συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Ενημερωτικό σημείωμα των ΕΛΜΕ Α' Αθήνας για τη συνάντηση με το δ/ντή εκπαίδευση

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Με πρωτοβουλία των Δ.Σ των ΕΛΜΕ της Α’ Αθήνας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8-6-2015 συνάντηση με τον Δ/ντή Εκπ/σης κ. Μάντζο. Τα θέματα που τέθηκαν από τις ΕΛΜΕ ήταν τα εξής:
1. Αποζημίωση Πανελλαδικών εξετάσεων (επιτηρήσεις, διόρθωση γραπτών κ.λ.π)
Η απάντηση του Δ/ντή Εκπ/σης ήταν ότι με σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου η αποζημίωση θα δοθεί μέσω των εντελλόμενων. (Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα χρήματα θα καταβληθούν από το Νοέμβρη και αργότερα)
Από την μεριά των Δ.Σ τονίστηκε ότι αυτό είναι απαράδεκτο και είναι εμπαιγμός από την κυβέρνηση καθώς γίνεται γνωστό, αφού έχουν ήδη διορθωθεί ουσιαστικά τα γραπτά, και επισημάνθηκε ότι μέχρι και πέρυσι η αποζημίωση δινόταν το αργότερο μέχρι τις αρχές Αυγούστου.
Τα Δ.Σ των ΕΛΜΕ απαιτούν από το Υπουργείο Παιδείας, να καταβάλλει αμέσως στις Περιφέρειες τα ποσά που αναλογούν, ώστε να πληρωθούν οι συνάδελφοι με την διαδικασία των ΧΕΠ.
Σε συνεννόηση των Δ.Σ αποφασίστηκε να τεθεί το θέμα στο Δ.Σ της ΟΛΜΕ και να υπάρξει παρέμβαση από το Δ.Σ της ΟΛΜΕ προς το Υπουργείο.
2. Επανατοποθέτηση απολυμένων και σε διάθεση συναδέλφων των ΕΠΑΛ
Η απάντηση του Δ/ντή Εκπ/σης ήταν ότι από την Τρίτη 9-6-2015 οι συνάδελφοι αυτοί θα πάνε στα σχολεία που έχουν οργανική θέση ή έχουν τοποθετηθεί, ώστε να αναλάβουν υπηρεσία. Μόνο οι συνάδελφοι που είναι αποσπασμένοι στην Κ.Υ, σε γραφεία ή φορείς θα παρουσιαστούν την 1η Σεπτεμβρίου. Για τη νέα περίοδο οι τομείς θα λειτουργήσουν μόνο στην Α’ και Β’ ΕΠΑΛ.

Από την μεριά των Δ.Σ ζητήθηκε επιτακτικά να καθοριστούν αμέσως οι τομείς και οι ειδικότητες στα ΕΠΑΛ, ώστε να προλάβουν να πραγματοποιήσουν εγγραφές και να μην μείνουν τα ΕΠΑΛ με λίγους μαθητές καθώς αυτό θα τους δημιουργήσει προβλήματα από τον Σεπτέμβριο. Ζητήθηκε επίσης να λειτουργήσει και η Γ’ τάξη των Εσπερινών ΕΠΑΛ.
3. Από τα Δ.Σ των ΕΛΜΕ ζητήθηκε όπως ο υπολογισμός των τμημάτων για τη νέα περίοδο να γίνει με μέγιστο αριθμό μαθητών ανά τμήμα: για την γενική παιδεία τους 25 μαθητές και για τις κατευθύνσεις τους 20 μαθητές. Τονίστηκε ότι είμαστε ριζικά αντίθετοι σε κάθε σκέψη για 27 μαθητές συν 10%.
Ο Δ/ντής Εκπ/σης επεσήμανε ότι τη χρονιά που πέρασε δεν υπέγραψε καμιά απόφαση για πάνω από 27 μαθητές, κάτι που σημαίνει, για τον ίδιο, ότι πρακτικά δεν εφαρμόστηκε το όριο των 27 μαθητών. Όμως δεν δεσμεύτηκε για τη νέα περίοδο στον αριθμό των μαθητών.
Σε συνεννόηση των Δ.Σ αποφασίστηκε να τεθεί το θέμα στο Δ.Σ της ΟΛΜΕ, ώστε να ζητήσει να θεσμοθετηθούν οι παραπάνω αριθμοί με το πολυνομοσχέδιο του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ που ετοιμάζεται.
4. Συνάδελφοι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας
Επειδή αυτές τις μέρες πρέπει το ΠΥΣΔΕ να υπολογίσει τις ανάγκες για τη νέα περίοδο (αριθμός τμημάτων, αριθμός καθηγητών, κενά, πλεονάσματα κλπ) ζητήθηκε να υπολογιστεί ότι οι συνάδελφοι με σοβαρά προβλήματα υγείας θα εργαστούν με μειωμένο διδακτικό ωράριο.
Η απάντηση του Δ/ντή Εκπ/σης ήταν ότι και φέτος σε πολλές περιπτώσεις πραγματοποιήθηκε αυτό και πολλοί συνάδελφοι είχαν μειωμένο ωράριο και έκαναν γραμματειακή υποστήριξη.
Πράγματι το ΠΥΣΔΕ αντιμετώπισε σε πολλές περιπτώσεις θετικά το πρόβλημα, χωρίς να μπορεί να δώσει οριστική λύση μιας και δεν υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο.
Σε κοινή συνεννόηση των Δ.Σ αποφασίστηκε να τεθεί το θέμα στο Δ.Σ της ΟΛΜΕ, ώστε να ζητήσει να υπάρξει νομοθετική κατοχύρωση και επίλυση του προβλήματος, για όλες τις σοβαρές περιπτώσεις προβλημάτων υγείας, στο πολυνομοσχέδιο του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ που ετοιμάζεται.
5. Επισημάνθηκε στον Δ/ντή Εκπ/σης ότι κάποιοι Σχολικοί Σύμβουλοι απαιτούν από τους συναδέλφους να τους στέλνουν τα θέματα που βάζουν στις εξετάσεις. Το γεγονός της απαίτησης το θεωρούμε απαράδεκτο και σε τέτοιες περιπτώσεις οι συνάδελφοι πρέπει να αρνούνται.
Τα Δ.Σ των ΕΛΜΕ έθεσαν τέλος ως καθοριστικό ζήτημα τον υπολογισμό των κενών και την πλήρωσή τους με διορισμούς, ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν κανονικά το Σεπτέμβρη.

Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ Α’ , Β’, Γ’, Δ’, Ε’, ΣΤ’, Ζ’  Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου