συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Παρεμβάσεις δημοσίου/ΠΕ/ΔΕ: Καταγγέλλουμε Υπουργείο Παιδείας – Κυβέρνηση – Κυριτσόπουλο (ΔΙΔΕ Εύβοιας) για την πρωτοφανή δίωξη της Χ. Νίκα, προέδρου της ΕΛΜΕ Εύβοιας


Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε.
Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Δ.Ε.
 Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Δημοσίου

Καταγγέλλουμε Υπουργείο Παιδείας – Κυβέρνηση – Κυριτσόπουλο (ΔΙΔΕ Εύβοιας)
για την πρωτοφανή δίωξη της Χαρά Νίκα, προέδρου της ΕΛΜΕ Εύβοιας

Επίδειξη κρατικού αυταρχισμού και ακραία μορφή συνδικαλιστικής δίωξης είναι η ΕΔΕ που δρομολογήθηκε σε βάρος της προέδρου της ΕΛΜΕ Εύβοιας Χαράς Νίκα, μετά από ενέργειες του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυριτσόπουλου.

Είναι ξεκάθαρο ότι η συναδέλφισσα Χ. Νίκα διώκεται για τη συνδικαλιστική της δράση και τη στάση της σαν πρόεδρος της ΕΛΜΕ. Στοχοποιείται η αγωνιστική στάση του κλάδου από έναν προϊστάμενο γνωστό για τον αυταρχισμό, την αλαζονεία και την αντισυνδικαλιστική του στάση, αλλά και τις προκλητικές παρεμβάσεις του στη λειτουργία και τις εκλογικές διαδικασίες των εκπαιδευτικών στην Εύβοια. Δεν είναι τυχαίο πως έχει καταγγελθεί από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Χαλκίδας (18.11.2018) και από την ΕΛΜΕ Εύβοιας στις 21.6.2017, 12.10.2017, 27.9.18, 5.11.18 και 13.11.2018.

Αυτός ο απαράδεκτος και προκλητικός διοικητικός παράγοντας με αναφορά «για κακόβουλη άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής» κινητοποίησε τον αυταρχικό μηχανισμό που, με βάση τον αναχρονιστικό και αντιδημοκρατικό δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, επιτρέπει στον 21ο αιώνα τη δίωξη εκπαιδευτικού γιατί είχε το θάρρος της γνώμης της, αλλά και την αξιοπρέπεια να θεωρεί ότι ο συνδικαλισμός δεν είναι η δουλοπρέπεια απέναντι στον προϊστάμενο αλλά η συλλογική αγωνιστική υπεράσπιση του σχολείου και του εκπαιδευτικού. Αυτός ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας επιτρέπει πρακτικά να θεωρηθεί αντικείμενο δίωξης οποιαδήποτε δράση όλων των μελών ΔΣ σωματείων του δημοσίου της χώρας. Το αυταρχικό οπλοστάσιο των μνημονιακών κυβερνήσεων παραμένει ανέγγιχτο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς παραμένει ανέγγιχτη η αντιεκπαιδευτική πολιτική στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.

Η αντιδημοκρατική αυτή δίωξη δεν είναι απλά η κατάπτυστη ενέργεια ενός αυταρχικού γραφειοκράτη. Είναι κρατική παρέμβαση στη λειτουργία των ΕΛΜΕ και των σωματείων γενικότερα. Έρχεται μετά από την άθλια δίωξη σε βάρος της ΕΛΜΕ Πειραιά με όπλο το ΣΔΟΕ. Συμπληρώνει την αντισυνδικαλιστική – αντιαπεργιακή νομοθεσία Αχτσιόγλου. Έχει την πλήρη κάλυψη της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και τη σφραγίδα της κυβέρνησης. Η επίθεση στα σωματεία και στη συνδικαλιστική δράση είναι κυβερνητική επιλογή μπροστά στην επίθεση που ετοιμάζεται για την αξιολόγηση και το νέο λύκειο, αλλά και το φόβο από κινητοποίησεις όπως του Γενάρη ενάντια στο «προσοντολόγιο».


Αυτή η απαράδεκτη στοχοποίηση της Χ. Νίκα έχει τη στήριξη και του εκφυλισμένου κυβερνητικού συνδικαλισμού ΔΑΚΕ - ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ), που επιχειρεί να μετατρέψει τις ΕΛΜΕ σε κρατικό παραμάγαζο και φερέφωνο της διοίκησης. Σε συνέχεια μιας πρακτικής που οδηγεί την ΟΛΜΕ σε αφωνία, συναίνεση με την αντιεκπαιδευτική πολιτική, υπονόμευση των αγώνων και  εκφυλιστικές διαδικασίες, εμφανίζεται η ευθυγράμμιση με τις πρακτικές και τον αυταρχισμό του Κυριτσόπουλου. Λειτουργούν σαν κρατικός βραχίονας, απέναντι στους εργαζόμενους και τους αγώνες, στέλνουν μήνυμα στον κάθε συνάδελφο ότι είναι ακάλυπτος και μόνος απέναντι στον αυταρχισμό των στελεχών και της διοίκησης.

Η ακραία αυτή επίδειξη αυταρχισμού και προσπάθειας κρατικής παρέμβασης στα σωματεία δε θα περάσει. Είναι κατάπτυστος και χωρίς ανάστημα ο διευθυντής της ΔΔΕ Εύβοιας που πρόθυμα γίνεται εργαλείο της κρατικής παρέμβασης, γιατί θεωρεί εύκολο στόχο μια αγωνιζόμενη συναδέλφισσα, μια γυναίκα χωρίς πλάτες στα κόμματα εξουσίας με μόνο στήριγμα τις συλλογικές δεσμεύσεις για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου.

Ήδη δεκάδες ΕΛΜΕ και Σύλλογοι ΠΕ έχουν πάρει θέση συναδελφικής αλληλεγγύης στη Χ. Νίκα και υπεράσπισης της συνδικαλιστικής ελευθερίας και της υπόστασης της ΕΛΜΕ. Καλούμε όλες τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους ΠΕ, τα πρωτοβάθμια σωματεία και ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να πάρουν θέση μάχης απέναντι στην απαράδεκτη δίωξη και τον αντιδημοκρατικό δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα. Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η δίωξη και η διαδικασία ΕΔΕ.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ, τους Συλλόγους ΠΕ και κάθε σωματείο να πάρουν αποφάσεις για να οργανωθεί διαμαρτυρία στην Λειβαδιά την ημέρα που ξεκινάει η ΕΔΕ και γίνεται η κατάθεση της προέδρου της ΕΛΜΕ Εύβοιας και να οργανωθεί και  διαμαρτυρία στο Υπουργείο Παιδείας.

Τη διάλυση των σωματείων μας δεν θα την επιτρέψουμε! Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου