συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Παρεμβάσεις ΔΕ: Καταγγελία για τον «έλεγχο νομιμότητας των πρακτικών των Συλλόγων Διδασκόντων» που ζητάει η ΔΔΕ Κιλκίς


ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΦΗΝΕΙ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΠΙΑΝΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τον «έλεγχο νομιμότητας των πρακτικών των Συλλόγων Διδασκόντων» που ζητάει η ΔΔΕ Κιλκίς

  Η κυβέρνηση κάτω από το βάρος της σχεδόν καθολικής αντίστασης των εκπαιδευτικών, ενάντια στην προωθούμενη αξιολόγηση των σχολείων, προχωρά στην προσπάθεια τρομοκράτησής τους. Μετά από τις περίφημες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας περί "κύκνειου άσματος μιας συντεχνίας που πεθαίνει" και ότι σκέφτεται να κάνει το χαρακτήρα της αξιολόγησης υποχρεωτικό, τη σκυτάλη παίρνει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Κιλκίς.
 Με έγγραφό που έστειλε στους διευθυντές των σχολείων, ζητά να του αποσταλεί "το πρακτικό του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου, που αφορά στην Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου (ΑΕΕ) για έλεγχο και επικύρωση». Αυτή είναι η πρώτη γεύση από την περίφημη "κουλτούρα αξιολόγησης", που επιδιώκουν να εγκολπωθεί από τους εκπαιδευτικούς: ο φόβος και η υποταγή στις εντολές άνωθεν!
Είναι η κουλτούρα της τρομοκρατίας και της πίεσης, του εκφοβισμού και των απειλών πειθαρχικών διώξεων, ενός κλίματος που καλλιεργείται ώστε να εξαναγκάσει τους εκπαιδευτικούς να "συμφωνήσουν" με την αξιολόγηση των σχολείων και να συγκροτήσουν ομάδες εργασίας. Επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν όποιον αντιστέκεται και  αποκαλύπτει τους πραγματικούς στόχους της επίθεσης κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ - ΔΝΤ, για τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, την κατακρεούργηση των εργασιακών σχέσεων και τη χειραγώγηση του διδακτικού έργου των εκπαιδευτικών, που θα οδηγήσει σχολεία στο κλείσιμο, μαθητές στην απόρριψη και καθηγητές στην απόλυση.
Καλούμε τους συναδέλφους να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και τις πιέσεις. Με συλλογικότητα και αγωνιστικότητα να απορρίψουν τη διαδικασία αξιολόγησης των σχολείων και να μη συγκροτήσουν ομάδες εργασίας, με βάση τις αποφάσεις του κλάδου. 
Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την καταγγελία αυτής αλλά και ανάλογων ενεργειών, για να αποσύρει η ΔΔΕ Κιλκίς το συγκεκριμένο έγγραφο και να σταματήσει να προβαίνει σε ενέργειες που έχουν ως στόχο τον εκφοβισμό των συναδέλφων, καθώς και για τη διοργάνωση άμεσης κινητοποίησης - απάντησης.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ΜΑΖΙΚΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου