συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Ψήφισμα συμπαράστασης στην Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Εύβοιας


 ΕΛΜΕ Κέρκυρας                                                                       Κέρκυρα, 6/3/2019

Ψήφισμα συμπαράστασης στην Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Εύβοιας

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας εκφράζει την συμπαράστασή του  στην Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Εύβοιας, Χαρά Νίκα, η οποία καλείται σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση μετά από αναφορά-καταγγελία του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας,  κ. Δ. Κυριτσόπουλου,  «για κακόβουλη άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής».
Οι ΕΛΜΕ ως συνδικαλιστικό όργανο έχουν  σκοπό την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, δημόσια και σθεναρά ασκούμε κριτική σε πράξεις ή συμπεριφορές προσώπων.
Είναι άλλωστε αυτονόητο δικαίωμα και ταυτόχρονα υποχρέωση του σωματείου να ασκεί με πολιτικοσυνδικαλιστική οπτική , δημόσια κριτική για πράξεις και ενέργειες  τόσο της διοίκησης όσο και των στελεχών της.  Οι διοικητικοί αυτοί παράγοντες, άλλωστε, τους αρέσει δεν τους αρέσει, εκ της θέσεώς τους δρουν και ενεργούν στη δημόσια σφαίρα  και ως εκ τούτου υπόκεινται στη δημόσια κριτική.
ΕΤΣΙ λειτουργούν τα σωματεία. Δημόσια. Οι  διώξεις ή ακόμα και η απειλή δίωξης προσώπων, που επέλεξαν να συμμετάσχουν  στον δημόσιο χώρο, για κριτική σε πράξεις που ενήργησαν μέσα σε αυτόν, ξεκάθαρα ισοδυναμεί  με απόπειρα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής και κοινωνικής δράσης. Η φυγομαχία από την δημόσια αντιπαράθεση και η μετατροπή της σε ΕΔΕ στοχεύει στη φίμωση του δημόσιας κριτικής, στον εκφοβισμό και, εν τέλει, στον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών.
Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της Ε.Δ.Ε. σε βάρος της συναδέλφου μας.
Καλούμε την ΟΛΜΕ να υπερασπιστεί τη συνδικαλιστική ελευθερία όλων μας,  στηρίζοντας την  Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Εύβοιας και να προβεί άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να ανακληθεί  η ΕΔΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου