συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Αγωνιστικές Κινήσεις-Συσπειρώσεις ΟΤΑ: Μόνιμη και σταθερή δουλειθά για όλους. Κινητοποίση εργαζομένων παιδικών σταθμών Δ. Αγ. Παρασκευής, Πεμ. 3/2,12μ

 ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Στηρίζουμε την κινητοποίηση των εργαζομένων στον Δήμο της Αγίας Παρασκευής για τους Παιδικούς Σταθμούς, την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022 και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη στάση εργασίας που έχει κηρύξει το σωματείο τους, από τις 12:00 μέχρι και το τέλος του ωραρίου και στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής στις 12:30μμ.

Δήμαρχοι και κυβέρνηση όλα τα τελευταία χρόνια προχωρούν στην συνεχή  απαξίωση των κοινωνικών δομών.  Καλύπτουν τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες όλα αυτά τα χρόνια (πάνω από 15 χρόνια)  με συμβασιούχους (ΕΣΠΑ,ΣΜΕ, ΣΟΧ, ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ, ΜΑΘΗΤΕΙΑ, 2μηνα ΚΛΠ). Οι συμβασιούχοι πολλές φόρες φτάνουν να αποτελούν το 80-90% του προσωπικού των υπηρεσιών αυτών. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχουν να γίνουν από το 2009. Οι Δήμαρχοι προκειμένου να αποφύγουν την κοινωνική κατακραυγή από τις εκατοντάδες οικογένειες παιδιών που μένουν έξω από τους παιδικούς σταθμούς κάθε χρόνο, φορτώνουν με υπεράριθμα παιδιά τα τμήματα αδιαφορώντας για την ασφάλεια παιδιών και προσωπικού. Το μόνιμο προσωπικό δεν είναι στις επιλογές τους. Κυβέρνηση και Δήμαρχοι δείχνουν το μεγάλο τους ενδιαφέρον αφού από τον Φεβρουάριο θέλουν να λειτουργήσουν το πρόγραμμα «νταντάδες της γειτονιάς» και όχι να στελεχώσουν τους παιδικούς σταθμούς ή και να φτιάξουν καινούριους.

Οι εργαζόμενοι, λόγω της αδιαφορίας του επίσημου συνδικαλιστικού φορέα (ΠΟΕ -ΟΤΑ) να κάνει έναν αγώνα διαρκή με μόνο αίτημα την μονιμοποίησή τους, αναγκάζονται και προσφεύγουν στα δικαστήρια. Στις ελάχιστες περιπτώσεις που οι εργαζόμενοι δικαιώνονται στα δικαστήρια, υπάρχουν  κάποιοι Δήμαρχοι που ασκούν έφεση κατά της απόφασης. Η ανανέωση των συμβάσεων όλων αυτών των εργαζομένων, κάθε χρόνο, εξελίσσεται σε σκηνές από θρίλερ. Δεν λείπουν οι περιπτώσεις Δημάρχων που αναίτια και ενώ υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού δεν ανανεώνουν τις συμβάσεις των εργαζομένων ( π.χ. Άλιμος κ.α.). Οι Δήμαρχοι οφείλουν να κάνουν το αυτονόητο και να αναγνωρίσουν το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ο αγώνας  των εργαζομένων για  την διασφάλισης της δουλειάς τους και τη μετατροπή της εργασιακής τους σχέσης σε σταθερή-μόνιμη εργασία αποτελεί πρώτης προτεραιότητας ζήτημα για ΟΛΟΥΣ μας, "συμβασιούχους"- αόριστου χρόνου και μόνιμους. Να μη μείνει κανείς μονός/η μπροστά στην τρομοκρατία της απόλυσης από Δημάρχους και κυβέρνηση.

Καλούμε τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής να σεβαστεί την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που αναγνωρίζει ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες για την εύρυθμη και σωστή λειτουργία των παιδικών σταθμών για να το χρησιμοποιήσουν στις δικαστικές τους διεκδικήσεις για την μετατροπή των συμβάσεών τους σε Αορίστου Χρόνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου