συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής: Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά


Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ, ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ 18 - 12 - 2018
Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά
1.       Οι φετινές εκλογές στην ΕΛΜΕ Πειραιά έγιναν σε ένα περιβάλλον εντεινόμενης αντιλαϊκής επίθεσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (με την ουσιαστική σύμπραξη των ΝΔ-ΚΙΝΑΛ) αλλά και αδυναμίας του κινήματος να αναχαιτίσει την επίθεση αυτή εξαιτίας της υποχώρησης των αγώνων. Ένα περιβάλλον που έχει διαμορφώσει ένας υποταγμένος, γραφειοκρατικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με τη λογική της εκλογικής κοινοβουλευτικής ανάθεσης και αναμονής. Το γενικό αυτό κλίμα καταγράφηκε και στη χαμηλή προσέλευση στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση – και στην πτώση της συμμετοχής στις διαδικασίες του σωματείου. Ωστόσο, την ίδια στιγμή ανοίγει δειλά μια συζήτηση για την ανάγκη διεκδικήσεων απέναντι στην πολυετή λιτότητα και το μνημονιακό «μονόδρομο» ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΚΙΝΑΛ.
2.       Στον Πειραιά τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΕΛΜΕ χρωματίστηκαν από την παραπάνω αντίφαση, αλλά δεν καθορίστηκαν από αυτά. Η ΔΑΚΕ γενικά έχει μετατοπιστεί σε μια κυνικά νεοφιλελεύθερη και ακροδεξιά κατεύθυνση. Η μεγάλη πτώση της τοπικής ΔΑΚΕ οφείλεται κυρίως σε εσωτερικές αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις. Είναι αυτός ο χώρος που φωνασκεί πολύ για την «αριστεία-αξιοκρατία-αξιολόγηση» και τις «παραδοσιακές αξίες». Αλλά οι «αξίες» τους είναι το ατομικό βόλεμα - αντιμετωπίζοντας το συνδικαλισμό σα σκαλοπάτι προσωπικής καριέρας – και στα πλαίσια αυτά δημιουργούνται οι αντιθέσεις. Η δε πτώση των ΣΥΝΕΚ, αν και πάλι φούλαραν τους μηχανισμούς της διοίκησης που ελέγχουν, οφείλεται στην καθεστωτική αλαζονεία, το θράσος και τον τραμπουκισμό του «εμείς διοικούμε»» και το αντικομουνιστικό μένος των τοπικών στελεχών. Επίσης, δύσκολα γίνεται αποδεκτό από τους συναδέλφους, να τους κουνάνε το χέρι, ότι δήθεν «λύσαμε τα προβλήματα» και να… απειλούν με «νέες… κατακτήσεις» οι εκ του κυβερνητικού συνδικαλισμού, πως πήραμε αυξήσεις, όταν βλέπουμε το μισθό μας καθηλωμένο και τα δικαιώματα μας να αφανίζονται! Η υποστήριξη πάση θυσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δείχνει με τρόπο αμετανόητο την ουσιαστικά αποδοχή του ρόλου  της κυβερνητικής παράταξης,  θυμίζοντας (αλλά και υπερβαίνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις) της αλήστου μνήμης κυβερνητικές παρατάξεις ΠΑΣΚ-ΠΕΚ και ΔΑΚΕ των προηγούμενων χρόνων.
3.       Η άνοδος του ΠΑΜΕ αντίστοιχα δεν οφείλεται σε κάποια ραγδαία αγωνιστική ανάταση. Οφείλεται στην πτώση των παραπάνω μηχανισμών και βεβαίως καρπώθηκαν σε μεγάλο βαθμό – ως πρώτη δύναμη - τη στοχοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά από το ΣΔΟΕ και το κράτος. Πράγμα λογικό, άσχετα αν υπαναχώρησαν τη στιγμή της μάχης γύρω από το ζήτημα της έκδοσης του ΑΦΜ.
4.       Η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής έδωσε τη μάχη των εκλογών προβάλλοντας τα αναγκαία αιτήματα και διεκδικήσεις που μας ενώνουν ώστε να βγούμε μπροστά και να σπάσουμε την αδράνεια και τη μοιρολατρία. Για το μισθό, τα όρια ηλικίας, την αξιολόγηση, τους διορισμούς. Σήκωσε με ενωτικό και ανυποχώρητο τρόπο τη μάχη ενάντια στην ωμή κρατική παρέμβαση από το ΣΔΟΕ. Αντιστάθηκε στην προσπάθεια διάχυσης του εθνικιστικού δηλητηρίου στα σχολεία. Κοντραρίστηκε με τον τραμπουκισμό, τον γκαιμπελισμό, το θράσος του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που μας στήριξαν. Η μικρή ποσοστιαία άνοδος μας και η επανακατάκτηση της 2ης έδρας μας δίνουν ώθηση να συνεχίσουμε πιο ενωτικά, πιο κινηματικά, πιο ανυποχώρητα για το αναγκαίο! Να σπάσει η μοιρολατρία και η αδράνεια – να αναπτύξουμε αγώνες και διεκδικήσεις! Για σωματείο όπλο των εργαζομένων!


2018
2017
ΣΥΝΟΛΟ
1045
1176
Άκυρα - Λευκά
7
46
ΠΑΜΕ - ΑΣΕ
383 (3) - 36,9 %
358 (3) - 31,6 %
ΣΥΝΕΚ
242 (2) - 23,3 %
284 (2) - 25,1 %
ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
157 (2) - 15,1 %
156 (1) - 13,8 %
ΔΑΚΕ
141 (1) - 13,6 %
204 (2) – 18   %
ΠΕΚ (ΠΑΣΚ)
103 (1) -  9,9 %
112 (1) -  9,9 %
ΑΡΕΝ
 12 (0) -  1,1 %
 16 (0) -  1,1 %

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου