συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΑΡΣΙ: για το λουκέτο στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ


1) Η άθλια κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ εντολοδόχος των τοποτηρητών του ΔΝΤ και της ΕΕ προχώρησε σε αυτό που όλοι περίμεναν παρά τους γελοίους ισχυρισμούς του πιο αδίστακτου υπουργού υγείας που γνώρισε αυτή η χώρα, περί ….μεταρρύθμισης της ΠΦΥ: Κατά τα πρότυπα της ΕΡΤ ΕΒΑΛΕ ΛΟΥΚΕΤΟ σε εκατοντάδες πολυϊατρεία σπέρνοντας ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ και ΟΡΓΗ  σε εκατομμύρια φτωχούς ασφαλισμένους και ανασφάλιστους ασθενείς .
2 )Η ΑΡΣΙ χαιρετίζει τον περήφανο αγώνα των γιατρών των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) που με απεργία διαρκείας 2 μηνών κράτησαν ψηλά τη σημαία του αγώνα απέναντι στον κυβερνητικό και τροικανό οδοστρωτήρα  κατά της δημόσιας δωρεάν πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας  που συνοδεύεται από χιλιάδες διαθεσιμότητες – απολύσεις γιατρών. Η κυβέρνηση ΕΝΤΡΟΜΗ μπροστά στον ηρωικό αγώνα  ΝΟΜΙΖΕΙ ότι ξεμπέρδεψε με την ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ κίνηση ΛΟΥΚΕΤΟ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ!

3) Η ΑΡΣΙ χαιρετίζει επίσης την λαική και εργατική αλληλεγγύη που αναπτύσσεται σε δεκάδες πολυιατρεία που εμποδίζουν το σφράγισμα-λουκέτο. Ελπίδα για τον ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ αποτελούν οι δεκάδες πρωτοβουλίες που έχουν στηθεί στις λαϊκές γειτονιές κατά του ξεπουλήματος της δημόσιας ΠΦΥ στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο. 
4) Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΝΙΚΗΣΑΝ! Η ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΗ κυβέρνηση δεν θα πέσει ΣΑΝ ΩΡΙΜΟ ΦΡΟΥΤΟ! Κάποιοι  σπέρνουν αυταπάτες ότι τάχα θα ανατραπεί η λαίλαπα με τις γελοίες αυταπάτες ότι κάποιοι(!) βουλευτές της συγκυβέρνησης δεν θα ψηφίσουν το νόμο για το ΠΕΔΥ (να θυμίσουμε πως ψήφιζαν οι βουλευτές τα μνημόνια , τα μεσοπρόθεσμα  και τις δανειακές συμβάσεις περνώντας από τα λαγούμια στη βουλή για να αποφύγουν εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που έζωναν το κοινοβούλιο;). Άλλοι ¨ στοχοποιούν ‘’ τάχα τον υπουργό υγείας αφήνοντας στο…απυρόβλητο τον Σαμαρά και την άθλια κυβέρνηση ΚΡΥΒΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΕΝΟΧΟ: ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ! 
5) ΤΩΡΑ ΕΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΟΥ,ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΛΑΙΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ!. Οι Ιατρικοί Σύλλογοι να κηρύξουν ΑΜΕΣΑ πανιατρική απεργία . Οι συμβεβλημένοι  γιατροί του ΕΟΠΥΥ απλήρωτοι για τα ληξιπρόθεσμα , με καθυστερήσεις στα δεδουλευμένα και με τη θηλιά του πλαφόν της συνταγογράφησης πρέπει να σταθούν δίπλα στους διαθέσιμους υπό απόλυση συναδέλφους τους στα πολυιατρεία. Σε λίγο μπορεί να έρθει η σειρά τους…Οι  νοσοκομειακοί και οι γιατροί των κέντρων υγείας που δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες με άθλιες αμοιβές να μπουν ΑΜΕΣΑ στον αγώνα για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής!
6) ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ..ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! Καλούμε το λαό και όλους τους υγειονομικούς στη συγκέντρωση του ΙΣΑ αύριο Τετάρτη 19/2/14 στα κεντρικά του ΕΟΠΥΥ 13.00 (Κηφισίας 39) για δυναμική απάντηση στην άθλια κατάσταση για την λαική υγεία και τους γιατρούς. Όχι με στόχο την ….παραίτηση Κοντού όπως καλεί η πλειοψηφία του ΔΣ του ΙΣΑ αλλά για να απαιτήσουμε και να φωνάξουμε : 
  • ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ! Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΥΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ!
  • ΚΑΤΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΠΦΥ! ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΓΙΑΤΡΟΥ!
  • ΤΩΡΑ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΠΛΑΦΟΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ! Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΠΛΑΦΟΝ!
  • ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ,ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΕ!!

                               ΑΡΣΙ 18/2/2014  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου