συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΠΟΕ-ΟΤΑ: συμμετέχουμε στην πανεργατική-παλλαϊκή κινητοποίηση, Κυριακή 21/6, Σύνταγμα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΠΑΛΛΑΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015-7.00 μ.μ.-ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ-ΑΘΗΝΑ

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., στη συνεδρίασή του την ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015, με αφορμή απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τη διοργάνωση Πανεργατικής-Παλλαϊκής κινητοποίησης την ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 στις 7.00 μ.μ. στην Πλατεία Συντάγματος-Αθήνα, αποφάσισε τη μαζική και δυναμική συμμετοχή ΟΛΩΝ των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, απαιτώντας:

1.       Την κατάργηση των μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών Νόμων.
2.       Την ψήφιση νέου μισθολογίου που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού-σύνταξης.
3.       Την επαναφορά των εργατικών, κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, που καταργήθηκαν στη μνημονιακή περίοδο.
4.       Άμεση χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των Ασφαλιστικών Ταμείων και λειτουργία τους με την εγγύηση του κράτους.
5.       Την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό.
6.       Πέρασμα των Τραπεζών υπό Δημόσια ιδιοκτησία και Κοινωνικό έλεγχο.
7.       Διαγραφή του χρέους τώρα.

Οι εργαζόμενοι δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραμείνουν θεατές μπροστά σε όλη αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τους ντόπιους και ξένους εκπροσώπους των τοκογλύφων δανειστών. Οφείλουν να δώσουν τη σκληρή πολιτική μάχη για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας και την ικανοποίηση των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας. Τέλος το Γενικό Συμβούλιο αποφάσισε σε περίπτωση που ανακοινωθεί συμφωνία συνέχισης των μνημονίων και της βάρβαρης λιτότητας να προκηρυχθεί απεργιακή κινητοποίηση.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου