συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Θεσ/νίκη: Σύσκεψη Παρεμβάσεων και σχημάτων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, Δευτ. 8/6

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
σε σύσκεψη των Παρεμβάσεων- Κινήσεων – Συσπειρώσεων
και Σχημάτων Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα
Δευτέρα 8/6, στις 7.00 μμ στην ΕΔΟΘ
Μόλις  4μήνες μετά τις εκλογές και κάθε μέρα που περνά γίνεται πιο καθαρό πως η συμφωνία που θα υπογραφεί μεταξύ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της αντιδραστικής Ιερής Συμμαχίας ΕΕ-ΔΝΤ θα έχει αντιλαϊκό χαρακτήρα και θα εντάσσεται στο μνημονιακό πλαίσιο.
 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν ανατρέπει το μνημονιακό πλαίσιο, ετοιμάζει μέτρα που συνεχίζουν την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα, ενώ οι όποιες προεκλογικές εξαγγελίες και κόκκινες γραμμές, έχουν μπει στην κατάψυξη.
Η λεηλασία του δημόσιου πλούτου συνεχίζεται κανονικά, ακόμα και με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, σχεδιάζονται οι νέες ιδιωτικοποιήσεις και νέα φορολεηλασία. Το ΔΝΤ και η ΕΚΤ εξοφλούνται κανονικά με εκατομμύρια ευρώ, την ίδια ώρα που η κατάσταση της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων παραμένει δραματική από την ανεργία, την επισφάλεια, την εργοδοτική αυθαιρεσία, τις τεράστιες μισθολογικές απώλειες της 5ετίας, την διάλυση των συλλογικών συμβάσεων κλπ. Το εργοδοτικό έγκλημα στα ΕΛΠΕ καταδεικνύει την απάνθρωπη συνταγή της κερδοφορίας που χρησιμοποιεί η εργοδοσία και που θέλει τους εργαζόμενους αναλώσιμους.
Την ώρα αυτή, που χρειάζεται ο ενιαίος και αποφασιστικός αγώνας όλων των εργαζομένων, η στάση του υποταγμένου συνδικαλισμού, οδηγεί ξανά στην τακτική της αδρανοποίησης του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος.
Ο αγωνιστικός συντονισμός της ταξικής, αντικαπιταλιστικής πτέρυγας του εργατικού κινήματος είναι σήμερα πιο αναγκαίος από ποτέ. Στην κατεύθυνση αυτή καλείται κοινή σύσκεψη των Παρεμβάσεων και των σχημάτων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις, σχετικά με το πως θα συμβάλλουμε στον αναγκαία οργάνωση τις επόμενες μέρες. Για να μην περάσει η νέα συμφωνία, για την ανατροπή παλιών και νέων αντιλαϊκών νέων μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου