18.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου