συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση εργαζομένων ΥΠΠΟΑ: Δεν θα τους αφήσουμε να μας απολύσουν!



 
ΔΕN ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ!
ΟΛΟΙ-ες στην απεργία την Τρίτη 18/2
Η κυβέρνηση ετοιμάζει ολοταχώς τις απολύσεις μας:
·      Το σχέδιο νόμου για την αξιολόγηση (που μπαίνει αυτή τη βδομάδα για συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής) απαιτεί το 15% των υπαλλήλων να βαφτιστούν ανεπαρκείς, «ανάξιοι» και «ακατάλληλοι», για να φτιαχτεί η δεξαμενή των νέων «διαθέσιμων».
·      Στο ίδιο σχέδιο νόμου (άρθρο 43) ανοίγει θέμα ελέγχων σε όλες τις μετατροπές συμβάσεων σε αορίστου χρόνου (όχι μόνο του ΠΔ 164/04 αλλά και όλων των προηγούμενων) και θεσμοθετείται η δυνατότητα με Υπουργική Απόφαση του ΥΔΜΗΔ να καθοριστούν εκ νέου (!!) τα κριτήρια των αοριστοποιήσεων προκειμένου πλέον να μην «χωρούν» όλοι σε αυτά και να απολυθούν!
·      Την ίδια στιγμή έφτασε το πρώτο πόρισμα των Ελεγκτών (ΣΕΕΔΔ) και αναμένονται και τα άλλα δύο. Στο πρώτο πόρισμα (που αφορά ως επί το πλείστον φύλακες αλλά και εργατοτεχνίτες) προτείνεται να περάσουν πειθαρχικό τα Υπηρεσιακά Συμβούλια που γνωμοδότησαν ότι οι συνάδελφοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, και να ξαναπεράσουν οι 16 συνάδελφοι ΙΔΑΧ από τον ΑΣΕΠ προκειμένου να απολυθούν! Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι ανώνυμες και επώνυμες καταγγελίες, /οι οποίες ελέγχεται αν είναι πραγματικές ή κατά παραγγελία/ είτε πραγματικές είτε φτιαχτές: το σίγουρο είναι ότι οι ελεγκτές ήρθαν για να απολύσουν, και δεν θα φύγουν αν δεν το πετύχουν.
·      Ο νέος Οργανισμός του ΥΠΠΟΑ προχωρά εν κρυπτώ, και θα δώσει τη δυνατότητα (με την ανακατανομή των οργανικών θέσεων και των κλάδων) να ανοίξει ο δρόμος για υποχρεωτικές μετακινήσεις με την απειλή της απόλυσης.

·     
Έχουν πέσει οι μάσκες σε σχέση με την «κινητικότητα». Στις 22 Μάρτη λήγει η προθεσμία των πρώτων διαθέσιμων του Ν. 4172, και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τους απολύσει! Εκπαιδευτικοί από ειδικότητες της τεχνικής εκπαίδευσης που έχουν προσληφθεί με επετηρίδα ή διαγωνισμό ΑΣΕΠ, σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες θα είναι τα πρώτα θύματα. Αν αυτό περάσει, στις 22 Μάη κινδυνεύουν με απόλυση οι σχεδιαστές, οι φύλακες κτιρίων, οι βιβλιοθηκονόμοι και οι λοιποί συνάδελφοι «διαθέσιμοι» του ΥΠΠΟΑ. Όλες οι υποσχέσεις περί «κινητικότητας» είναι κούφιες: το ΥΔΜΗΔ δεν ανακοινώνει θέσεις, κι όταν τις ανακοινώσει, θα είναι οι μισές από τον αριθμό των διαθέσιμων, γιατί θέλει τουλάχιστον 5.000 απολύσεις βωμό στην Τρόικα. Αντιθέτως, στη θέση όσων απολύονται, φέρνουν εργαζόμενους των 450 ευρώ μέσω ΜΚΟ ή εργολαβικές εταιρείες.



ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ! Να τελειώνουμε με τις αυταπάτες:
- Δεν ψάχνουν για πλαστά χαρτιά, όπως λένε. Ψάχνουν να αλλάξουν τα κριτήρια και να ξεκινήσουν νέο γύρο απολύσεων. Οι 2.800 εργαζόμενοι του ΥΠΠΟ, μέρος μόνο από τους χιλιάδες εργαζόμενους τους οποίους αξιοποίησε σε καθεστώς ομηρίας η εκάστοτε κυβέρνηση για να καλύψει τις πάγιες ανάγκες του Υπουργείου, έδωσαν έναν πολύχρονο μαχητικό αγώνα και πέτυχαν να αναγνωριστεί η εξαρτημένη σχέση εργασίας τους. Παράλληλα 187 συνάδελφοί μας παρέμειναν εδώ και 4 χρόνια σε αναμονή της κατάταξης και πρόσληψής τους, ενώ εκατοντάδες άλλοι απολύθηκαν χάρη στις προβλέψεις του ΠΔ. Δεν θα επιτρέψουμε την αμφισβήτηση όσων κερδίσαμε με ους αγώνες μας! Θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για μόνιμη σχέση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στο ΥΠΠΟΑ!
- Δεν είναι στο στόχαστρο μόνο οι ΙΔΑΧ, όπως νομίζουν κάποιοι. Με το 15% πλαφόν «άχρηστων» της αξιολόγησης, όλοι είμαστε στο στόχαστρο.
- Δεν υπάρχει κλάδος ή ειδικότητα που να μπορεί να τη «σκαπουλάρει», ούτε κάποιος πολιτικός πάτρωνας ή συνδικαλιστικός εκπρόσωπος που θα «σώσει» κάποιους από μας.
Ή θα πάμε όλοι μαζί και αποφασιστικά, ή θα μείνουμε να παρακολουθήσουμε έναν έναν να απολύεται, είτε λόγω του «φακέλου» του, είτε λόγω της αξιολόγησης, είτε λόγω της εξαφάνισης της οργανικής του θέσης. Άλλωστε, είναι σαφές ότι ο πολιτισμός δεν θα μείνει έξω από τις προσπάθειες να διαλυθεί και να ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία. Οι εργολάβοι έχουν βάλει στο μάτι τα φιλέτα της φύλαξης, της καθαριότητας, των εισιτηρίων και των έργων ΕΣΠΑ, η κυβέρνηση υπόσχεται στους «επενδυτές» ότι θα χτίζουν όπου θέλουν κι όπως θέλουν, το ΤΑΙΠΕΔ μαζεύει στοιχεία για την ακίνητη περιουσία του ΥΠΠΟΑ και ξεπουλάει αρχαιολογικούς χώρους (βλ. Αστέρα Βουλιαγμένης).
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ σε όσους πουλάνε υποσχέσεις.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ του ΥΠΠΟΑ, και όλου του δημοσίου τομέα για να μην περάσει το νομοσχέδιο του ΥΔΜΗΔ, να σταματήσουν οι έλεγχοι, να σταματήσουν οι απολύσεις, να σταματήσει η διάλυση του δημοσίου και η απαξίωση του πολιτισμού.
Η απεργία της Τρίτης να είναι η αρχή ενός ανυποχώρητου και παρατεταμένου αγώνα, με συνελεύσεις και απεργιακές επιτροπές, με πολύμορφες ενωτικές δράσεις. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να μπορέσουμε να κερδίσουμε κάτι. Αυτή είναι η δύναμη των εργαζόμενων. Αν τους αφήσουμε, ούτε αυτή ούτε η όποια επόμενη κυβέρνηση δεν θα αλλάξουν πολιτική!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου